Магистър по право Закон в цифров контекст

Общ преглед

Описание на програмата

Общ

 • Местоположение: Católica Global School of Law
 • Всички локации: Лисабон, Португалия
 • Продължителност: 1 година
 • Най-ранна дата на започване: Заявка за информация
 • Срок за кандидатстване: Заявка за информация
 • Всички езици: английски
 • Тип изследване: Кампус
 • Темп: Пълно работно време
 • Такси за обучение: 14 000 EUR

132679_01_CGSL_Cursos_LLM-03.jpg

Магистър по право Закон в цифров контекст

Цифровите технологии прекрояват практически всяка област на правото. Появата и бързото развитие на технологии като изкуствен интелект, изчисляване в облак, блокчейн и Интернет на нещата тестват границите на съществуващите законови правила и предизвикват дебати дали те са подходящи за целта. Целта на тази програма е да подготви студентите да разберат и предвидят тези предизвикателства и да станат квалифицирани практици в цифровата икономика.

Защо закон в цифров контекст

Имайки предвид тази цел, програмата е предназначена да предостави на студентите необходимите технически познания за функционирането на новите технологии. Вярваме, че нашите възпитаници ще могат да се ангажират компетентно само със заинтересованите страни на дигиталната икономика - независимо дали са регулатори, стартиращи предприемачи или големи технологични компании - ако разберат как технологичният контекст оформя правните проблеми, пред които са изправени.

Технологичните юристи също трябва да работят в контекста на множество юрисдикции и да се чувстват комфортно да работят с правни източници от различен произход. В съответствие с подхода на другите програми, предлагани от Católica Global School of Law , курсовете, преподавани в рамките на LL.M. „Законът в цифровата икономика“ ще има глобален фокус, вместо строго вътрешен или регионален.

Нещо повече, това са курсове, които ще изискват студентите да идват в клас напълно подготвени и да участват активно. Проактивното учене е от съществено значение за развитието на критичното мислене и адаптивността на учениците - две умения, които са от решаващо значение за тези, които ще практикуват в област на правото, която е в неотстъпна еволюция.

Информация за програмата

 • Посещаемост и ECTS: Този LL.M. е едногодишна програма на пълен работен ден, която продължава от септември до юли.
 • Академичният календар е структуриран в три термина.
 • Студентите трябва да завършат общо 60 ECTS, за да отговарят на LL.M. степен изисквания.
 • Семестър в чужбина: Студентите се насърчават да се възползват от споразуменията за обмен с най-добрите американски и европейски юридически училища и да посещават допълнителен семестър в чужбина.
 • Магистърска дисертация: Студентите, одобрени в магистърска степен, ще получат магистърска диплома, съгласно Болонската декларация.
 • Бразилските студенти, одобрени в магистърска степен по дипломна работа, ще получат магистърска диплома, която може да бъде призната като „Диплом за Местрадо“ в Бразилия.

Двойни градуси

 • Един е създаден с King’s College в Лондон. След завършване на фазата на широколентовия учебен план на LL.M. в CGSL , студентът ще има възможност да се специализира в определен отрасъл на глобалното право, като посещава курсове и се възползва от библиотечните ресурси в King's College, което му позволява да представи част от авангардна глобална правна стипендия.
 • Студентите също имат възможност да продължат обучението си в програмата „Магистър по право“ (LL.M.) в Юридическия факултет на университета в Корнел. Те ще получат силен международен академичен опит, както и две степени от авангардни глобални институции. Тази допълнителна степен от университет в Ivy League също ще позволи на студентите (отговарящи на определени изисквания в LL.M.) да се явят на изпита в Ню Йорк.
 • Студентите имат възможност да продължат обучението си в програмата MASTER OF LAWS (LL.M.) в Юридическия университет в Мичиган. Те ще получат силен международен академичен опит, както и две степени от авангардни глобални институции. Тази допълнителна степен също ще позволи на студентите (отговарящи на определени изисквания в LL.M.) да се явят на изпита в Ню Йорк. Приетите студенти ще се възползват от 1/3 отстъпка в Michigan LL.M. важно обучение.
 • Студентите на LL.M. вече имат възможност да продължат обучението си в Училището по право в университета в Бостън. Те ще получат силен международен академичен опит, както и две степени от две глобални институции. Тази допълнителна степен също ще позволи на студентите (отговарящи на определени изисквания в LL.M.) да се явят на изпита в Ню Йорк.

Стипендии и такси за обучение

 • Стипендии могат да се предоставят на ограничен брой студенти въз основа на заслуги. За да кандидатствате, моля изпратете писмо с молба, описващо вашите конкретни обстоятелства.
  • Стипендия на Elsa: Católica Global School of Law предоставя пълна стипендия за един член на ELSA. Заявлението се подава директно в Católica Global School of Law .

В допълнение към LL.M. заявление, трябва да изпратите мотивационно писмо до ELSA International, в което обяснявате защо сте подходящият кандидат за стипендията.

Такси за обучение

 • Закон за магистърска степен в цифров контекст: 14 000 EUR / година
 • Магистърска теза € 1.700
 • Допълнителен семестър в чужбина € 2.250
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Católica Global School of Law е създадено през 2009 г. в Юридическия факултет на Католическия университет в Португалия и се превръща в център на нарастващия фокус на Católica върху международното юрид ... Научете повече

Católica Global School of Law е създадено през 2009 г. в Юридическия факултет на Католическия университет в Португалия и се превръща в център на нарастващия фокус на Católica върху международното юридическо образование. От създаването си, Católica Global School of Law постига успех в постигането на серия от цели: тя привлече забележителна група учени и класове аспиранти, и двамата идващи от престижни юридически училища от цял свят; стартира три състояния на художествените програми (Закон за магистърска степен в европейски и глобален контекст, Усъвършенстван магистър по международно стопанско право и глобален доктор по право); и тя се превръща във важен център на следдипломното преподаване и изследвания в областта на правото от глобална перспектива в Лисабон. Качеството на неговите програми последователно се признава от Financial Times, който избра Católica Global School of Law като една от най-иновативните юридически школи в света, със своя LL.M. програмите се включват за четвърта поредна година в тази престижна селекция. Свиване