Международно право и сигурност LLM

Общ преглед

Описание на програмата

Концепцията за сигурността е в основата на много от сегашните международни правни режими. В същото време интересите в областта на сигурността накарат националните държави да определят националния си интерес по различни начини. Тази интердисциплинарна степен осигурява задълбочено разбиране както на международното право, така и на международните отношения, отнасящи се до съвременните въпроси на сигурността, като например реакциите срещу тероризма, реакциите към използването на сила като цяло и ответните действия срещу заплахите за опазването на околната среда.

Мислите ли за кариера в международното право или международните отношения, като практикуващ юрист, съветник на правителството, във военните или полицейските сили, или работите с или за междуправителствени организации като ООН, или НПО като Червената Кръст / Червен полумесец?

Нашият LLM се преподава от експертен, мултидисциплинарен екип от международни юристи и политолози. Тя ви позволява да изучавате съвременни проблеми, както от правна гледна точка, така и от гледна точка на международните отношения. С повече от 20 модула за избор, той също така ви позволява да фокусирате обучението си заедно с вашите интереси и бъдещи кариерни планове. Курсът е подходящ за всички, които желаят да продължат кариера в международното право или международните отношения, или за тези, които искат да разширят хоризонта си и да научат за актуалните глобални проблеми.

В допълнение към преподаването в малки групи, Дънди е известен с жизнената си учебна среда, в която студентите и преподавателите си взаимодействат, както вътре, така и извън него. За всеки, който се интересува от международното право и международните отношения, Dundee предлага широка възможност за обучение. Университетът в Дънди е посветен на мулти- и интердисциплинарното изследване на сигурността и правосъдието. Има и Международното юридическо дружество „Данди“, ръководено от студенти, което организира редовни семинари, разговори, дискусии, кръгли маси и презентации на широк спектър от теми. Тя позволява на студентите от LLM да организират конференции и други събития и да общуват с водещи експерти, както и с други студенти.

Правно училище в Дънди

Юридическата школа Дънди е широко призната като отлично място за обучение. Бяхме класирани като най-добрата юридическа школа в Шотландия (Guardian University Guide 2019) и в топ 10 във Великобритания (Times and Sunday Times Complete University Guides, 2019). Това се основава на особено силни резултати в Националното проучване на студентите, което многократно класира Дънди като първо в Шотландия. През последните две национални прегледи на научните изследвания Dundee е единствената институция в Обединеното кралство, която е представила всички свои становища като „международно отлични“ или „водещи в света“.

Нашият ангажимент е да предоставим висококачествени инструкции с акцент върху практическото значение, за да ви подготвим за успешна кариера в страната или в чужбина. Ние предлагаме въвеждаща програма в началото на всеки семестър, за да гарантираме, че имате необходимото разбиране за Великобритания и европейските правни системи и какво се изисква от вас в учебна среда, която се стреми да развие независимо обучение.

Ние се стремим да Ви интегрираме в живота на Училището, с покани за лекции и семинари за гости. Имаме и годишно парти за четене в красива селска къща, където се присъединявате от служители, които да работят върху академичните умения и да релаксирате с колегите.

57389_globe-895580__340.jpg

Как ще бъдете преподавани

Ще бъдете обучавани чрез комбинация от лекции, семинарни дискусии и уроци, с акцент върху семинарите, които се основават на четенето, направени въз основа на предоставените специфични списъци за четене.

Как ще бъдете оценени

Ще бъдете оценени чрез комбинация от изпити и есета. Преподаваните от закона курсове имат общ модел; тези в есенния семестър се оценяват с изпит и тези от втория семестър с есета. Във всеки случай ще ви бъде даден шанс да практикувате този стил на оценяване и да получите обратна информация за вашето представяне преди официалната оценка.

Този модел гарантира, че ще придобиете опит от различни стилове на оценяване, като тествате както ширината и дълбочината на знанието, така и уменията за писане, преди да се справите с дисертацията. Дисертацията се оценява изцяло на базата на представения окончателен текст и Правните изследователски умения чрез комбинация от кратко есе и презентация.

Какво ще проучите

Ще получите три модула за всеки семестър, плюс юридически научни умения (преподавани в два блока в началото на всеки семестър) и ще представите дисертация (написана през лятото).

Не всеки модул ще бъде на разположение всяка година, в зависимост от наличността на персонала и търсенето на студентите.

