Преглед

Независимо дали сте заинтересовани да научите повече за правните и етичните аспекти на работата си, да признаете въздействието, което квалификацията с правна и етична основа може да има върху перспективите за промоция или просто да имате интерес към здравното законодателство, този курс е за вас.

Целта на курса е да ви даде разбиране и оценяване на закона и етиката, тъй като те се отнасят до професионалната практика. Това ще ви помогне да разберете легалните и етичните понятия, терминологията и източниците на правото.

Курсът Ви позволява да изучавате по време и място по свой избор и по скорост, която е удобна за вас и повечето от завършилите ни са завършили образованието си, докато работят на пълно работно време като здравни специалисти.

 • Проектиран за зает здравен специалист
 • Проектиран специално за тези, чиято първа степен е в областта на здравеопазването, а не право
 • Приложения, насърчавани от тези, които са изучавали медицина, сестрингия, фармация, стоматология и др
 • Програмата е отворена и за тези, които нямат първа степен, но имат подходящ трудов опит, който включва мениджъри от NHS
 • Може да бъде завършен изцяло във вашата страна, пътуването до Дънди не е от съществено значение

57380_medical-appointment-doctor-healthcare-40568.jpeg

Как ще бъдете преподавани

Модулите ще бъдат доставени чрез комбинация от ученически работни книги и онлайн поддръжка чрез онлайн виртуална учебна среда, наречена My Dundee. Това ви позволява да получите достъп до всички материали и задания, които ви трябват за този курс.

Как ще бъдете оценени

Лицата, които вземат този курс, се оценяват чрез писмени задачи и онлайн изпити.

Какво ще проучите

Общо 180 кредита са необходими за завършване на LLM в областта на здравното право и етика. През първата година има два задължителни модула, всеки от които е на стойност 30 кредита. Има два семестъра, които се провеждат от септември до декември, а от януари до април. Учениците могат да започнат програмата в началото на всеки семестър.

Година 1

Двата задължителни модула през първата година са:

 • Въведение в правото и етиката (30 кредита)
 • Правни аспекти на здравеопазването (30 кредита)

Година 2

Имате избор да изучите два модула от списък, който понастоящем включва:

 • Противоречия в Закона за здравеопазването
 • Правни и етични въпроси относно фармацевтичните продукти (30 кредита)
 • Лечение на деца и уязвими възрастни (30 кредита)

Година 3

За да получите степен "LLM", във вашата трета и последна година на обучение ще вземете модул, озаглавен "Правни умения за изследване" (на стойност 10 кредита) и напишете дисертация.

Предишни студенти от тази програма са съсредоточили своята дисертация върху тематични области, които включват: евтаназия, изследователски материал за стволови клетки / фетален конфликт, управление на риска, клинични изпитания и отговорност за фармацевтични продукти.

Вашата дисертационна тема е ваш избор, подлежащ на одобрение от определен надзорен орган. Вашият ръководител ще предостави насоки за етично одобрение (ако е необходимо), структура, съдържание и краен срок.

Кариери

Този курс е предназначен за тези, които вече работят в здравни заведения, които искат да подобрят възможностите си за кариера.

Изискване за влизане

Трябва да имате: или медицинска или стоматологична степен, ИЛИ горна степен втора степен или по-висока в друг предмет на здравно обслужване, включително медицинска сестра, фармация, физиотерапия, с най-малко 2 години опит след придобиване на квалификация или най-малко 5 години практика в професор по здравеопазване ПЛЮС две справки от колеги или работодатели, които смятат, че сте подходящи за записване в програмата PLUS основни IT умения (уеб браузване, текстообработка и познаване на PowerPoint)

Изискване за английски език

Общо за IELTS 6.5

 • Слушане 6.0
 • Четене 6.0
 • Писане 6.0
 • Говорене 6.0

Програми за английски език

Предлагаме председаментални и фондационни програми през цялата година. Те са предназначени да ви подготвят за университетско обучение в Обединеното кралство, когато все още не сте изпълнили езиковите изисквания за директно вписване в образователна степен.

За Дънди

Фантастична култура, красиви пейзажи и великолепни приятелски настроения ... Скотланд има страст и новаторство в сърцето си и това са само някои от причините, поради които е невероятно място да живееш и учиш.

Дънди се намира на брега на река Тей на източния бряг на Шотландия. Той редовно се появява в горната част на изследванията на "качеството на живот" в Обединеното кралство - предлага всичко, което е чудесно за градския живот, но е приятелски, компактен и лесен за навигация.

Wall Street Journal нарече Дънди като една от десетте си горещи дестинации за 2018 година.

Населението на Дънди е около 150 000 души. С учениците, които съставляват 1/5 от населението, градът ни е насочен към студентския живот.

Нашият кампус е в сърцето на живия и забавен Уест Енд в Дънди, с магазини, кафенета и ресторанти на прага ти.

"Шотландците са хубави и приятелски настроени. Спомням си първия ден, в който пристигнах, човекът, който трябваше да се срещне с мен, още не беше там. Таксиметровият шофьор ме отпусна, почуках на вратата и той не беше там, така че чаках навън. Някой дойде и ме попита дали съм добре и ме покани, докато чакам. Той ме посрещна и ми даде храна и напитки, затова започнах да обичам хората от Дънди и Шотландия от първия ден, когато дойдох. " Уили Уилям Мрема е от Танзания и изучава магистърска геотехническа техника.

Програма с обучение на:
 • Английски
University of Dundee - School of Social Sciences

Прегледайте още 6 курсове в University of Dundee - School of Social Sciences »

Последна актуализация Ноември 21, 2018
Този курс е Онлайн обучение
Start Date
Ян. 2020
Септ. 2020
Duration
36 
Задочно обучение
Price
7,875 GBP
По място
По дата
Start Date
Ян. 2020
End Date
Дек. 2020
Крайна дата за записване
Start Date
Септ. 2020
End Date
Авг. 2021
Крайна дата за записване

Ян. 2020

Location
Крайна дата за записване
End Date
Дек. 2020

Септ. 2020

Location
Крайна дата за записване
End Date
Авг. 2021

This is Dundee

Start your journey