Курс за дистанционно обучение: Въведение в правната система на Съединените щати

Общ преглед

5 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Въведение в правната система на САЩ (1 кредит)

Този курс предоставя обзор на американската правна система, как тя е организирана и как работи. Това е особено подходящо за адвокати, които не са квалифицирани в Съединените щати и служи за осигуряване на контекст за други курсове, които се преподават в LL.M. програма.

Целта на този курс е да предостави кратко въведение в американската правна система. Това не е предназначено за - и най-сигурно няма да ви направи експерт в американското право. Най-добре се разглежда като само отправна точка, която ви кани да изследвате по-внимателно областите от особен интерес за вас в сложната правна система, съставена от много, много закони - федерални и щатни - много, много съдилища - също федерални и щатски. И много, много играчи - особено много, много американски адвокати, които има 1,3 милиона. В този курс ще засегнем конституцията на Съединените щати, структурата на правителството, организацията и функциите на съдилищата и няколко дела. - Професор Денис Кембъл

Sign here

Курсове за дистанционно обучение

Пет курса за дистанционно обучение се предлагат за кредит към LL.M. в транснационалната търговска практика. Те са:

  1. Въведение в правната система на Съединените щати (1 кредит),
  2. Казус в трансгранични съдебни спорове (2 кредита),
  3. Признаване и изпълнение на чуждестранни решения (3 кредита),
  4. Глобалният адвокат (3 кредита),
  5. Международно финансиране на проекти (3 кредита).

След като започне, курсът трябва да бъде завършен в рамките на осем седмици, освен ако не бъде поискано и удължено време. Курсовете се предлагат на USB памет, на DVD или през Интернет. Всеки курс се предоставя под формата на презентация на PowerPoint, включваща видеоклипове, текст и PDF четения.

Курсовете са „самостоятелни“ - не се изискват допълнителни учебници или учебници или други ресурси. Всеки курс включва викторини и въпроси с кратки есета, отговорите на които се изпращат автоматично на инструктора на курса. Дистанционното обучение може да представлява общо 12 от 21-те кредита, необходими за LL.M.

След приключване на регистрацията, на студента ще бъде изпратен съответният USB или DVD или ще му бъде издадена парола за онлайн достъп до курса.

Факултет за дистанционно обучение

Професор Денис Кембъл е директор на Center for International Legal Studies и преподавател в Бостънския университет и университета Eötvös Lorand. Притежава LL.M. от Стокхолмския университет и е член на щатовете в Ню Йорк, Айова и Колорадо.

Професор Джулия Съливан е член на Chartered Institute of Arbitrators и е била партньор в Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LL. Тя има докторска степен от Американския университет и LL.M. степени от университета в Бостън и университета Лазарски.

Последна актуализация Септ. 2020

За учебното заведение

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law ... Научете повече

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law. Its international headquarters have been in Salzburg, Austria since 1976. Its essential purpose is to promote and disseminate knowledge among members of the international legal community. Свиване
Залцбург , Будапеща , Варшава , Шанхай , Виена + 4 Още По-малко