Магистър по право в областта на международното бизнес право и спорт

Общ преглед

Описание на програмата

Лозана е центърът за глобални спортове и дом на Арбитражния съд за спорт (CAS). UNIL работи с експерти по спортно право и представители на международни институции, за да предложи два сертификата в глобалното спортно право и глобалното спортно регулиране, които са свързани с програмата LL.M. По този начин студентите могат да предприемат различни курсове в тези области, включително спортни договори, право на ЕС и спорт, право на конкуренция и спорт и CAS арбитраж, за да придобият специализирани знания в областта на бизнес правото и спорта.

За да придобият специализация по бизнес право и спорт, студентите трябва да получат 18 кредита и да представят магистърска дисертация в избраната от тях област. От 18-те кредита, 6 задължително трябва да включват курса на глобалната спортна екосистема или регулаторните и разследващи въпроси в глобалния спорт. Останалите кредити могат да се избират свободно.

Следните курсове са в рамките на специализацията:

Редовни курсове

  • Спортни договори
  • Спортен арбитраж
  • Фондации Международно дружествено и конкурентно право
  • Глобална спортна екосистема * Избирането на един от тези два курса е задължително за придобиване на специализацията.
  • Регулаторни и разследващи проблеми в глобалния спорт * Избирането на един от тези два курса е задължително за придобиване на специализацията.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International ... Научете повече

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International Business Transactions; International Business Regulation. Свиване