Международно право и права на човека

Общ преглед

Описание на програмата

Правата на човека са от основно значение за съвременната политика и международно управление. Те се превърнаха в доминиращ език на политическата борба, в който действията на правителствата и другите институции се оценяват, оправдават и оспорват.

Този LLM осигурява напреднало концептуално и практическо разбиране за това как международното право насърчава правата на човека и отговаря на техните нарушения. Курсът определя международните права на човека в техните по-широки философски, исторически и социални контексти и ангажира студентите в интердисциплинарно проучване на международните правни процеси, предназначени да осигурят тяхната реализация. Той също така насърчава студентите да мислят критично за границите, двусмислията и противоречията на международното движение за правата на човека.

Защо да изучаваме международното право и правата на човека в Киле?

Юридическият факултет Кийле има дълга традиция в академичния опит в областта на международното право и правата на човека. Тези предмети са обучавани в Кийе от световноизвестни експерти като Майкъл Акехърст и Патрик Торнбъри. През последните години Юридическият факултет на Кийл инвестира сериозно в областта на международното право и правата на човека. Студентите ще бъдат обучавани от динамичен академичен състав с широк спектър от експертни и научни интереси.

Кийл е пионер и лидер в интердисциплинарното образование. Студентите по LLM по международно право и човешки права ще вземат модули както в Юридическия факултет, така и в Училището за политика, международни отношения и околна среда (SPIRE). Студентите също имат възможност да изучават съвременни езици - включително ключови езици на ООН - като част от степента си, увеличавайки техния обхват от професионални умения. В момента Киле предлага курсове по арабски, китайски, френски, немски, японски, руски и испански.

Структура на курса

Програмата може да бъде завършена за 12 месеца на пълно работно време или 24 месеца на непълно работно време. Също така има възможност да се вземе курс на модулна основа, като се разпространяват модули за период от 2 до 5 години, което позволява максимална гъвкавост.

Изисквания за академично влизане

Трябва да имате първа или втора степен отличие (или чуждестранен еквивалент) по право или свързана дисциплина. Заявленията се приемат от настоящи практикуващи юристи или други лица с подходяща професионална квалификация и / или опит.

Изисквания за влизане на английски език за чуждестранни студенти

Кандидатите, за които английският не е първият език, трябва да представят доказателства за квалификация на английски език. Минималната оценка за участие в LLM е академичната IELTS 6.5 (или TOEFL 91). Студентите, които са взели една от английските езикови квалификации, но не са получили необходимата степен, могат да бъдат допуснати до програмата, при условие че учат на предсесиен курс по английски език, преди да започнат образованието си за степен.

Keele University в Keele University понастоящем приема Tofel iBT тестове, които са били взети извън Обединеното кралство. Всички Tofel iBT тестове трябва да бъдат взети не по-късно от две години преди началната дата в Keele и трябва да могат да бъдат проверени с ETS. Ако сте взели своя Tofel iBT тест в Обединеното кралство, моля свържете се с екипа за прием за повече информация.

Кариери

LLM по международно право и права на човека е врата към редица възможности за заетост. Сред тях са кариери в неправителствени организации в областта на правата на човека, благотворителни организации, международни организации като ООН, политически мозъчни тръстове, групи за застъпничество, правителство и академични среди. Частният сектор все по-често търси професионалисти със силен опит в областта на правата на човека, дължащи се на бързото развитие на корпоративната социална отговорност и стандартите за „бизнес и човешки права“.

Последна актуализация Март 2019

За учебното заведение

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction ... Научете повече

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction in the Guardian University League Table 2019, in addition to having been ranked No.1 in England for student satisfaction in the 2018 National Student Survey, of broad-based universities. We were also awarded Gold in the recent Teaching Excellence Framework. Свиване