Право и политика за нефт и газ LLM

Общ преглед

Описание на програмата

Дългосрочното икономическо развитие на света зависи от съществуването на ефикасни, иновативни и креативни енергийни и ресурсни индустрии. Те, от своя страна, разчитат на лица, които притежават здраво разбиране за техния правен, икономически, технически и политически контекст.

CEPMLP е в основата на тези въпроси и осигурява най-доброто в областта на висшето образование в своята област, подготвяйки завършилите си да посрещнат предизвикателствата, породени от развиващата се световна икономика.

През цялата си история CEPMLP е постигнала непрекъснат растеж и е утвърдила международно превъзходство в основните си дейности: научна работа, научни изследвания на високо ниво, стратегически консултации и висококачествено изпълнително образование. В момента имаме над 500 регистрирани студенти от над 50 държави по света.

Нашият интердисциплинарен подход към преподаването, научните изследвания и консултациите ни дава уникална представа за начина, по който правителствата и бизнеса работят. Предлагаме гъвкави курсове, предлагани от най-добрите в областта, проектирани и постоянно актуализирани в съответствие с уникалната комбинация от професионален опит и академични постижения на Центъра.

Това осигурява строго обучение на специализанти и работещи професионалисти. Предлагат се редовни и дистанционни учебни степени, програми за интензивно обучение, пригодени за физически лица или компании, и краткосрочни професионални семинари.

Ще ви научим на практическите и професионални умения, които ви трябва, за да овладеете сложни търговски и финансови сделки на международното работно място и ще ви изложим на много разнообразни и вълнуващи възможности. Защо не отнеме няколко минути, за да попълни формуляра за кандидатстване - това би могло да бъде най-мащабният ход на кариерата, който някога ще направите!

Центърът за енергийно, нефтено и минерално право и политика

Центърът за енергийно, нефтено и минерално право и политика в Университета Дънди е международно признато висше училище в областта на международните бизнес сделки и природните ресурси и енергийното право и политика.

Стимулиран от развитието на нефта и газа в Северно море, Центърът е създаден през май 1977 г.

Нашият интердисциплинарен подход към преподаването, научните изследвания и консултациите предоставя уникална представа за начина, по който функционират правителствата, бизнеса и общностите, като предоставя на днешните професионалисти способността да посрещнат предизвикателствата на утрешния ден.

Спечелването на наградата на кралицата за предприемачество в международната търговия през 2004 г. беше признание, че в продължение на почти три десетилетия ние предлагаме висококачествено професионално обучение и образование по целия свят.

Този ангажимент към качеството остава и до днес и ще продължи и ще се подобри в бъдеще.

57384_ksenia-kudelkina-531.jpg

Как ще бъдете преподавани

Знания и разбирателство

 • на основните видове международни (глобални и регионални) и национални регулаторни рамки и инструменти между и в рамките на отделните държави, както и между компании и правителства и договорености между компании в международните сектори на енергетиката и природните ресурси.
 • на основните политически въпроси, свързани със закона, регулирането и договорите в международните сектори на енергетиката и природните ресурси.
 • на юриспруденцията на съдилищата и функционирането на трибунали и други механизми за уреждане на спорове.

умения

 • Да се ​​извърши оценка на правните (или фискалните) режими за международните сектори на енергетиката и природните ресурси.
 • Участва в изготвянето на международни споразумения и национални нормативни актове или в договарянето на споразумение между правителството и дружеството или между фирмите в международните сектори на енергетиката и природните ресурси.
 • Критично прегледайте информацията и анализирайте критично въпросите, свързани с международните сектори на енергетиката и природните ресурси, информирани от развитието на преден план на темата.

Как ще бъдете оценени

LLM се състои от задължителни и избираеми модули. Преподаваният компонент е последван от:

 • - дисертация до 15 000 думи по тема, одобрена от академичен надзорен орган, или -
 • стажантски доклад - студентите, които изберат тази опция, трябва да осигурят организация, желаеща да предложи тримесечно стаж, одобрен от академичен надзорен орган.

