Магистър по право в европейското и международното право - приоритетна област европейски и международни защитата на човешките права

Общ преглед

Описание на програмата

Europa-Institut в Saarland University предлага едногодишна магистърска програма по европейско и международно право с шест модула: Модул 1: Европейска интеграция и модули 2-6 с учебни единици Европейско бизнес право, международна търговия, международно разрешаване на спорове, европейски и международни Защита на човешките права и ИТ (от зимния семестър 2019/2020 г., първоначално само на немски език).

Пример: Европейска и международните права на човека защита

В този фокус, участниците са силно запознати с основите, актуални въпроси и развитието на защитата на правата на човека и в състояние да прилага тези знания в бъдещата им практика. Засегнатите с развитието и реализацията на човешките права в универсален международното право и многостранни споразумения в световен мащаб, от една страна и регионално европейско ниво, от друга страна, и отношенията помежду им събития, връзката между Европейския съюз и Европейската конвенция за защита правата на човека и практиката на органи по договори работа в рамките на ООН Съдът на ЕС на правосъдието, на Европейския съд по правата на човека и Съвета на Европа.

Ключови факти

 • програма с една година магистърска степен по европейско и международно право
 • Програмата може да бъде завършена на немски и / или английски език
 • Предлагат се шест модула: Модул 1: Европейска интеграция и модули 2-6 с учебни единици Европейско бизнес право, международна търговия, международно разрешаване на спорове, европейска и международна защита на човешките права и ИТ (от Зимния семестър 2019/2020, първоначално само на немски език)
 • Международно признат заглавие на "магистър по право" (магистър)
 • Висококвалифицирани специалисти от областта на науката и индустрията
 • Практически преподаване с високи академични стандарти
 • 75 ученици от близо 40 държави
 • Полеви екскурзии до европейски и международни институции
 • Интензивно наблюдение от екипа на Европейския институт
 • ЕГ международна мрежа чрез Асоциацията на завършилите EVER
 • Специфична подготовка за европейския и международния пазар на труда

специализация

Програмата е разделена на основен модул (модул 1) и пет модула с фокусни области (модули 2 - 6). Модул 7 включва писане на дисертация.

 • Модул 1 - европейска интеграция
 • Модул 2 - Област на фокусиране европейско икономическо право
 • Модул 3 - Focus Area външната търговия и инвестициите Закон
 • Модул 4 - Focus Area решаване на спорове
 • Модул 5 - Focus Area европейската и международните права на човека защита
 • Модул 6: ИТ право (от зимен семестър 2019/2020, първоначално само на немски)
 • Модул 7 - Магистърска теза

Всяко звено предлага висока степен на специализация в бързо развиващи се професионални направления в рамките на европейското и международното право. Възможно е да се придобият до две специалности в допълнение към магистърската степен, т.е. магистърска степен по международно разрешаване на спорове или европейска и международна защита на правата на човека.

кредитни точки

Като цяло, получават научното програмата най-малко 45 кредитни точки. да бъде отново за работа 15 кредитни точки на капитана и спечели общо 60 кредитни точки.

изисквания за прием

Прием за заявление на Europa-Institut са за магистърската програма по европейско и международно право

 • затворен юридическо или подобна висока степен (икономика, социални науки) на немски или чуждестранен университет
 • Доказателство добро познаване на немски и / или английски език.

Повече информация можете да намерите на www.europainstitut.de/bewerbung

процедури и срокове за кандидатстване

Учебната програма започва във всеки един случай за зимния семестър. Крайният срок за кандидатстване е 15 юли всяка година. Късни заявления са възможни до 30 септември. Броят на местата за обучение е ограничен. Изборът на кандидатите се основава на критерии за професионална квалификация и пригодност.

такси за обучение

Таксите за обучение са 5600 евро на академична година (2800 евро на семестър).

допълнителна административна такса трябва да бъде платена в Университета на Саарланд. Така, че студентите имат право на карта, която позволява безплатно ползване на обществен транспорт в Саарланд и застраховка срещу злополука. Освен това, тя потвърждава статуса на студент и по този начин може да се използва за студентски намаления.

Онлайн кандидатстване

В Europa-Institut има онлайн приложение:

www.europainstitut.de/onlineapplication

сертифицирана постижения

В Europa-Institut е подкрепена от Министерството на външните работи, на Федералното министерство на образованието и науката, на Европейската комисия и служба за академичен обмен немски език. Тя се характеризира с високи образователни стандарти, близки контакти и редовен обмен с институциите на Европейския съюз, Съвета на Европа и с Министерството на външните работи от.

Като част от системата за акредитация на Университета на Саарланд е Europa-Institut изследва обстойно от Международната агенция за акредитация ACQUIN и сертифицирани. С програмата за акредитация беше Europa-Institut официално удостоверява, че тя стои за изследвания на високо равнище и за високо качество на преподаване.

В Europa-Institut също е получил за успешното му стратегия за интернационализация в програмата на господаря си на "сертификат за качество на интернационализация (Cequint)".

Университетът Саарланд

Ние сме модерен университет в динамичния триъгълника на Германия, Франция и Люксембург. Нашата международна традиция: В основата на Университета на Саарланд през 1948 г. беше френско-германско смесено дружество. Днес в Саарбрюкен и Хомбург проучване около 17 300 млади хора, около 18 процента от тях идват от чужбина. Кампусът е заобиколен от зеленина, спортни и културни дейности, както и кафенета и ресторанти предлагат в допълнение към проучването и изследването за отдих и почивка. И от ICE, за да получите точно в два часа от Саарбрюкен до Париж.

Последна актуализация Юли 2019

За учебното заведение

The Europa-Institut at Saarland University is the second oldest institution of its kind in Europe. For more than six decades, the Europa-Institut has been excellently educating young academics from al ... Научете повече

The Europa-Institut at Saarland University is the second oldest institution of its kind in Europe. For more than six decades, the Europa-Institut has been excellently educating young academics from all over the world in European and international law. Свиване