Закон за околната среда LLM

Общ преглед

Описание на програмата

Днес Земята се изправя пред големи екологични предизвикателства: изменението на климата, загубата на биоразнообразие и прекомерната експлоатация на природните ресурси. Справянето с тях изисква ефективни правни и политически инструменти, на международно, национално и местно равнище. Дънди има опит, за да ви даде възможност да развиете ключовите умения и знания, за да преследвате кариера в тази вълнуваща област на правото и политиката.

Университетът в Дънди има една от най-големите групи адвокати по управление на околната среда и ресурсите на своите служители във Великобритания. Персоналът е консултирал на най-високи нива, практикува, публикува и преподава широко в широк спектър от области на правото, включително регулиране на околната среда, енергетика, устойчиво развитие, планиране на земеползването, опазване на природата, горско стопанство, вода, арктическо управление и закон на морето.

Освен че е научен от водещи експерти, програмата Дънди дава на завършилите право и други идеално разбиране за основните правни въпроси, свързани с опазването на околната среда и по-широко, устойчивото развитие. Това е съчетано с познаване на темата, което е достатъчно, за да даде възможност и да насърчи критичната оценка на настоящите и бъдещите изследвания и практики в тази област. Изборът на модули и дисертационна тема позволява на студентите да се съсредоточат върху проблемите, свързани с околната среда и устойчивостта, които са важни за тях.

Правно училище в Дънди

Правно училище в Дънди е широко признато като отлично място за учене. Както Guardian, така и Таймс 2017 лигите поставят Dundee като най-висше юридическо училище в Шотландия и в топ 10 в Обединеното кралство, като се основава на особено силни резултати в Националното проучване на студентите, което многократно класира Дънди като първи в Шотландия. През последните две национални прегледи на изследванията, Дънди е единствената институция в Обединеното кралство, която има всичките си подаръци, оценени като "международно отлични" или "водещи в световен мащаб".

Нашият ангажимент е да предоставим висококачествени инструкции, с акцент върху практическото значение, за да подготвим студентите за успешна кариера в страната или чужбина. Ние предлагаме въвеждаща програма в началото на всеки семестър, за да гарантираме, че новите студенти имат необходимото разбиране за Обединеното кралство и европейските правни системи и какво се изисква от тях в учебна среда, която се стреми да развие независимо обучение.

Ние се стремим да интегрираме студентите в УЦЖ в живота на училището с покани за гостуващи лекции и семинари. Също така имаме годишно четене в красива селска къща, където се присъединяват служители, които работят по академични умения и се отпускат със съученици.

57388_josefin-brosche-hagsgard-18388.jpg

Как ще бъдете преподавани

Във всичките си шест учебни модула ще научите чрез подготовка и участие в седмичен двучасов семинар. Всички са преподавани чрез дискусия на малки групи. Ще ви бъде дадено четене, за да се подготвите предварително за семинари и ще проведете дискусии с лектори и съученици по време на семинарите. Този начин на преподаване ще ви помогне да придобиете увереност в способността ви да четете, разберете и анализирате материали и да представяте вашите идеи пред своите връстници.

Как ще бъдете оценени

Значими модули: продължителна оценка плюс изпити в края на семестъра през декември и март / април. Задължителна дисертация: 15 000 думи.

Ние се стремим да интегрираме студентите в УЦЖ в живота на училището с покани за гостуващи лекции и семинари. Също така имаме годишно четене в красива селска къща, където се присъединяват служители, които работят по академични умения и се отпускат със съученици.

Какво ще проучите

Целта на програмата е да даде на завършилите право и на други студентите концептуално разбиране на основните правни въпроси, свързани с регулирането на околната среда, както и познания по темата, достатъчни за насърчаване на критичната оценка на текущите изследвания и практики в тази област. Студентите могат да избират от набор от модули, предназначени да развият знанията си и да разберат проблемите, свързани с околната среда и закона.

модули

Семестър първи (студентите трябва да вземат три)

 • Регламентиране на околната среда (задължително)

Този модул осигурява общ преглед на основните концепции и механизми, използвани при регулирането на човешкото въздействие върху околната среда. Темите обхващат лицензионни режими за отговорност; стратегии и инструменти за прилагане; икономически инструменти; и включването на екологичните проблеми в по-широки процеси на вземане на решения.