Какво ще проучите

Нашият LLM се състои от общо 180 кредита.

Основни модули

Следните модули трябва да бъдат завършени (40 кредита):

 • CP51005 - Международно законодателство в областта на нефта и политика
 • CP51039 - Национално и сравнително право за нефт и газ

Основен специалист

Минимум 40 кредита от:

 • CP51009 - Петролна политика и икономика
 • CP52059 - Закон за нефт и газ - Матрица за търговски договори
 • CP52064 - Упражнение за симулация на трансатлантическия преговори
 • CP52066 - Международно право: транснационални юридически проблеми, които се сблъскват с добивната промишленост
 • LW52005 - Закон за конкуренцията
 • LW52135 - Закон за международното данъчно облагане

Задължителни модули за избор

40 кредита от:

 • CP50003 - Дисертация (за редовно и дистанционно обучение)
 • CP51013 - Отчет за стаж (за редовно и дистанционно обучение)

Избираеми модули

Достатъчни модули от академичния график, с които общият брой на кредитите да бъде 180.

Подобно на други степени CEPMLP LLM, всеки одобрен модул може да бъде включен в избирателните модули.

Кариери

Какъв вид работа вършат възпитаниците на CEPMLP?

Отговорът е широк диапазон от разнообразни роли. Важно е да сте наясно, че както при всяка работа зависи от вашето ниво на опит и умения, определени за това дали ролята би била подходяща за вас, няма един размер, който да пасва на всички.

Минали възпитаници са намерили работа с различни организации, включително Национални петролни компании, Проучвателни и производствени компании, Правителство и министерства и търговски организации, включително банки, правни фирми и Глобални консултантски услуги.

Изисквания за вход

Трябва да имате добра 4-годишна степен, еквивалентна на степента на отличие във Великобритания, за предпочитане на ниво горния 2-ри клас или по-високо. Кандидатите, притежаващи еквивалент на добър 2-ри клас по-ниска степен, също могат да кандидатстват. Трябва да предоставите сертификати за степен и академични преписи с молбата си. Предпочитаните дисциплини са Право, Икономика, Геология, Нефтена или Горна техника, Финанси, Бизнес, Мениджмънт. Работният опит в областта на енергетиката / природните ресурси е предимство, въпреки че не е строго изискване за приемане в MSc.

Изискване за английски език

Общо за IELTS 6.5

 • Слушане 6.0
 • Четене 6.0
 • Писане 6.0
 • Говорене 6.0

Програми за английски език

Предлагаме председаментални и фондационни програми през цялата година. Те са предназначени да ви подготвят за университетско обучение в Обединеното кралство, когато все още не сте изпълнили езиковите изисквания за директно вписване в образователна степен.

За Дънди

Фантастична култура, красиви пейзажи и известни приятелски настроени хора, Шотландия има в основата си страст и иновации и това са само част от причините, поради които е невероятно място за живот и учене.

Дънди се намира на брега на река Тей на източния бряг на Шотландия. Той редовно се появява в горната част на изследванията на "качеството на живот" в Обединеното кралство - предлага всичко, което е чудесно за градския живот, но е приятелски, компактен и лесен за навигация.

Wall Street Journal нарече Дънди като една от десетте си горещи дестинации за 2018 година.

Населението на Дънди е около 150 000 души. С учениците, които съставляват 1/5 от населението, градът ни е насочен към студентския живот.

Нашият кампус е в сърцето на живия и забавен Уест Енд в Дънди, с магазини, кафенета и ресторанти на прага ти.


„Шотландците са мили и приятелски настроени. Спомням си първия ден, когато пристигнах, човекът, който трябваше да се срещне, все още не беше там. Шофьорът на такси ме заряза, почуках на вратата и той не беше там, така че чаках отвън. Някой дойде и ме попита дали съм добре и ме покани, докато чаках. Той ме посрещна и ми даде храна и напитки, затова започнах да обичам хората от Дънди и Шотландия от първия ден, когато дойдох. “
Уилям Уилям Мрема е от Танзания и учи магистърска геотехническа техника.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Научете повече

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Свиване