Изпълнителен LLM

Общ преглед

Описание на програмата

Разгледайте отклоненията на англо-американското общо право преди да научите как да го приложите към бизнес контекста. С опита на две водещи международни институции (Northwestern Pritzker School of Law и IE Law School ), участниците получават цялостен поглед върху практиката на търговското право.

Изпълнителният LL.M. Програмата за съвместни дипломи се основава на знанията на две водещи международни юридически училища: Северозападната училище Pritzker и IE Law School . Това LL.M. прави задълбочен поглед върху англо-американското общо право, обхващащо неговото международно приложение и основните управленски умения, свързани с практиката на правото за бизнеса.

Изпълнителният LL.M. Планът за обучение е създаден, за да оспори вече доказалите се професионалисти, за да приложат уменията си на следващото ниво. В програмата ще разгледате редица ключови области, които ще подобрят цялостното ви разбиране на актуалните правни развития и специфичните умения в сектора, както и задълбочен преглед на бизнес практиките на вашите клиенти.

Бързи факти

 • Формат: Интензивни периоди в университета Онлайн сесии
 • Прием: септември
 • Кампус: Онлайн Мадрид Чикаго
 • Английски език
 • Продължителност: 9 месеца
 • Период на приемане: Процесът на валидност

Изпълнителният LL.M. е за ... Опитните професионалисти със силна правна основа в правна система извън САЩ. Тази програма обединява широк спектър от висококвалифицирани личности, с различни перспективи и гледни точки.

С поглед към… Разширяване на мрежата си сред кохорта от възпитаници с еднакви нагласи. За да напреднат в своя сектор, участниците трябва да са готови да проучат англо-американската правна система и нейното транснационално приложение.

Да станеш… Дали напредваш в текущата си роля или да поемеш ново предизвикателство, има много възможности за кариера, включително:

 • правен
 • Адвокат
 • Юрисконсулт
 • Бизнес мениджър
 • Ръководител на корпоративната стратегия и изследвания
 • Адвокат
 • Стратегия, глобална m

Жилищна опция в Чикаго

Студентите, които могат да отделят по-дълго време от работата си и които биха искали повече време в традиционна среда в класната стая, може да пожелаят да разгледат възможността за настаняване в Чикаго. Тази опция комбинира първия семестър на традиционната изпълнителна програма с целия пролетен семестър (януари - май) в резиденцията на Northwestern Law. При този вариант участниците могат да избират измежду голямо разнообразие от курсове, предлагани на студентите от JD и LLM в Северозападния закон.

Уникална програма за непълно работно време

Този уникален изпълнителен LLM е гъвкав за участници от цял свят, така че те могат да продължат със своите професионални и лични ангажименти, докато получават своята LLM степен и MBA сертификат. Програмата съчетава интензивни периоди в университета в Чикаго и Мадрид, всяка с продължителност около две седмици, редувайки се с он-лайн курсова работа, използвайки нашата съвременна платформа за курсове.

Първи период: лято в Мадрид (2.5 седмици)

Изпълнителната програма LLM започва през септември с кратко въведение в общото право, след което се премества право в теми, които са основни за бизнес адвоката.

Втори период: Есен в Мадрид (2 седмици)

През есента участниците се връщат в Мадрид, за да продължат изучаването на по-напреднали области от интерес за международния практикуващ и две допълнителни области на управление и бизнес администрация.

Трети период: Пролет в Чикаго (2,5 седмици)

Програмата завършва в Чикаго, където участниците се събират за последния период на обучение в университета, което води до церемонията по свикването в средата на май.

Кариери

Изпълнителната програма LLM предоставя на практикуващия адвокат днес инструментите, необходими за напредък към следващото ниво на професионален успех.

Програмата предлага безпрецедентна възможност за създаване на бизнес връзки и приятелства с колеги студенти и възпитаници на подобно професионално ниво от цял свят. Студентите на LLM ще бъдат част от сдружението на възпитаниците на институциите на ИЕ и Северозападния. По време на програмата участниците си взаимодействат с висши преподаватели, които предоставят информация за най-новите разработки в техните области.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Explore a different way of understanding law that prepares you for the world, whatever it may be.

Explore a different way of understanding law that prepares you for the world, whatever it may be. Свиване