 • Принципи на устойчивостта

Това е интердисциплинарен модул, който изследва произхода, тълкуванията и популярността на концепцията за устойчиво развитие и принципите, които го стоят. Тя се преподава от експерти от всички части на училището по социални науки, включително правото.

 • Международно законодателство и политика в областта на нефта
 • Международно право за природните ресурси и енергетиката

Тези модули се преподават от експерти по енергийно право в CEPMLP. Въздействието на енергийното законодателство и политика върху въпросите, свързани с околната среда, и по-широкото устойчиво развитие е особено важно в страните, зависими от ресурсите

 • Рамки за управление на водните ресурси

Този модул се преподава от експертен военен персонал в Центъра за водно право и политика на ЮНЕСКО. Водоснабдяването, услугите, качеството и справедливото разпределение са основни характеристики както на екологичното законодателство, така и на устойчивото развитие

Семестър 2 (студентите трябва да вземат три)

 • Трансформация за устойчивост

Това е интердисциплинарен модул, който разглежда подходите, инструментите, използвани за ефективното изпълнение и постигане на устойчиво развитие. За пореден път тя се преподава от експерти от по-широките социални науки, включително правото.

 • Глобални права на човека

Този модул се преподава от експерти в Юридическия факултет. Влияние на човешките права върху здравето на околната среда и устойчивото развитие.

 • Национален и сравнителен закон за нефт и газ
 • Право на околната среда и политика за природни ресурси и енергия
 • Международни отношения и енергетика и природни ресурси

Тези три модула се преподават от експерти по енергийно право в CEPMLP. Въздействието на използването на природните ресурси върху въпросите, свързани с околната среда, и по-широкото устойчиво развитие е особено важно в страните, зависими от ресурсите.

 • Международно право на водните ресурси
 • Управление и регулиране на водните услуги
 • Политика на околната среда и изменението на климата

Тези модули се преподават от експертен военен персонал в Центъра за водно право и политика на ЮНЕСКО. Водоснабдяването, услугите, качеството и справедливото разпределение са ключови въпроси в международното екологично право.

В рамките на Юридическото училище и Школата за социални науки (вж. Примерите за модули, предлагани от Политика и градско и регионално планиране) са налице няколко други подходящи модула. Ако учениците желаят да изберат различен вариант от изброените по-горе, моля, говорете с професор Рос.

Завършилите програмата за екологично право започнаха да работят в правни практики в областта на околната среда, централно правителство, агенции по околна среда, неправителствени организации и няколко от тях са преминали към докторантски изследвания и академични кариери.

Изискване за влизане

Кандидатите трябва да имат или очакват да получат през очакваната година на влизане, добра степен по право. По изключение могат да бъдат разгледани висшисти, които нямат право със съответен юридически опит.

Изискване за английски език

Общо за IELTS 6.5

 • Слушане 6.0
 • Четене 6.0
 • Писане 6.0
 • Говорене 6.0Енглични езикови програми

Предлагаме председаментални и фондационни програми през цялата година. Те са предназначени да ви подготвят за университетско обучение в Обединеното кралство, когато все още не сте изпълнили езиковите изисквания за директно вписване в образователна степен.

За Дънди

Фантастична култура, красиви пейзажи и известни приятелски настроени хора, Шотландия има в основата си страст и иновации и това са само част от причините, поради които е невероятно място за живот и учене.

Дънди се намира на брега на река Тей на източния бряг на Шотландия. Той редовно се появява в горната част на изследванията на "качеството на живот" в Обединеното кралство - предлага всичко, което е чудесно за градския живот, но е приятелски, компактен и лесен за навигация.

Wall Street Journal нарече Дънди като една от десетте си горещи дестинации за 2018 година.

Населението на Дънди е около 150 000 души. С учениците, които съставляват 1/5 от населението, градът ни е насочен към студентския живот.

Нашият кампус е в сърцето на живия и забавен Уест Енд в Дънди, с магазини, кафенета и ресторанти на прага ти.


„Шотландците са мили и приятелски настроени. Спомням си първия ден, когато пристигнах, човекът, който трябваше да се срещне, все още не беше там. Шофьорът на такси ме заряза, почуках на вратата и той не беше там, така че чаках отвън. Някой дойде и ме попита дали съм добре и ме покани, докато чаках. Той ме посрещна и ми даде храна и напитки, затова започнах да обичам хората от Дънди и Шотландия от първия ден, когато дойдох. “
Уилям Уилям Мрема е от Танзания и учи магистърска геотехническа техника.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Научете повече

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Свиване