Магистър по право (LLM) по трудово право и практика по дистанционно обучение (De Montfort University)

Общ преглед

Описание на програмата

Подобрете перспективите си за кариера, като придобиете магистърска степен по трудово право, като същевременно останете на пълно работно време

Преглед на курса

Тази уникална програма по трудово право и практика ще ви позволи да:

 • Анализира, тълкува и прилага трудовото право на практика.
 • Спечелете конкурентно предимство в трудни пазарни условия - увеличете уменията си в този критичен момент.
 • Постигнете призната университетска квалификация в Обединеното кралство, като същевременно комбинирате заетостта на пълно работно време с проучването.
 • Учете се от ключовите професионалисти в областта на индустрията и от академичните среди и се възползвайте директно от техните прозрения и безценни коментари.
 • Приложете незабавно обучението и новите си умения и помогнете за по-нататъшната кариера.
 • Нагласете програмата според вашите нужди, като изучите собствената си уникална комбинация от модули от тази и други програми De Montfort LLM.
 • Проучете по-бързо - следвайте „ускорения маршрут“ и завършете LLM след 15 месеца.

Декларация на референдума на ЕС: UPDATE

В светлината на резултатите от неотдавнашния референдум на ЕС за членството на Обединеното кралство в Европейския съюз ние искахме да ви уверим, че ДМУ е все така ангажиран с академичните постижения, както и да приветства учениците от всички страни, независимо дали от Европа или от целия свят.

Гъвкавите програми на De Montfort ще гарантират, че когато се случат промени, вие ще бъдете в състояние да ги разберете и да действате незабавно.

Структура на курса

Курсът започва с въвеждащ уикенд в Лестър, който се провежда на 11-12 септември 2020 г., а основният модул (на стойност 30 кредита) след това се изучава от септември 2020 г. до края на декември 2020 г. и се оценява чрез писмена курсова работа.

От януари до декември 2021 г. студентите избират два 30 кредитни модула или един 30 и два 15 кредитни модула (давайки общо 90 кредита за първата година на обучение).

На втората година, от януари до декември 2022 г., студентите вземат или един 30 кредитен модул, или два 15 кредитни модула и пишат дисертация от 15 000 думи по избрана от тях тема по правен въпрос в контекста на трудовото законодателство.

Защо това?

Програмата е специално предназначена за професионалисти от най-различни среди и организации и е особено подходяща за адвокати, професионалисти в областта на човешките ресурси, секретари на компании, собственици и мениджъри, както и за хора с отговорности в областта на човешките ресурси.

Това LLM дава на студента не само задълбочено проучване на трудовото право, но и критични аспекти на управлението на човешките ресурси. Това означава, че професионалистът в областта на човешките ресурси придобива всеобхватно познаване на закона, което влияе върху политиките и практиките в областта на човешките ресурси в рамките на бизнеса, всъщност на собственото им работно място.

Адвокатът, от друга страна, придобива разбиране за контекста, в който се търси техният съвет, за потенциалното въздействие, което тези съвети могат да окажат върху бизнеса, и където може да се наложи да се вземат бизнес решения. Като такъв той дава на адвоката по-добро разбиране на контекста, в който могат да бъдат взети определени решения и позволява да се възприеме по-цялостен подход.

Екипът на ДМУ по трудово право

Избор на модул

Учениците ще изучат основния модул и след това ще се специализират, като избират от допълнителните модули, изброени по-долу.

Основен модул

 • Трудовото законодателство в контекста на Обединеното кралство и ЕС

Адвокатите разглеждат въпроса за трудовото право като правна дисциплина, но техният опит се засилва, ако те оценяват по-широкия контекст, в който трудовото законодателство се вписва. Съвременният мениджър също трябва да придобие знания за трудовото право, ако той или тя трябва да бъде оборудван за модерно управление на човешките ресурси. Целта на този модул е да предостави на адвокатите и не-юристите основа за незадължителните модули чрез предоставяне на кратко контекстуално изложение на съвременното трудово право.

Допълнителни модули

 • Граждански свободи на работното място
 • Колективно трудово право
 • Аспекти на дискриминацията в бизнеса
 • Алтернативно разрешаване на спорове
 • Проучено проучване
 • Индивидуално трудово право
 • Закон за здравето и безопасността
 • Управление на хора в рамките на организациите
 • Равни възможности на работното място

Можете да приспособите курса към вашата конкретна роля и индустрия, като изберете и модули от други програми за LLM.

Гъвкави опции за проучване

Курсовете по трудово право и практика са част от по-широка програма за магистърска степен по право в Leicester De Montfort Law School и за допълнителна гъвкавост, в допълнение към модулите за трудово право, студентите могат да изберат да учат модули от други LLM Pathways :

 • Спортно право
 • Бизнес право / Международно бизнес право
 • Право и практика в областта на околната среда
 • Закон за храните
 • Медицинско право и етика
 • Международен закон за правата на човека

Наличните модули от други курсове включват:

Конкурентно право на ЕС; Закон за потребителите; Закон за интелектуалната собственост; Организиране на събития; Закон за личната несъстоятелност; Експертни доказателства и международно право.

За да получи награда по трудово право и практика, трябва да се изучи основният модул плюс един пълен 30 кредитен модул от модулите по трудово право, а дисертацията също трябва да попада в обхвата на трудовото право. След това има свобода на избор във всички Pathways .

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and ... Научете повече

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and drive performance. Свиване