Сертификат за професионални правни изследвания (CILEx)

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Юридическият изпълнителен директор е юридически специалист, който обикновено работи с или под надзора на адвокат. Това може да стане в частна практика или в публичната служба. Нашият сертификат за професионални правни изследвания е специално пригоден за студенти, които искат да практикуват като юридически изпълнител в Република Ирландия. Работата на юридически изпълнител е толкова разнообразна, колкото тази на адвоката, с когото работят. Тази работа може да бъде категоризирана като спорна (например съдебен процес за телесна повреда, събиране на дългове и семейно законодателство) или несъстоятелна (например съветване относно съставянето на завещание или предаване). Юридическите ръководители редовно се занимават с клиенти, управление на досиета, обработване на съдебни спорове, присъствие в съда, подготовка на документи за ходене на адвокати, присъствие на консултации и заседания за сетълмент. Този курс беше разработен от нашия програмен ръководител, за да отговори на потребностите в професионалния контекст, който тя идентифицира по време на кариерата си като адвокат.

Програмата за професионални правни изследвания на Independent College Dublin води до връчването на сертификат за професионални правни изследвания (юридически изпълнител) след първи етап. Програмата е специално пригодена за тези студенти, които искат да практикуват като юридически изпълнител в Република Ирландия.

Този курс е одобрен от Хартизирания институт на юридическите изпълнители. Студентите, които завършат сертификат Stage One, имат право да преминат към етап 2, дипломата за професионални правни изследвания (Legal Executive).

Продължителност и доставка

Това е 20-седмичен курс, който започва на 12 февруари 2020 г. Курсът ще се провежда чрез тричасови лекции, изнасяни всяка сряда от 18:30 до 21:30. В рамките на периода от 20 седмици ще има приблизително четири съботни семинара, които ще продължат от 9,30 до 12,30 часа.

местоположение

Нашите часове се провеждат в Independent College Dublin , Block B, The Steelworks, Foley Street, Dublin 1.

Дистанционно обучение с присъствени срещи

Курсът ще се провежда както в клас, така и чрез смесено обучение. Това ще улесни студентите, живеещи извън Дъблин, които желаят да преминат курса. Класните лекции ще се записват и публикуват онлайн, за да имат достъп студентите.

Ще има редица съботни семинари през 20-те седмици, които ще трябва да посещавате като част от смесения подход за обучение.

Запознайте се с лекторите

Анастасия Уорд, БКЛ; Адвокат-в-закон

Анастасия Уорд BL завършва UCD с BCL (Hons) и се класира за адвокат през 1994 г. и практикува над 20 години в адвокатската колегия. От 1995 г. Анастасия преподава в толкова разнообразни институции като VEC City of Dublin (1997-2004), DIT (1999-2001), Griffith College Dublin (2001 - 2010) и Юридическата школа от името на Юридическото дружество на Ирландия (1995-2009). В Юридическото общество, в допълнение към ролята си на асоцииран преподавател, преподаващ, наред с другото, наемодател и наемател, гражданско и наказателно застъпничество, развитие на практики, преговорна теория и практика, тя изпълнява ролята на изпитваща в гражданското и наказателното застъпничество. Понастоящем Анастасия заема длъжността ръководител на програмата за магистър по изкуства в решаването на спорове и сертификат и диплома по ирландски правни изследвания. Освен това тя изнася лекции по Теория и динамика на спорове, Теория и практика на преговори, Арбитражно право и Решаване на спорове на работното място по програмата за УО; докато на CILEX и DILEX изнася лекции по Правни системи, договорно и мъчно право, теория и практика на гражданските съдебни спорове, поземлено право и конвейерство, завещания и правоприемство и дружествено право.

Надя Бхати

Надя Бхати е завършила специалност LLB в Trinity College в Дъблин. Понастоящем тя е докторска степен в Юридическия факултет на Trinity College в Дъблин. Надя има над шест години опит в преподаването на студенти по право на бакалавърско и професионално ниво. Надя изнася лекции по програма LLB (Hons) на независимия колеж по конституционно и административно право. Предоставя курсове за ЕС и конституционно право на подготвителния курс на FE-1, както и модулите за заетост и наказателно право на дипломата CILEx. След като преди това се е обучила в Юридическия факултет в Trinity College в Дъблин по Закон за заетостта, тя също така получава диплома за независим колеж по трудово право.

акредитация

Този курс е одобрен от Хартизирания институт на юридическите изпълнители (CILEx). CILEx е професионалната асоциация за над 20 000 юрисконсулти адвокати, адвокати и други адвокати в Ирландия, Англия и Уелс. Повече от 50 години те предлагат Pathway към гъвкава юридическа кариера.

Дизайн на курса

  • Раздел 1: Въведение в правната система на Ирландия; Правни изследвания
  • Блок 2: Закон за тортите; Договорно право
  • Раздел 3: Гражданско дело
  • Раздел 4: Закон за земята и транспортиране

Всяка единица има 2-часов изпит.

Какво предлагаме

Хартизираният институт на юридическите изпълнители (CILEx) е професионалната асоциация за над 20 000 юрисконсулти адвокати, адвокати и други юридически специалисти в Англия и Уелс. Повече от 50 години те предлагат несравним достъп до гъвкава юридическа кариера.

Основан през 1892 г., Институтът на юридическите изпълнители става дружество с ограничена гаранция през 1963 г. с подкрепата и сътрудничеството на Юридическото дружество. На 30 януари 2012 г. те са включени от Royal Charter и сега са известни като „Chartered Institute of Legal Executives“.

Изисквания за вход

Курсът е с отворен прием и няма изисквания за влизане.

Такси и плащане

Таксите за обучение са 1850 евро за студенти със седалище в Ирландия и ЕС. Плащането се приема с кредитен превод, чек, банкова сметка или кредитна / дебитна карта.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Independent College Dublin has the perfect location for student life in Dublin: we are right in the very centre of the city, surrounded by cultural, academic and leisure attractions. Independent Colle ... Научете повече

Independent College Dublin has the perfect location for student life in Dublin: we are right in the very centre of the city, surrounded by cultural, academic and leisure attractions. Independent College Dublin’s primary goal is to bring our students through learning programmes that are relevant, stay with you forever, are the foundations of your future success and result in qualifications that are highly respected in your chosen field. Upon completion, your undergraduate, postgraduate or professional award in the various disciplines will be recognised wherever you go, both in Ireland and overseas. We are a goal-focused, career-orientated college. We pride ourselves on our personalised tuition, delivered to the highest academic standards in an interactive learning environment by highly qualified and friendly teaching staff. Свиване