Магистър по Advanced Corporation Law

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Магистър по Advanced Corporation Law

Учете се на мястото, където е написана книгата за международното и сравнителното право. Вашата принадлежност към Michigan Law ще отвори врати по целия свят.

University of Michigan Law School предлага магистърска степен по корпоративно право (MACL), за да помогне на студентите да продължат своята кариера. Програмата MACL е първата по рода си, създадена за американски и международно обучени юристи, които искат да се специализират в американското корпоративно и ценно право и да придобият международна сравнителна перспектива и за двете. Това е интензивно, строго, едно лятно пребиваване, което позволява на студентите да спечелят пълна магистърска степен за 12 седмици.

Присъединяването към програмата MACL предоставя на адвокатите време за размисъл върху тяхната практика, задаване на въпроси в среда с ниски дялове и обмисляне на някои от теоретичните основи на тяхната професионална работа. С индивидуален надзор от нашите преподаватели по юридическо писане те усъвършенстват своите умения за изследване, анализ и писане, като в същото време спират да мислят по-критично за проблем, който са намерили за неприятно по време на платимото им работно време. Завършвайки с по-широки и задълбочени правни знания, студентите от МАКЛ ще бъдат по-добри адвокати, по-добри адвокати и по-добри колеги. Завършвайки със степен на Michigan Law в Michigan Law , студентите от МАКЛ ще станат постоянна част от общността на Michigan Law в Michigan Law , отваряйки врати към колегиална и осъществена професионална мрежа за препоръки, съвети и по-голямо удовлетворение от работата.124137_Library_Skylights6.jpg

Програма за изследване

Прекарайте едно лято - 12 седмици, от май до август - за учене и живеене в резиденция по Michigan Law на Michigan Law . Преподавани от членовете на Michigan Law факултет в Michigan Law и завършени гостуващи преподаватели, които са експерти със силата на международното и сравнителното право, както и на американското корпоративно и ценно право, курсовите упражнения и писмените упражнения на MACL са предназначени да осигурят богата на интелектуално отношение подготовка за бъдещи лидери в транснационалните корпоративни практика.

Програмата за обучение с 20 кредита включва три задължителни курса, три избираеми курса и изискване за писане. Проектът за писане, с придружаващ изследователски колоквиум, продължава цели 12 седмици.

Учебната програма за 2020 г .:

Основни курсове:

 • Американското корпоративно право в глобален контекст
 • Наредба за ценните книжа в САЩ в глобален контекст
 • Сливания
 • Изследователски колоквиум

Избираеми:

 • Международни сделки,
 • Глобално съответствие,
 • Глобални корпоративни реорганизации,
 • Международен корпоративен данък

Опитът в класната стая се допълва от извънкласни събития, като дискусии с юридически академици и практикуващи юристи, индивидуално съвпадение с преподаватели за съдействие по отношение на изискванията за писане, възможности за работа в мрежа с възпитаници на Michigan Law в Michigan Law и социални дейности за развитие на дълготрайни колегиални връзки.

факултет

MACL факултетът идва с забележителни знания и опит. В програмата за 2020 г. ще участват професори, които са работили в най-добрите адвокатски кантори в Лос Анджелис, Ню Йорк и Вашингтон, окръг Колумбия, консултирали се за Етиопия, Индонезия и щата Калифорния по въпросите на реформата на корпоративното право, ръководеха Американската асоциация по право и икономика и съвместно -ауторизира водещия учебник по регулиране на ценните книжа. Професорите на MACL носят награди за преподаване, практически опит и задълбочени познания на американските и чуждестранните юрисдикции в тази лятна програма, за да могат студентите да преминат в корпоративна работа или да изведат своята корпоративна практика на следващото ниво.

123659_016-readingroom-12-27-11-122-fused-dc4.jpg

Насоки за приемане

Кандидатите трябва да бъдат практикуващи адвокати или да имат юридическа степен от САЩ или чужбина. Освен това се изисква високо ниво на владеене на английски език за четене, писане, говорене и слушане, което се доказва от iBT TOEFL оценка 100, IELTS оценка най-малко 7,0 или други доказателства за владеене на английски език. Кандидатите, които са жители на Австралия, Канада (различни от Квебек), Ирландия, Нова Зеландия, Обединеното кралство или Съединените щати (различни от Пуерто Рико) и които са завършили строга програма на пълен работен ден от поне три години след пост - средното образование в една от тези страни не се изисква да представят тестове за английски език.

Как да кандидатствам

Повечето кандидати подават заявлението си чрез уебсайта на Съвета за прием на юридически училища ( LSAC ): www.lsac.org . Можете също да изтеглите нашето PDF приложение и да го изпратите до нашия офис. Моля, изтеглете приложението тук.

Контролен списък за кандидатстване

 • Завършен формуляр за кандидатстване
 • Автобиография или резюме
 • Изложение на целта
 • Официални стенограми (JD или LLB еквивалент; напреднали степени, ако е приложимо)
 • Две препоръчителни писма
 • За чужди езици на английски: доклад TOEFL или IELTS

жилище

Жилищата не са включени като част от програмата. Въпреки това, в общежитието на университета в Мичиган са налични жилища в кампуса, а пазарът на летния подвод на Ан Арбър обикновено е доста здрав, така че обзаведените и необзаведени апартаменти и къщи могат да бъдат намерени на пешеходно разстояние от Юридическия факултет. Студентите, приети в програмата, ще получат допълнителна информация, за да им помогнат в търсенето на жилища.

Обучение и такси

 • 30 763 долара за жителите на Мичиган
 • 32 263 долара за жители извън Мичиган

Важни дати за лято 2020 г.

14 май - Всички студенти трябва да пристигнат в Ан Арбър до вечерта на тази дата.

15 май - Задължителна ориентация за всички MACL студенти. Задължителна регистрация на визи за международни студенти.

18 май - 12 юни - 1-ви модул от часовете по MACL.

25 май - Без класове (празник на Деня на паметта)

15 юни - 10 юли - 2-ри модул от часовете по MACL.

3 юли - Без класове (Денят на независимостта на САЩ)

13 юли - 7 август - 3-ти модул от часовете MACL.

27 юли - Без класове (междинна почивка)

8 август - начална церемония по MACL и приключване на програмата.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Michigan Law School in Ann Arbor is one of the world’s finest institutions of legal education. Housed in the Cook Quadrangle on the University of Michigan’s central campus, the Law S ... Научете повече

The University of Michigan Law School in Ann Arbor is one of the world’s finest institutions of legal education. Housed in the Cook Quadrangle on the University of Michigan’s central campus, the Law School is unmatched for beauty and is superbly functional for its residential and scholarly community. The School has a sizable and diverse faculty, with many preeminent in their fields. The careers of alumni also speak eloquently to the strength of the School; our graduates are leaders serving with distinction in the public, private, and academic sectors in this nation and beyond. Свиване