Корпоративно и несъстоятелност LLM

Общ преглед

Описание на програмата

Корпоративно и несъстоятелност LLM

Корпоративното и несъстоятелността закон се фокусира върху корпоративните организации и закона, тъй като се отнася до тях. Курсът е разработен в отговор на бързия растеж в развитието на корпоративното право във Великобритания и Европа и за задоволяване нуждите на адвокатската професия в тази област.

За корпоративното и несъстоятелността на LLM

Нотингамското юридическо училище има водеща репутация в областта на несъстоятелността и корпоративното право и студентите по този курс ще се възползват от нашия научен и експертен преподавателски състав.

Нашият Център за бизнес и несъстоятелност има връзки с редица международни агенции, включително INSOL International, Insolvency Service и Световната банка. Той също така е домакин на годишна международна конференция по несъстоятелност и редица други събития през годината в партньорство с други агенции.

Традиционните теми като публични компании, бизнес организации и корпоративна ликвидация са основна част от този курс. Вие ще завършите вашето LLM със силно разбиране на корпоративното и несъстоятелността право в европейски и международен контекст, както и ще можете да демонстрирате осъзнаване на по-широките икономически и социални фактори, които влияят на корпоративните институции.

Защо да изберем този курс?

 • Получавате разбиране за корпоративното и несъстоятелността в европейски и международен контекст.
 • Научете се от известен преподавателски персонал, включително професор Дейвид Бърдет и професор Пол Омар, които са и двамата консултанти на Световната банка.
 • Възползвайте се от силните връзки с нашия Център за бизнес и несъстоятелност.
 • Изберете маршрут на обучение, който ви подхожда с наличните опции за пълен работен ден, дистанционно обучение и дистанционно обучение
 • Посетете Международно Лятно училище с възможност да изследвате Закона в европейски контекст.
 • Налични стипендии.
 • Могат да бъдат проучени отделни модули за награди за продължаващо професионално развитие (CPD).

модули

Ще изучите шест учебни модула, последвани от дисертация.

Избирам от:

 • Бизнес организации *
 • Интелектуална собственост
 • Публични дружества
 • Корпоративният работодател
 • Международно право на конкуренцията
 • Принципи на бизнес регулацията
 • Корпоративна ликвидация *
 • Корпоративно спасяване
 • международен
 • Международни търговски сделки
 • Трансгранична несъстоятелност
 • Осигуряване на корпоративен дълг *

* Дистанционно обучение студентите са задължени да учат тези модули

След като завършите тези модули, ще започнете дисертацията си.

Оценяване

Във всеки случай модулите се оценяват чрез един курс. Това обикновено е под формата на въпрос, свързан с проблем или есе, но ще варира по модул. Можете да изпращате и получавате отзиви за оценки по време на всеки модул.

Дисертацията е 12 000 думи на подходяща тема по Ваш избор и включва един-единствен надзор с учител, който е експерт в тази област.

Как да уча?

Академичната година за курсовете по LLM е разделена на три части: два десетседмични срокове (срок едно започва от началото на учебната година до коледната ваканция, вторият период между Коледа и Великден) и летния период.

Студентите на пълен работен ден - които завършват курса за една учебна година - изучават три модула във всеки един мандат и завършват дисертацията през лятото.

Студентите на непълно работно време и дистанционно обучение, които завършват курса през две академични години, учат три модула в термините "Един и два" всяка година (общо шест), като започват работа по проучване на дисертацията през първия летен период и завършване по време секундата.

На режимите на пълен работен ден и на непълен работен ден модулите се преподават през цялата седмица. В зависимост от вашия график може да се очаква да присъствате повече от един ден. Семинарите се ръководят от академици, но обикновено ще изискват от вас да извършите обширна подготвена подготовка и често ще включвате кратки презентации или други приноси.

Модулите за дистанционно обучение са структурирани, насочени учебни дейности, предавани чрез онлайн платформата за обучение на Университета - NOW. Обучаващите се на разстояние също ще имат възможност да участват във виртуални дискусии с други студенти и академичен състав и ще бъдат помолени да изпълнят допълнителни задачи - като подготовка на есе планове или презентации - в течение на всеки модул.

Изисквания за вход

Завършили право

Ще ви е необходима добра степен по Закона (2.2 или по-висока), или почетна степен в друга дисциплина, плюс квалификацията за преподготовка или CPE (Common Professional Examination) или GDL (Graduate Diploma in Law).

Недопустими висшисти

Кандидатите от други дисциплини ще бъдат приветствани при подходящи обстоятелства, особено ако имат опит в областта, дори ако не като адвокати.

Изисквания на английски език

Международните студенти трябва да докажат, че имат достатъчно знания по английски език преди да започнат курса. Обикновено изискваме едно от следните неща:

 • IELTS 6.5 с минимум 5,5 във всяко умение.
 • Еквивалентна квалификация по английски език.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Научете повече

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Свиване