Магистър по право здравето право и етика

Общ преглед

Описание на програмата

Този курс е насочен към нарастващия интерес към интерфейса на медицината, правото и етиката. С увеличаване на натиска върху разпределението на ресурсите в рамките на Националната здравна служба и настоящите дебати относно способността на индивида да се съгласи или да откаже медицинско лечение, има нарастваща нужда от квалифицирани юристи с разбиране за здравето закон.

За Здраве Закона за LLM и етика

Този курс разглежда общите принципи като съгласие за лечение и медицинска етика, заедно с по-специализирани области на Закон за здравето, включително законодателството в областта на:

 • трансплантация на органи
 • възпроизвеждане и закона
 • право на психичното здраве
 • лекарства и аптеки право
 • заетостта и здравеопазването.

Вие ще се добие представа за въздействието на Закона за правата на човека 1998 г. в областта на здравеопазването и на закона, както и проучване на връзката между влошаване на здравето и бедността и последиците от това.

Защо да изберем LLM Закон за здравето и етика?

 • Усилване на задълбочено разбиране на Закона за здравето и етика в европейски контекст.
 • Поучете се от експерт преподавателския състав, включително д-р Остин Garwood-Gowers, авторът на водещи произведения в трансплантацията на органи и медицинска употреба на човешкото тяло като цяло.
 • Възможност за допълване си проучване на здравеопазването Право и етика с до два модула от други LLM предметни области.
 • Пълен работен ден и задочни учебни маршрути.
 • Присъстват международна лятна школа и опознаването на закона в европейски контекст.
 • Стипендии на разположение.
 • Отделните модули могат да бъдат изследвани за продължаващо професионално развитие (CPD) награди.

Modules

Ще учите шест преподавани модули, последвани от дисертация. Изберете от:

 • Относно правната структура на Закон за здравето: съдебен контрол, поверителност и злоупотреби
 • IP, обществено здраве и медицински иновации
 • Умствен капацитет и Mental Health Право
 • Работодателят и здравето на Закона
 • Право и началото и края на живота
 • Медицински Използване на човешкото тяло

Или изберете до два модула от друга предметна област, с изключение на нефт, газ и минното дело закон. Вие ще започнете да си дисертация след завършване на тези модули.

Оценка

Във всеки случай модули се оценяват чрез една част от курсова работа. Това обикновено отнема под формата на есе или на проблеми стил въпрос, но ще варира от модул. Тук можете да подадете и получаване на обратна информация за оценки в течение на всеки модул.

Дисертацията е 18 000 до 20 000 думи и е изследван и писмено, независимо под ръководството на експерт академично.

Как мога да уча?

Академичната година за курсовете за LLM е разделена на три части: две десет седмично условия (Term One започва да тече от началото на учебната година до Коледа ваканция, Term Two между Коледа и Великден) и летния период.

Редовни студенти - които завършат курса в продължение на една учебна година - изучават три модула във всеки мандат и да завършите дисертацията през лятото.

Задочни студенти - които завършат курса в рамките на две учебни години - изучават три модула цяла Условия едно и две за всяка година (шест на брой), като се започне работа по изследване на тяхната дисертация през първата летния период и да го приключи през второто.

На пълен работен ден и на непълно работно време режимите на модули се преподават през цялата седмица. В зависимост от вашия график може да се очаква да присъствате на повече от един ден. Модулите могат по изключение да бъдат разсрочени дължи на курсови нужди.

Семинари са водени от академичните среди, но обикновено ще изискват от вас да извърши изчерпателна ръководи подготвителната работа и често ще включват кратки презентации или други постъпления.

Изисквания за прием

Завършилите право

Вие ще се нуждаят от добра степен по право (минимум 2.2) или, почетна степен по друга дисциплина плюс или на CPE (Common Professional Разглеждане) или GDL (Graduate Diploma по право) квалификация за реализация.

Завършилите Non-Адвокатски

Кандидатите от други дисциплини ще бъдат посрещнати при подходящи обстоятелства, особено ако те имат опит в областта, дори ако не са като адвокати.

Английски езикови изисквания

Международните студенти трябва да докажат, че разполагат с достатъчно познания за писмено и говоримо английски преди започване на курса. Ние обикновено се приемат на едно от следните неща:

 • IELTS 6.5 с минимум 5.5 по всяко умение.
 • Еквивалентна квалификация английски език.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Научете повече

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Свиване