Програма за юридическа степен: Juris Doctor (JD)

Общ преглед

Описание на програмата

JD - Juris Doctor е професионална юридическа степен. Това е степента, която повечето студенти по право трябва да постигнат, за да им даде право да положат адвокатски изпит и след преминаване да станат лицензиран адвокат. Юридическото училище предлага четиригодишна, задочна, JD програма, неакредитирана юридическа школа. Тази програма позволява на учениците да продължат да работят на пълен работен ден, докато посещават юридически факултет. Степента JD е традиционна програма за юридически факултети, предназначена да подготви студентите за влизане в правната област, особено в адвокатската практика в Калифорния и в рамките на Федералната съдебна система. Тази програма позволява на студентите да получат изчерпателни инструкции, започвайки с Договори, Деликт и Наказателно право. След завършване на изпит за първа година на студентите по право (FYLSX), той продължава през средните и горните юридически теми. Основната цел на програмата "Юридическо училище" е да осигури на студентите силен опит в юридическата професия, за да станат успешен адвокат. Студентите, които са записани в JD програмата и завършват първата година на юридическо обучение, трябва да преминат изпит за първа година по право, изискван от Кодекса за бизнес и професии § 6060 (h) и Правило VIII от Правилата, регламентиращи приемането на практика в Калифорния като част от изискванията за квалификация за явяване на адвокатски изпит в Калифорния. Студент, който е издържал изпит за първа година по право в рамките на три (3) администрации на изпита, след като за първи път е придобил право да го вземе, ще получи кредит за всички правни изследвания, завършени до момента на полагане на изпита. Студент, който не издържи изпита в рамките на три (3) администрации на изпита, след като за пръв път е придобил право да го вземе, трябва незабавно да бъде дисквалифициран от програмата за юридическо образование JD. Ако уволненият студент впоследствие издържи изпита, той има право да се запише повторно в програмата, но ще получи кредит само за една година юридическо обучение.

Последна актуализация Ян. 2021

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

American Heritage University School of Law (AHUSOL) was established with the adult learner's interest in mind that could not complete an educational goal due to unforeseen circumstances.

American Heritage University School of Law (AHUSOL) was established with the adult learner's interest in mind that could not complete an educational goal due to unforeseen circumstances. Свиване