Магистър по закони (LLM) в Обединеното кралство Закон за финансовите услуги, регулиране и спазване

Общ преглед

Описание на програмата

Комбиниране на академично проучване със силно практическо измерение, включително принос от специалисти в областта на финансовото право, за да се гарантира, че имате задълбочено разбиране и развитие в Закона за финансовите услуги в Обединеното кралство, регулирането и спазването.

Подобрете перспективите си за кариера, като спечелите магистри от университет, класиран в злато съгласно Рамката за преподавателски постижения (TEF).

Преглед на курса

LLM в Закона за финансовите услуги, регулирането и спазването на дистанционното обучение е курс, който е създаден в отговор на нарастващото търсене на юридическо образование в секторите на финансовите услуги. Този курс е съсредоточен в Обединеното кралство с конкретно позоваване на областите на операционен риск и стрес-тестове; защита на данните в организациите за финансови услуги; глобална финансова престъпност; режимът и спазването на одобрените лица; и надзор и прилагане. Курсът предоставя програма за следдипломно обучение, предназначена да развие академични знания и осведоменост по въпросите на правото на финансовите услуги и да разбере разбирането за правните измерения на дейностите, извършвани в областта на финансовите услуги. Това включва степента, в която те могат да създадат правни въпроси. Освен че задълбочава разбирането на закона в гореспоменатите области, фокусът в цялата програма се съсредоточава и върху практическото прилагане на закона.

Програмата „Магистър по право“ е с продължителност 2 години и се състои от осем задължителни модула, представляващи 30 кредита за въвеждащото ядро и 15 кредита след това (общо 120 кредита; приравнени към връщането на резерва за следдипломна диплома). Окончателните 60 кредита се получават чрез единен интегриран метод на изследване и дисертационен модул, за да се постигнат пълните 180 кредита, необходими за LLM Закон за финансовите услуги, регулиране и съответствие. Всеки един от модулите предоставя задълбочено основание на основните компоненти на закона за финансовите услуги, като същевременно се позовава на аспекти и важни правни норми от всички останали модули, като по този начин обединява всички предметни области, които включват закон за финансовите услуги.

Структура на курса

Курсът започва с въвеждащ уикенд в Лестър, който се провежда на 11-12 септември 2020 г., а основният модул (на стойност 30 кредита) след това се изучава от септември 2020 г. до края на декември 2020 г. и се оценява чрез писмена курсова работа.

От януари до декември 2021 г. студентите изучават следващите четири 15 кредитни модула (дават общо 90 кредита за първата година на обучение).

На втората година, от януари до декември 2022 г., студентите изучават последните два 15 кредитни модула и пишат дисертация от 15 000 думи по избрана от тях тема по правен въпрос в контекста на Закона за финансовите услуги, регулирането и спазването.

Избор на модул

Учениците ще изучат основния модул и след това ще се специализират, като избират от допълнителните модули, изброени по-долу.

Основен модул

 • Градът Лондон и развитието на закона за финансовите услуги

15 кредитни модула

 • Управление на риска и стрес тестове за организации за финансови услуги
 • Защита на данните в организациите за финансови услуги
 • Глобална финансова престъпност
 • Спазване, надзор и изпълнение
 • Жалби по финансови услуги и омбудсман на финансовите услуги
 • Маркетингови финансови услуги
 • дисертация

Идеален за

Курсът е подходящ за практикуващи юристи и специалисти в бранша, по-специално:

Юридически специалисти:

 • Банкерите
 • Финансови съветници
 • брокери
 • Служители по бизнес стандарти

Финансисти:

 • Мениджъри за съответствие / Директори / Директори
 • Юридически счетоводители
 • Вътрешни адвокати
 • регулатори
 • Служители за отчитане на прането на пари
 • палата
 • Адвокат / партньор / адвокат / адвокат - работи в областта на финансовите услуги

Ускореният маршрут

Студентите могат да поемат курса следвайки ускорения маршрут и да завършат LLM след 15 месеца. Студентите ще се запишат през септември 2020 г. заедно с останалите студенти по програмата и ще изучават Основния модул до края на декември 2020 г. След това студентите по ускорен маршрут ще се задължат да изучат всичките си модули и да напишат дисертацията си в рамките на оставащите 12 месеца (от януари до Декември 2021 г.).

Това е много интензивен, но възнаграждаващ маршрут и успешните студенти ще завършат със своите LLM в края на 15 месеца. Ускорените ученици по маршрута се подпомагат чрез разпределяне на специален директор на проучванията, който ще предоставя допълнителна подкрепа и съвети по време на обучението си.

Защо този курс?

 • Разработване на задълбочено и практично разбиране на закона, регулацията и спазването на финансовите услуги.
 • Критично оценявайте основните правни принципи и подробни регулаторни изисквания.
 • Усъвършенствайте практическото разбиране на въпросите за съответствие.
 • Разширете критическото мислене и автономните умения за учене, за да дадете възможност на студентите да придобият знания в област от значителен търговски интерес, което ще увеличи потенциала за заетост във финансовите (и други регулаторни) сектори.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and ... Научете повече

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and drive performance. Свиване