Магистър по право (общо)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Общият LL.M. Програмата предлага на завършилите право възможността да разширят техния опит в определени специализирани области на правото чрез записване в напреднали курсове и семинари и чрез участие в специализирани изследвания. Въпреки че Училището по право не присъжда никакъв специфичен предмет LL.M. степени по тази програма, повечето студенти, търсещи тази степен, се концентрират в области като корпоративно и търговско право, международно право, правна практика и процедура, закон за природните ресурси или имуществено право.

21432_Prof._Hanna.jpgфото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

За изисквания за степен

За да получите общата LL.M. студентът трябва да отговаря на всички изброени по-долу изисквания:

(А) пребиваване в училище по право за не по-малко от два часа, ако е редовен студент и не по-малко от три, ако е студент на непълен работен ден.

(B) Завършване на 24 часа в курсове, семинари или изследвания и писане, препоръчани от академичния съветник на студента. Студентите, които влизат в програмата, трябва да имат средно C или 2,00 за всички взети курсове. За първите 24 кредитни часа трябва да се получи необходимата GPA от C или 2.00. Студентът няма да получи кредит за курс или семинар, в който неговата или нейната степен е под D или 1,00.

С предварителното одобрение на комисията по юридически степени, студентът може да поеме четири от необходимите 24 часови часове в дипломирани програми на колеж Dedman (училище по хуманитарни науки и науки), в Теологическата гимназия в Перкинс или в колежното училище по бизнес , Студентът ще получи кредит по юридическия факултет след завършване на всяка работа, за да удовлетвори учителя, но оценките няма да бъдат пресметнати в средно за юридическо училище.

Студентите могат да получат разрешение за провеждане на насочено изследване за едно- или три-часова класифицирана хартия, ако студентът може да получи спонсор на факултета.

Студентът има възможност да напише магистърска теза (за четири до шест кредитни часа). Тази теза трябва да бъде написана под ръководството на професор в Юридическия факултет и трябва да бъде одобрена както от професора, така и от комисията по правни науки. След като ръководният професор одобри тезата, студентът трябва да изпрати четири копия на дисертацията на комисията по правни науки най-малко 60 дни преди датата, на която студентът се опитва да получи дипломата. При писането на тезата студентът трябва да спазва инструкциите на комисията. Тезата е одобрена или неодобрена; тя не е класирана.

(В) Завършване на всички изисквания в рамките на 36 месеца от датата на първоначалната регистрация като студент по право. Въпреки това, кандидат, който се записва непрекъснато като студент на непълен работен ден, има 60 месеца, за да изпълни всички изисквания.

21430_28439363.jpgфото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

Как да кандидатствам

Критерии за приемане

Приемът в тази програма става чрез избор. Кандидат за допускане до обща LL.M. степен програма трябва да притежава JD степен. Ако кандидатствате за тази програма и сте международен студент, ще трябва да спазвате критериите за прием за LL.M. за завършилите чуждестранно юридическо училище.

Изисквания за кандидатстване

Кандидатите за LL.M. програмите трябва да представят следното:

  1. попълнено заявление,
  2. лично изявление,
  3. резюме (автобиография),
  4. две препоръчителни писма на английски език,
  5. Невъзвръщаема такса за кандидатстване в размер на 75 щатски долара (щатски долари), направена за плащане към SMU Dedman School of Law , което ще бъде освободено за международни студенти, които поискат, и
  6. заверени стенограми за студенти и юридически студенти.

Преписите трябва да се изпращат директно в SMU Dedman School of Law кабинет на Юридическия университет в SMU Dedman School of Law за дипломирани правни изследвания от вашите училища.

Международни кандидати

Кандидатите, за които английският не е основният език, трябва да издържат теста по английски като чужд език (TOEFL) или Международната система за тестване на английски език (IELTS). Има информация за двата теста от www.ets.org или www.IELTS.org. Институционният код на SMU за TOEFL е 6660, код на отдел 03. Няма код на институцията за IELTS. Резултатът TOEFL или IELTS трябва да се докладва директно на SMU.

Краен срок за кандидатстване

Заявления за LL.M. програмите се обработват непрекъснато. В ваш интерес е да подадете кандидатурата си възможно най-рано. Кандидатите за влизане през есента (август) трябва да бъдат поставени с пощенска марка до 1 април. Цялата подкрепяща документация трябва да бъде получена до 15 април.

Заявленията за пролет (януари) трябва да бъдат поставени с пощенски печат до 1 октомври. Цялата подкрепяща документация трябва да бъде получена до 15 октомври. Късните заявления ще се приемат за всеки отделен случай. Заявленията ще бъдат прегледани след приключване и решенията ще бъдат взети скоро след това.

Финансова помощ

Службата за финансова помощ на МСС е на разположение за подпомагане на студентите при получаване на студентски заеми.

Стипендии

SMU ще предостави ограничен брой частични стипендии на LL.M. кандидати. Нямаме отделно приложение за LL.M. стипендии. Вашата кандидатура за прием служи като ваша молба за стипендия.

