Здравен закон и етика LLM

Общ преглед

Описание на програмата

Независимо дали сте заинтересовани да научите повече за правните и етичните аспекти на работата си, да признаете въздействието, което квалификацията с правна и етична основа може да има върху перспективите за промоция или просто да имате интерес към здравното законодателство, този курс е за вас.

Целта на курса е да ви даде разбиране и оценяване на закона и етиката, тъй като те се отнасят до професионалната практика. Това ще ви помогне да разберете легалните и етичните понятия, терминологията и източниците на правото.

Курсът Ви позволява да изучавате по време и място по свой избор и по скорост, която е удобна за вас и повечето от завършилите ни са завършили образованието си, докато работят на пълно работно време като здравни специалисти.

 • Предназначен за натоварени здравни специалисти.
 • Проектиран специално за тези, чиято първа степен е по здравен предмет, а не по закон.
 • Приложения, насърчавани от тези, които са учили медицина, медицинска сестра, фармация, стоматология и др.
 • Програмата се отваря и за тези без първа степен, но със съответен трудов опит, който включва NHS мениджъри.
 • Може да бъде завършен изцяло във вашата страна, пътуването до Дънди не е от съществено значение.

57380_medical-appointment-doctor-healthcare-40568.jpeg

Как ще бъдете преподавани

Модулите ще бъдат доставени чрез комбинация от ученически работни книги и онлайн поддръжка чрез онлайн виртуална учебна среда, наречена My Dundee. Това ви позволява да получите достъп до всички материали и задания, които ви трябват за този курс.

Как ще бъдете оценени

Лицата, които вземат този курс, се оценяват чрез писмени задачи и онлайн изпити.

Какво ще проучите

Общо 180 кредита са необходими за завършване на LLM в областта на здравното право и етика. През първата година има два задължителни модула, всеки от които е на стойност 30 кредита. Има два семестъра, които се провеждат от септември до декември, а от януари до април. Учениците могат да започнат програмата в началото на всеки семестър.

Година 1

Двата задължителни модула през първата година са:

 • Въведение в правото и етиката (30 кредита)
 • Правни аспекти на здравеопазването (30 кредита)

Година 2

Имате избор да изучите два модула от списък, който понастоящем включва:

 • Спорове в правото и етиката в здравеопазването (30 кредита)
 • Правни и етични въпроси относно фармацевтичните продукти (30 кредита)
 • Лечение на деца и уязвими възрастни (30 кредита)

Година 3

За да получите степен "LLM", във вашата трета и последна година на обучение ще вземете модул, озаглавен "Правни умения за изследване" (на стойност 10 кредита) и напишете дисертация.

Предишни студенти от тази програма са съсредоточили своята дисертация върху тематични области, които включват: евтаназия, изследователски материал за стволови клетки / фетален конфликт, управление на риска, клинични изпитания и отговорност за фармацевтични продукти.

Вашата дисертационна тема е ваш избор, подлежащ на одобрение от определен надзорен орган. Вашият ръководител ще предостави насоки за етично одобрение (ако е необходимо), структура, съдържание и краен срок.

Кариери

Този курс е предназначен за тези, които вече работят в здравни заведения, които искат да подобрят възможностите си за кариера.

Изискване за влизане

Трябва да имате: или медицинска или стоматологична степен, ИЛИ горна степен втора степен или по-висока в друг предмет на здравно обслужване, включително медицинска сестра, фармация, физиотерапия, с най-малко 2 години опит след придобиване на квалификация или най-малко 5 години практика в професор по здравеопазване ПЛЮС две справки от колеги или работодатели, които смятат, че сте подходящи за записване в програмата PLUS основни IT умения (уеб браузване, текстообработка и познаване на PowerPoint)

Изискване за английски език

Общо за IELTS 6.5

 • Слушане 6.0
 • Четене 6.0
 • Писане 6.0
 • Говорене 6.0

Програми за английски език

Предлагаме председаментални и фондационни програми през цялата година. Те са предназначени да ви подготвят за университетско обучение в Обединеното кралство, когато все още не сте изпълнили езиковите изисквания за директно вписване в образователна степен.

За Дънди

Фантастична култура, красиви пейзажи и известни приятелски настроени хора, Шотландия има в основата си страст и иновации и това са само част от причините, поради които е невероятно място за живот и учене.

Дънди се намира на брега на река Тей на източния бряг на Шотландия. Той редовно се появява в горната част на изследванията на "качеството на живот" в Обединеното кралство - предлага всичко, което е чудесно за градския живот, но е приятелски, компактен и лесен за навигация.

Wall Street Journal нарече Дънди като една от десетте си горещи дестинации за 2018 година.

Населението на Дънди е около 150 000 души. С учениците, които съставляват 1/5 от населението, градът ни е насочен към студентския живот.

Нашият кампус е в сърцето на живия и забавен Уест Енд в Дънди, с магазини, кафенета и ресторанти на прага ти.


„Шотландците са мили и приятелски настроени. Спомням си първия ден, когато пристигнах, човекът, който трябваше да се срещне, все още не беше там. Шофьорът на такси ме заряза, почуках на вратата и той не беше там, така че чаках отвън. Някой дойде и ме попита дали съм добре и ме покани, докато чаках. Той ме посрещна и ми даде храна и напитки, затова започнах да обичам хората от Дънди и Шотландия от първия ден, когато дойдох. “
Уилям Уилям Мрема е от Танзания и учи магистърска геотехническа техника.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Научете повече

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Свиване