Магистър по право (Льовен)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Юридическите факултети на университета в Льовен ( KU Leuven ) и университета в Цюрих предлагат програма с двойна степен, която се преподава изцяло на английски език. Двугодишната магистърска програма включва една година на обучение в Льовен и друга в Цюрих.

Какво представлява програмата?

Програмата се фокусира върху индивидуалните силни страни на всяка институция: международно и европейско право в Льовен и арбитражно право, финансово право и право на правата на човека в Цюрих. Швейцария се радва на световна репутация като център на арбитраж и банково дело и много международни институции са базирани там в Женева, точно както са в Брюксел, на около 30 км от Льовен.

След завършване на програмата студентите получават двойна степен - една от KU Leuven и друга от университета в Цюрих. Двойната степен от два водещи юридически факултета в Европа ще има огромна добавена стойност за бъдещата ви професионална кариера в международен контекст.

Всеки университет-партньор ще избере петнадесет студенти, които ще участват в програмата.

Силни

  • 2 степени от 2 водещи юридически факултета в Европа.
  • Напълно преподава на английски език.
  • Една година на обучение в Льовен и още една в Цюрих.

Това ли е подходящата програма за мен?

В идеалния случай трябва да притежавате следните атрибути:

  • основни познания по местно, европейско и международно право и общо разбиране за взаимната връзка между тези три системи на правото;
  • способност за установяване на правото в неговия социален, исторически и географски контекст;
  • способност за лечение на закона с критични, рефлексивни изследвания;
  • майсторство да разсъждава абстрактно, да синтезира и анализира, за да мисли творчески и законотворчески;
  • задълбочено познаване на източниците, характерни за правото.

Кариерни възможности

Програмата магистър по право е стъпка към интересна правна кариера. Като експерти по европейско и международно право, нашите студенти работят в международни юридически кантори, голямо разнообразие от области на публичните услуги на всички нива на правителството, в европейски и международни институции и в специални групи по интереси. Нашите завършители също са назначени от неправителствени организации и компании от частния сектор.

Започнете кариерата си, по време на следването

По време на вашата бакалавърска и магистърска програма вече можете да оформите свой собствен профил, като изберете определена специализация, учите в чужбина (Еразъм), работно място или започнете собствен бизнес.

Студентският кариерен център се радва да ви постави на правия път към първия ви трудов стаж. Центърът също ви обучава в търсенето на интересна работа и ви помага при интервюта за работа. За студентите, които искат да започнат собствен бизнес, KU Leuven също има Lcie, общността на KU Leuven която насърчава студентите с иновативни и предприемачески идеи.

Не знаете откъде да започнете? Базите данни на Центъра за студентска кариера съдържат оферти за работни места, доброволческа работа, иновационни проекти и работни места за студенти. Можете също да посетите едно от събитията, организирани от Кариерния център.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Научете повече

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Свиване
Посетете уебсайта на учебното заведение