Задължителни модули

 • LW50107 - Специалност "Магистър"
 • LW50108 - Умения за правни изследвания
 • LW51123 - Международно право и сигурност

Допълнителни модули

( одобрено от съветника по изследвания)

Трябва да вземете всеки от следните модули:

 • CP51007 - Международно право за природните ресурси и енергетиката
 • CP51039 - Национално и сравнително право за нефт и газ
 • CP52003 - Транснационален закон за околната среда за енергийния и добивния сектор
 • CP52007 - Правна рамка за финансиране на международни проекти
 • CP52008 - Международни отношения и енергетика и природни ресурси
 • CP52009 - Данъчно облагане на нефт и нефт
 • CP52065 - Международен енергиен арбитраж: практически упражнения
 • LW51007 - Корпоративно управление
 • LW51111 - Частно международно право за бизнес сделки
 • LW51115 - Наредба за опазване на околната среда
 • LW51120 - Международно наказателно правосъдие
 • LW51127 - Транснационална престъпност и борба с тероризма
 • LW51128 - Глобални права на човека: традиции и вдъхновения
 • LW51133 - Частно международно право (перспективи на общото право)
 • LW51144 - Международно публично право
 • LW51145 - Правни рамки за управление на водните ресурси
 • LW52003 - Принципи на корпоративното право
 • LW52004 - Закон за банките и финансови пазари
 • LW52005 - Закон за конкуренцията
 • LW52022 - Закон за правата на човека на ООН
 • LW52103 - Принципи на електронното търговско право
 • LW52111 - Закона за интелектуалната собственост
 • LW52135 - Закон за международното данъчно облагане
 • LW52138 - Управление и регулиране на водните услуги

Политически модули

 • PO51001 - Международни отношения: Теории и методи
 • PO51009 - Близкия изток и тероризма
 • PO52009 - Руска политика и сигурност
 • PO52013 - Международна сигурност на наркотиците и организираната престъпност
 • PO52017 - Права на човека в международните отношения
 • PO52019 - Права на човека и конфликт: Отговор на войната и масовите жестокости

Кариери

Завършилите програмата по международно право и сигурност продължават да работят в частни правни практики, централно и местно правителство, международни агенции и няколко са преминали към докторски изследвания и академична кариера.

Завършилите Данди закон достигнаха най-високите нива на успех в професията като висши партньори, съветници на Queen, съдии и като политици на предните скамейки. В допълнение, фокусът на програмата върху глобалните проблеми и дела осигуряват силна основа за осъществяване на кариера в международното право и международните политически контексти, като Европейския съюз или Организацията на обединените нации.

Като алтернатива програмата може да бъде стъпка към работата в гражданското общество, като благотворителни организации, екологични организации или други международни организации с нестопанска цел.

Завършилите могат също така да поставят своите комуникационни, изследователски и аналитични умения, за да работят в редица кариери в публичния или частния сектор, включително образование, финанси или медии.

С отличителните си интердисциплинарни характеристики и отличителната възможност да съчетаят теорията с практиката, завършилите курса са изключително ценни за работодателите, тъй като придобиват опит в най-малко две дисциплини.

Магистърската програма е също отлична основа за предприемане на допълнително следдипломно обучение по международно право или международна политика, като докторска степен, с оглед кариера на пълен работен ден в академични среди или научни изследвания.

Изисквания за вход

Кандидатите трябва да имат или очакват да получат през очакваната година на влизане, степен на добро отличие по право, международни отношения или свързана дисциплина; кандидатите с алтернативна квалификация и / или подходящ опит могат да бъдат разгледани.

Изискване за английски език

 • Общо за IELTS 6.5
  • Слушане 5.5
  • Четене 5.5
  • Писане 6.0
  • Говорене 5.5

Програми за английски език

Предлагаме председаментални и фондационни програми през цялата година. Те са предназначени да ви подготвят за университетско обучение в Обединеното кралство, когато все още не сте изпълнили езиковите изисквания за директно вписване в образователна степен.

За Дънди

Фантастична култура, красиви пейзажи и известни приятелски настроени хора, Шотландия има в основата си страст и иновации и това са само част от причините, поради които е невероятно място за живот и учене.

Дънди се намира на брега на река Тей на източния бряг на Шотландия. Той редовно се появява в горната част на изследванията на "качеството на живот" в Обединеното кралство - предлага всичко, което е чудесно за градския живот, но е приятелски, компактен и лесен за навигация.

Wall Street Journal нарече Дънди като една от десетте си горещи дестинации за 2018 година.

Населението на Дънди е около 150 000 души. С учениците, които съставляват 1/5 от населението, градът ни е насочен към студентския живот.

Нашият кампус е в сърцето на живия и забавен Уест Енд в Дънди, с магазини, кафенета и ресторанти на прага ти.


„Шотландците са мили и приятелски настроени. Спомням си първия ден, когато пристигнах, човекът, който трябваше да се срещне, все още не беше там. Шофьорът на такси ме заряза, почуках на вратата и той не беше там, така че чаках отвън. Някой дойде и ме попита дали съм добре и ме покани, докато чаках. Той ме посрещна и ми даде храна и напитки, затова започнах да обичам хората от Дънди и Шотландия от първия ден, когато дойдох. “
Уилям Уилям Мрема е от Танзания и учи магистърска геотехническа техника.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Научете повече

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Свиване

Акредитации

EFMD Equis Accredited