Магистър по закони (LLM) в медиите

Общ преглед

Описание на програмата

Разработване на задълбочени и практически познания в областта на закона за медиите и развлеченията.

Научете за медийни и развлекателни договори, спортно право, права на интелектуална собственост и много повече от водещи практикуващи и учени.

Преглед на курса

LLM в закона за медиите и развлеченията чрез дистанционно обучение предлага интересна и еклектична комбинация от творчески практики, изследователски и аналитични умения. Студентите ще придобият цялостно разбиране и задълбочени знания около водещите въпроси за управление на медиите и индустрията на забавленията. Той ще проучи какъв ефект тези отрасли се опитват да съжителстват помежду си и да работят в правната рамка.

Този курс ще даде възможност на студентите да надграждат съществуващите си запаси от знания относно правната позиция и разпоредбите, регулиращи медийната и развлекателната индустрия. Този курс ще илюстрира действащите вътрешни, европейски и международни закони, за да се опита да осигури защита на всички участващи страни.

Поради естеството на обучение за този курс, той предоставя на студентите гъвкавост да учат във време, удобно за тях. Следователно това е идеално за всеки, който вече работи в отрасъла, който трябва да разшири познанията си в определена област / област.

Този курс ще предостави на студентите цялото оборудване, което им е необходимо, за да успеят да получат сертификат за следдипломна квалификация, следдипломна диплома или магистър по право.

Медийна и развлекателна индустрия предоставя интересна картина, когато е съчетана със закона. Поради актуалните проблеми, които изникват около начина, по който се регулират печатни медии, към непрекъснато нарастващите проблеми, с които се сблъскват компаниите заради злоупотребата със социални медии, този курс има за цел да придаде структура на начина, по който светът на медиите и развлеченията непрекъснато се опитват да съжителстват. със закона. Законът може да се счита, че е в състояние да навакса обществото, като една от причините за това се дължи на непрекъснатото разрастване на технологичните разработки в индустрията, пример може да се види с проблеми като киберпрестъпността и WikiLeaks, всички които този курс ще изследва. Този курс е предназначен да обедини търговски практически компоненти и теоретичното разбиране на начина, по който работят тези две индустрии.

Структура на курса

Курсът започва с въвеждащ уикенд в Лестър, който се провежда на 11-12 септември 2020 г., а основният модул (на стойност 30 кредита) след това се изучава от септември 2020 г. до края на декември 2020 г. и се оценява чрез писмена курсова работа.

От януари до декември 2021 г. студентите изучават следващите четири 15 кредитни модула (дават общо 90 кредита за първата година на обучение).

На втората година, от януари до декември 2022 г., студентите изучават последните два 15 кредитни модула и пишат дисертация от 15 000 думи по избрана от тях тема по правен въпрос в контекста на закона за медиите и развлеченията.

Избор на модул

Учениците ще изучат основния модул и след това ще се специализират, като избират от допълнителните модули, изброени по-долу.

Основен модул

 • Договори в медиите

15 кредитни модула

 • Правата на интелектуална собственост
 • ИТ, социални медии и закон
 • арбитраж
 • Закон за рекламата
 • Етика, ценности
 • Защита на данни

Идеален за

Курсът е подходящ за:

 • Адвокат / адвокат / партньор - вътрешни и частни практики
 • Телевизионни компании
 • Интернет компании
 • Медийни компании
 • Рекламни агенции
 • журналисти
 • Издателите
 • Спортни агенции

Ускореният маршрут

Студентите могат да поемат курса следвайки ускорения маршрут и да завършат LLM след 15 месеца. Студентите ще се запишат през септември 2020 г. заедно с останалите студенти по програмата и ще изучават Основния модул до края на декември 2020 г. След това студентите по ускорен маршрут ще се задължат да изучат всичките си модули и да напишат дисертацията си в рамките на оставащите 12 месеца (от януари до Декември 2021 г.).

Това е много интензивен, но възнаграждаващ маршрут и успешните студенти ще завършат със своите LLM в края на 15 месеца. Ускорените ученици по маршрута се подпомагат чрез разпределяне на специален директор на проучванията, който ще предоставя допълнителна подкрепа и съвети по време на обучението си.

Защо това?

 • Разработване на задълбочени и практически познания в областта на закона за медиите и развлеченията.
 • Разберете принципите и практиката на закона за медиите и развлеченията и променящия се търговски контекст, в който те действат.
 • Анализирайте проблемите в медиите и развлеченията от правна гледна точка.
 • Прилагайте съответния закон, за да помогнете за разрешаването на проблеми, които възникват в медийната и развлекателната практика.
 • Използвайте медиацията и други алтернативни методи за решаване на спорове, за да улесните сигурността на уреждането.
 • Разработване на умения за критично мислене и автономно обучение, за да се даде възможност на студентите да получат знания в област от значителен търговски интерес, което ще увеличи потенциала за заетост в медиите и развлекателния сектор.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and ... Научете повече

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and drive performance. Свиване