Магистър по приемане (LLM)

Общ преглед

Описание на програмата

Юридическият факултет на Университета "Емори" предлага практичен, дисциплиниран подход към изучаването на правото, който ангажира учениците в ролите, които законът играе в нашата общност, общество и свят. Нашият фокусиран върху студентите фокус, иновативни програми и ангажираност към стипендиите подготвят завършилите за незабавно и трайно въздействие.

LLM на Emory Law може да бъде завършена на пълно работно време за период от девет месеца или на непълно работно време до четири години. Има няколко концентрации или програмата може да бъде персонализирана според специфичните интереси на студентите чрез общата опция за проучване. Програмата LLM е отворена за физически лица, притежаващи чуждестранна право степен и / или американски диплома за висше образование от акредитирано от ABA юридическо училище.

" Emory Law " Emory Law е глобална институция и способността ни да предлагаме разнообразни програми за обучение на правни умове говори за нашия ангажимент за стипендия, приобщаване и достъпност."

Джеймс Б. Хюз Дж., Междинен декан

Защо Emory Law ?

Emory Law има всичко това:

  • Факултети, които са експерти в съответните области на правото си и динамични учители в класната стая.
  • Безброй възможности за практическо учене.
  • Програми за подписване, които изграждат знания и умения чрез учебна програма, която учи процеса и практикува метода.
  • Околна среда на подкрепа и сътрудничество, която насърчава оспорването на статуквото.

Крайни срокове за кандидатстване

Есен семестър: краен срок 15 април; общ краен срок, 30 юни

Пролетен семестър: ранни срокове, 30 септември; общ краен срок, 15 ноември

Прием на LLM

Програмата LLM на Emory Law предлага на завършилите американски и чуждестранни юридически школи възможността да преследват магистърска степен по право от една от най-добрите държавни висши училища в Съединените щати.

приемливост

За да бъдат отчетени за приемане в програмата LLM на Emory Law , кандидатите трябва да са получили първа степен по право, която им позволява да практикуват право в родната си страна преди записването на LLM.

Завършили САЩ: Кандидатите трябва да са придобили JD степен от юридическо училище, акредитирано от АБА.

Чуждестранни образовани адвокати: Първите занятия за степен на закона варират според държавата.

Приемането се основава на академичното обучение на кандидата, професионален опит, лични изявления и професионални и академични справки. Силните кандидати ще притежават отличен академичен опит и сериозен интерес към преживяване на юридическо образование в по-висша американска образователна среда.

Езикова способност

Учениците в програмата LLM трябва да притежават английски език на ниво, което им позволява да четат и дискутират в клас, трудни технически материали. Ежедневната подготовка на класовете е трудна и студентите с ограничения по английски език може да имат затруднения. Само студенти, които се чувстват уверени в способностите си за английски език, трябва да кандидатстват.

Поради тази причина, TOEFL (Изпитване на английски език като чужд език) се изисква от чуждестранни кандидати, чийто роден език не е английски. Ще се очаква TOEFL резултат от 600 на хартиен тест, 100 по интернет-базиран тест или 250 по компютърно-базиран тест. Разглеждат се всички аспекти на всяко приложение и езиковите умения се оценяват допълнително чрез интервюто и като такива могат да се вземат под внимание кандидатите с по-нисък резултат.

Кандидатите, чийто роден език не е английски, но са получили степен от институция, в която английският е езикът на обучение, могат да поискат отказ от това изискване. Заявките могат да се изпращат по имейл на адрес llmadmission@emory.edu

Студентите, които не изучават английски език, обаче, се тестват отделно от преподавателите по английски език в техните курсове и понякога позволяват допълнително време за изпити. Ако по време на процеса на приемане бъде предоставен отказ от TOEFL / IELTS, студентът ще бъде освободен от това настаняване и ще бъде тестван, както ако английският е техният роден език. Ето защо, исканията за отказ трябва да се разглеждат внимателно и ако има някаква несигурност относно езиковите умения, се представят TOEFL или IELTS точки.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

In 1916, Emory University established a law school with a faculty of great teachers with degrees from the most highly regarded institutions of the era, a library of over 5,000 volumes, and a class of ... Научете повече

In 1916, Emory University established a law school with a faculty of great teachers with degrees from the most highly regarded institutions of the era, a library of over 5,000 volumes, and a class of twenty-seven students. Свиване