Програмата е създадена през 2007 г. От самото си създаване програмата предлага курсове по публично право и шариатско право, които се преподават на арабски и английски език. Програмата е призната на местно и международно ниво и квалифицира своите възпитаници да бъдат готови да се конкурират ефективно на професионалния пазар.

Съобщение за програмата

Подготовка на изтъкнати професионални закономерности с основни морални ценности, юридически умения и знания, свързани със саудитското и международното право и шариата.

Предимствата на правната програма в университета Dar Al-Hekma

Програмата за бакалавър по право в университета Dar Al Hekma е първата правна програма за жените в Саудитска Арабия, която се преподава на арабски и английски език.

Това е първата програма в западния регион на Саудитска Арабия, която преподава международно право. Учебната програма съчетава теоретични уроци и приложни умения, които дават възможност на учениците да изучават саудитското право, шариата и международното право, което дава възможност на студентите да бъдат изработени на арабски и английски език. И им позволява да избират курсове, които допълват техните индивидуални интереси и професионални цели.

Студентите по право имат отлични резултати на най-високо регионално и международно ниво. Правната програма Dar Al-Hikma беше единствената програма, която представляваше Кралство в международни юридически арбитражни игри, като Dar Al-Hikma беше най-добрият екип в Близкия изток през последните няколко години.

Правната програма включва висококвалифицирани преподаватели от престижни университети по света, среди и изследователски интереси в областта на правото, което позволява на учениците да научат за различни международни култури по време на обучението.

Уникалната и богата среда на университета позволява на университета уникалната и богата среда да повиши доверието им в себе си и да представи и представи устни и писмени правни аргументи с увереност и сила, подкрепени от аргументи и доказателства и предизвикателства в международните правни форуми.

Правната програма дава възможност на завършилите да работят в международни правни кантори и да продължат обучението си в престижни международни университети. ,

Възможности за кариера или перспективи за кариера

Завършилите юридическа програма могат да работят като:

  • Адвокати за местни компании в Саудитска Арабия.
  • Адвокати в международни компании както в Саудитска Арабия, така и извън нея.
  • Вътрешни адвокати или правни съветници в публични, частни или други организации.
  • Позиция в министерствата.
  • Гражданска служба.
  • Анализатор на Междуправителствената организация.
  • Политически кореспондент.
  • Член на факултета (след завършване на магистратура).
Програма с обучение на:
  • Английски
Последна актуализация Април 30, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 1, 2019
Duration
Редовно обучение
Price
320,000 SAR
Налични са стипендии
Deadline
Авг. 29, 2019
По място
По дата
Start Date
Септ. 1, 2019
End Date
Май 5, 2020
Крайна дата за записване
Авг. 29, 2019

Септ. 1, 2019

Location
Крайна дата за записване
Авг. 29, 2019
End Date
Май 5, 2020