21435_22519D_079_HR_RT1.jpgфото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

относно

Основана през 1925 г., SMU Dedman School of Law е най-високо класираното частно юридическо училище, разположено в Далас, Тексас, и се намира в квартал с дървета, само на минути от центъра на града. Основана през 1949 г., програмите за право за висшето образование на юридическото училище са изиграли важна роля в обучението на някои от водещите световни лидери. Гордеем се с нашата глобална мрежа от възпитаници - над 2000 дипломирани от 80 държави, които заемат водещи позиции в правителството, правната практика, бизнеса, съдебната система и правното образование в световен мащаб.

SMU Dedman Alumni Networkфото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

Изключителни програми за дипломиране

SMU Dedman School of Law предлага дипломирани образователни програми за американски и чуждестранно обучени адвокати. LL.M. и програмите на SJD повишават кариерата си в частната практика на правото, преподаването и обществените услуги чрез преподаване на анализи и умения за решаване на проблеми за справяне със сложните изисквания на нашия свят. Програмите увеличават разбирането на студентите за правната теория и политики, разширяват правните хоризонти на студентите и насърчават развитието на правни научни и писмени умения.

Учи в закръглен Далас, Тексас

SMU Dedman Law предлага на чуждестранните студенти възможност да станат част от една жизнена, разнообразна научна общност с предимството да учат в Далас - не само международен бизнес център, но и динамичен културен център, разположен по средата между източното и западното крайбрежие на Обединеното кралство Държави в регион, известен със своя мек, слънчев климат. Далас е деветият по големина град и Далас / Фт. Worth metroplex съставляват четвъртата по големина градска част в САЩ. Това е сложен град с процъфтяващ пазар на труда, високо качество на живот и сравнително ниски разходи за живот. Това е чудесно място за живеене и обучение!

Глобално признат факултет

Факултетът включва учители и новатори в различни области, включително конституционно право, корпоративно право, наказателно право, екологично право, здравно законодателство, интелектуална собственост, национално законодателство за сигурност, нефтено и газово законодателство, закон за публичното право и данъчно право. Тези учени редовно участват в света, като се явяват пред комисиите в Конгреса, работят с държавни и федерални регулаторни агенции, обсъждат държавни и федерални съдилища, работят с корпоративни ръководители и организации с нестопанска цел и редовно се появяват в медиите, за да преведат изследванията си или да коментират важни истории на деня. Изучаването на право в SMU дава на студентите достъп до изключителен факултет, ангажиран с навременни и авангардни изследвания, често информирани от дългогодишния опит.

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpgфото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

Опит в обучението

В допълнение към нашата разнообразна учебна програма студентите се приканват да се възползват от многото дейности извън класната стая. В SMU Dedman Law вашият учебен опит ще бъде обогатяван чрез целогодишни международни конференции и лекции, в които водещи международни фигури ще бъдат обсъдени в университета, за да обсъдят актуални глобални правни въпроси. International LL.M. студентите учат курсове с американски студенти по JD и участват в нашата програма за съдебни заседания - програма, която се въвежда по време на ориентация, където студентите се свързват в малки групи с колеги съученици, преподаватели, студенти, съветници в кариерата и възпитаници за опит в общността през цялото време SMU Dedman School of Law . Факултетен член ще служи като личен академичен съветник. Практикуващите адвокати от секцията за международно право в адвокатската колегия на Далас също служат като ментори за нашите студенти.

Международно изтъкнати възпитаници

Международните дипломирали се от SMU Dedman School of Law на SMU Dedman School of Law оказват влияние в цял свят. Нашата международна мрежа от възпитаници включва над 2000 завършили в повече от 80 страни. Тези професионалисти могат да бъдат намерени на най-високо ниво на управление, правна практика и бизнес. Международните възпитаници на SMU представляват широк спектър от правни системи, включително тези от Централна и Южна Америка, Мексико, Канада, Европа, Африка, Индия, Югоизточна Азия, Китай, Близкия изток и Тихия океан. Ние се стремим към глобалното географско разнообразие в нашите студентски записвания и осигуряваме висока степен на индивидуално внимание и подкрепа за всеки международен студент.

Sobchok Sukharomna '81

Президент на Върховния съд, Тайланд

Д-р Шен Шиоминг '81

Международен юридически консултант за LLP Mackenzie & Albritton

Почетната SM Krishna '59

Министър на външните работи за Индия (2009-2012 г.)

Siriporn Chaiyasuta '85

Генерален съвет, Chevron Европа, Евразия и Близкия изток проучване и производство Limited

Moath Alhussain '11

Доц. Адвокат, Саудитска корпорация за основни индустрии

Антонио М. Гарза '83

Бивш посланик на САЩ в Мексико

Д-р Хелмут Сохмен '66

Председател и председател, BW Group

Д-р Хасан Окур '07

Бивш Дийн, Катарско училище

Jinsung Lee '88

Правосъдие, конституционен съд на Корея

Юкио Хоригоме '71

Съдия на Върховния съд на Япония

Ханс Хеппе'97

Международен партньор, Лок Лорд LLP Почетен германски консул

Студентски живот

Юридическото училище се намира в северозападния ъгъл на главния кампус на МУС - класна стая, административна сграда и юридическа библиотека, формиращи това, което се нарича "Law Quad". Това идеално местоположение осигурява лесен достъп до много от прекрасните студентски ресурси на SMU, включително фитнес център и здравен център.

21430_28439363.jpgфото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Establi ... Научете повече

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Established in 1949, the law school's graduate degree law programs have played an important role in training some of the foremost leaders around the world. Свиване