Доктор по юридически науки

Общ преглед

Описание на програмата

Докторската степен по правни науки е създадена през 2007 г., за да насърчи академичния дебат и консолидирането на академична общност в Колумбия и Латинска Америка. Основната цел на докторантурата е да укрепи способностите на студентите да провеждат задълбочени изследвания, да генерират знания в областта на правните науки и да предлагат подходи и новаторски решения на проблемите на съвременното общество, локално и глобално. В развитието на мисията на Pontificia Universidad Javeriana , ние се стремим изследванията на докторантите да генерират въздействие в страната и региона, допринасяйки за постигането на справедливо, устойчиво, приобщаващо, демократично, солидарно и уважително общество на човешкото достойнство.

Обща информация

 • Предоставена степен: доктор по правни науки.
 • Модалност: Лично. Докторската степен изисква пълно работно време.
 • SNIES: 53471
 • Прогнозна продължителност: Десет (10) семестъра. Минимум 3 години и максимум 5 години.
 • Разрешение за квалифициран регистър: Резолюция 22907 от 31 декември 2014 г., в сила до 31 декември 2021 г.
 • Такса за регистрация: $ 17,365,000 / семестър *
 • Вид на обучението: Следдипломна квалификация
 • Място, където се предлага: Богота DC

* Стойността на регистрацията съответства на цената за период, фиксиран за 2019 година.

учебен план

Фаза I

 • Първоначален подход и окончателен подход
  30 кредита - 2 академични семестъра

Фаза II

 • Разграничаване на работната хипотеза
  30 кредита - 2 академични семестъра

Фаза III

 • Писане и представяне на докторската дисертация
  50 кредита - от 2 до 6 академични семестъра

Общ брой кредити: 110

Заявител на профил

Докторантурата по правни науки е насочена към професионалисти, които се интересуват от укрепване на необходимите умения за извършване на юридически и социални изследвания на високо ниво, за да анализират проблемите на обществото в публичния и частния сектор. Тази програма има интердисциплинарен подход, поради което е насочена към юристи и специалисти от други области на знанието. Кандидатът трябва да има:

 • Професия за научни изследвания.
 • Критичен, отразяващ и творчески капацитет.
 • Умения за взаимодействие в различни среди и приемане на конструктивна критика.
 • Професионални цели, които са съчетани с програмата.

профил на Graduate

Докторът по правни науки има солидна интегрална формация като юридически и социален изследовател, който му позволява да ръководи и разработва проекти за изграждане на юридически знания, като взема предвид етичните стандарти и ангажираност към обществото. Възпитаникът на докторантурата е в състояние да формулира новаторски решения на критичните проблеми на обществото в локален и глобален контекст, благодарение на уменията, придобити за извършване на строги изследвания, основани на различни методи и подходи.

Какво правят нашите възпитаници?

Нашите възпитаници са готови да консолидират академична или професионална кариера в университети, изследователски центрове, публични или частни организации, неправителствени организации и международни агенции или институции, които изискват аналитични и изследователски умения.

Нашите различия

 • Глобален фокус
  Ние се стремим студентите да развият умения за изследване и производство на знания в контекста на силно взаимосвързан и глобализиран свят.
 • Лична педагогика
  Ние предлагаме на студентите възможността да изследват своите специфични изследователски въпроси и да се задълбочат в изучаването на най-ефективните методи за справяне с тях. Нашите кохорти са от максимум пет ученици.
 • интердисциплинарност
  Ние предлагаме да интегрираме концепции и методологии от различни дисциплини, за да постигнем по-сложен подход към правния феномен.
 • Висококачествени учители
 • Факултетът по правни науки се състои от преподаватели, които извършват доктринални и догматични изследвания, както и от преподаватели, които използват инструменти от други дисциплини и включват качествени и количествени методи на изследване. Екипът от преподаватели отразява нашия ангажимент към изучаването на право от различни подходи.
 • Обществото на Pontificia Universidad Javeriana на Pontificia Universidad Javeriana
  64 катедри и 14 института.
 • Глобалните мрежи на Pontificia Universidad Javeriana на Pontificia Universidad Javeriana
  Университетът принадлежи към мрежата от повече от 180 университета, поверени на Обществото на Исус, което улеснява споразуменията за студентска мобилност с други университети по света.
 • Договор за двойна степен с докторска степен по право и глобално управление на Университета в Саламанка.

признания

Процесът на прием на университета се основава на три групи критерии: Отношение, умения и / или знания. От които всеки от кандидатите ще бъде оценен чрез дейностите, установени от програмата, като: интервю, специфични тестове, между другото (зависи от всяка програма). Кандидатът инициира процеса на регистрация в програмата чрез регистрационния формуляр.

В таблицата по-долу ще видите специфичната стойност за всяка група критерии и специфичните й дейности:

112503_Admision01.png

* В дейността, свързана с изпита, можете да изберете един от свързаните изпити.

Всяка от групите на критериите „Отношение, умения и знания“ ще има конкретни дейности, които ще бъдат оценени и тези дейности на свой ред ще имат специфична стойност. Не забравяйте, че дадена дейност може да се появи повторно в различни критерии, но това не означава, че трябва да я повторите за всеки от тях. В критерия за знания можете да намерите няколко изпита, от които можете да изберете за процеса на приемане.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Научете повече

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Свиване