Магистър по LegalTech (LLM)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Програмата има за цел да подготви висококвалифицирани специалисти с широк спектър от мултидисциплинарни компетенции в областта на правото и технологиите.

Юридическият домейн е засегнат от IoE (Интернет на всичко), така че за жителите е жизненоважно да разбере областта на технологиите. Тази програма има за цел да обхване такива технологии (но не само): изкуствен интелект, анализи на големи данни, повторна употреба на отворени данни, блок-верига, краудсорсинг, семантични и други най-нови разрушителни технологии, също геймификация.

Темите на програмата са фокусирани върху GDPR, IP, киберсигурност, киберпрестъпност и криминалистика, Fintech, Regtech, AI & Law, Semantic Legal Web, Robotics и други.

Проучванията ще се различават от другите програми, тъй като студентите ще участват в хакатони, срещи, работни срещи, международни и регионални състезания и ще имат уникална възможност да създадат своя собствена startup зона legaltech и MRU Legaltech. Участието в програмата е гъвкаво, тъй като всички материали ще бъдат предоставени онлайн. Разбира се, силно препоръчваме да резервирате цялото си време за това фантастично приключение, за да спечелите колкото е възможно повече ползи от програмата.

Независимо от това, проучванията ще бъдат геймифицирани, така че вие ще станете един от първите студенти, които ще научат как геймификацията може да се използва в различни области и области.

Програмата е разработена въз основа на нуждите на пазара:

 • Адвокатите се нуждаят от нови технологични и бизнес компетенции;
 • Развитието на технологиите засяга пазара на легални услуги;
 • Нововъзникващите юридически компании изискват специално обучени адвокати.

Международни възможности за мобилност

Студентите се насърчават да участват в програмата за мобилност ERASMUS +, която дава възможност да учат в университет в чужбина за 1 или 2 семестъра и да правят стаж в друга държава.

Кариерни перспективи

Академичната квалификация позволява да се работи като изследовател (достъп до проучвания от третия цикъл), както и като психолог в различни бизнеси, неправителствени организации и правителствени институции. По-специално, завършилите ще могат да прилагат постигнатите знания и умения в управлението на човешките ресурси, да прилагат психологически техники в света на бизнеса с цел повишаване на ефективността на определени компании.

Изисквания за вход

Кандидатите трябва да имат бакалавърска степен по право за приемане в университета.

Владеене на английски език - ниво не по-малко от B2 (в съответствие с Общата езикова рамка, одобрена от Съвета на Европа). Тест за дистанционно английски език се организира за тези, които не притежават сертификати IELTS или TOEFL.

Процедура за кандидатстване и необходими документи

Следвайте 4 стъпки:

 1. Попълнете онлайн формуляра за кандидатстване на адрес apply.mruni.eu
 2. Качете необходимите документи.
 3. Осигурете си регистрацията, като заплатите таксата за кандидатстване.
 4. Подайте молбата си.

Задължителни документи:

 1. Образователни документи:
  1. За студенти, търсещи образователно-квалификационна степен "бакалавър": заверени копия на диплома за средно образование или диплома за висше образование с препис от академични записи. Документите трябва да бъдат официално преведени на литовски или английски език.
  2. Забележка: Възможно е да се изискват допълнителни образователни документи (като резултатите от държавните изпити или доуниверситетско образование) в съответствие с държавата на пребиваване на кандидата.
  3. За студенти, търсещи магистърска степен: Сертифицирани копия от университетски препис и диплома (кандидатът трябва да има университетска бакалавърска степен или еквивалентна първа университетска диплома с минимално тригодишно обучение). Документите трябва да бъдат официално преведени на литовски или английски език.
 2. Документ, доказващ резултатите от владеенето на английски език.
  1. За студенти, търсещи бакалавърска степен: поне ниво B1; оценки на сертификати за владеене на английски език, еквивалентни на ниво B1: TOEFL книга 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, ниво на PTE.
  2. За студенти, търсещи магистърска степен: най-малко ниво B2, оценки на сертификати за владеене на английски език, еквивалентни на ниво B2: TOEFL Paper 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
  3. Забележка: в случай, че нямате IELTS или TOEFL, има възможност да се проведе онлайн тест по английски език, организиран от университета. Трябва да изберете тази опция при попълване на приложението. Няма допълнителна такса за този тест.
 3. Копие на паспорт.
 4. Снимка на паспорт.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 ... Научете повече

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Свиване