Магистър по европейска социална сигурност (Льовен и др.)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Тази едногодишна напреднала магистърска програма се занимава със социално осигуряване и социална защита от правна, икономическа, социологическа, административна и философска гледна точка. Освен че е мултидисциплинарен, учебната програма съдържа силен сравнителен и многонационален компонент, фокусиран върху предоставянето на правата за социална защита в цяла Европа.

Какво представлява програмата?

Магистърът по европейска социална сигурност ви дава възможност да разберете многото различни подходи към социалната сигурност, които съществуват съвместно в историческия континент Европа. В същото време ще придобиете по-добро разбиране на собствената си национална система в контекста на по-широката континентална картина. Програмата включва също внимателно и задълбочено проучване на ролята на международни органи като Европейския съюз.

Като студент на програмата ще станете част от международна мрежа от експерти в областта на социалното осигуряване. Студентите идват от различни европейски страни и извън тях и имат различен академичен опит и мотиви за участие. Преподавателският състав се състои от известни преподаватели от KU Leuven и други европейски университети, специализирани в различни дисциплини, свързани със социалното осигуряване.

структура

Програмата включва 60 ECTS, като се започне с лятно училище през август и завърши през юли следващата учебна година.

По време на магистъра по европейско социално осигуряване вашите академични умения ще бъдат развити и оспорвани чрез опита на стаж в социалноосигурителна институция или организация. Чрез нашите партньорства можете да заемете позиция за стаж, пропорционална на вашето собствено ниво на опит и сфера на опит, като се съсредоточите или върху практиката или научните изследвания.

Часовете и семинарите за личен състав, които се провеждат в Льовен (Белгия), се събират заедно за ограничен брой седмици. Останалите курсови работи се изпълняват чрез цифрова платформа за обучение. Платформата ви свързва с най-добрите лектори в Европа, които ви водят през специално проектираните учебни материали от разстояние.

Силни

  • Уникалният формат на преподаване ви предлага най-доброто от двата свята: автентичен университетски опит в един от най-големите университети в Европа и гъвкавост да завършите по-голямата част от програмата у дома.
  • По време на програмата ще бъдете свързани с уникална международна мрежа от университети и ще бъдете в контакт с преподавателски персонал и колеги участници от цяла Европа.
  • Мултидисциплинарният и мултинационален подход ще разшири вашата перспектива и ще ви помогне да погледнете на проблемите от нов ъгъл. Този алтернативен подход развива способността ви да се адаптирате към нови ситуации и ще бъде изключително ценен през цялата ви професионална кариера.

Това ли е подходящата програма за мен?

Може да сте завършил магистър, желаещ да се специализира в областта на социалното осигуряване, изследовател по социално осигуряване или учител или професионалист, участващ в администрацията на социалното осигуряване и / или разработването на политика.

В идеалния случай имате:

  • добро познаване на вашата собствена система за социално осигуряване и нейната работа;
  • способност за формулиране на изследователски въпроси и провеждане на съответните изследвания в областта на социалното осигуряване;
  • умения на високо ниво за критична оценка на националните изследвания за социално осигуряване в рамките на вашата собствена дисциплина;
  • подходяща степен по дисциплина, свързана със социалното осигуряване.

Въпреки че всички бъдещи студенти трябва да имат знания за социално осигуряване, придобити чрез обучение, тези с практически опит, например опит в работа в администрация за социално осигуряване, са особено ценени. Помощ е и някои предишни излагания на европейските социални въпроси и / или чуждестранни системи за социално осигуряване.

Кариерни възможности

Преминалите висши студенти често са наети в европейски, международни или национални социалноосигурителни институции или администрации, в застрахователни компании, НПО или академични изследвания и в институции, занимаващи се със социална сигурност и социална защита.

Започнете кариерата си, по време на следването

По време на вашата бакалавърска и магистърска програма вече можете да оформите свой собствен профил, като изберете определена специализация, учите в чужбина (Еразъм), работно място или започнете собствен бизнес.

Студентският кариерен център се радва да ви постави на правия път към първия ви трудов стаж. Центърът също ви обучава в търсенето на интересна работа и ви помага при интервюта за работа. За студенти, които искат да започнат собствен бизнес, KU Leuven също има Lcie, общността на KU Leuven която насърчава студентите с иновативни и предприемачески идеи.

Не знаете откъде да започнете? Базите данни на Центъра за студентска кариера съдържат оферти за работни места, доброволческа работа, иновационни проекти и работни места за студенти. Можете също да посетите едно от събитията, организирани от Кариерния център.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Научете повече

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Свиване
Посетете уебсайта на учебното заведение