Keystone logo

0 Право Програми в Правни науки Обучение по национално право Английско право 2024

Филтри

Филтри

  • Правни науки
  • Обучение по национално право
Области на обучение
  • Правни науки (0)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Няма програми, които отговарят на вашите критерии за търсене. Моля, прецизирайте филтрите си.

Clear filters

Право Програми в Правни науки Обучение по национално право Английско право

Какво е английското право?
Английското право е правна система, която се основава на общото право, за разлика от гражданското право. Това е правната система, която се използва в Англия и Уелс. Английското право също се нарича Британско общо право, тъй като е общото право на Обединеното кралство.

Развитието на английското право е силно повлияно от нормандското завоевание от 1066 г. След завоеванието норманите донасят своя собствена правна система в Англия, която се основава на феодалното право. С течение на времето обаче английското право започва да развива свои собствени уникални характеристики. Едно от най-важните от тях е концепцията за stare decisis, което означава, че решенията, взети от съдиите, са задължителни за следващите съдии.

Какви кариери има в английското право?
Английското право е сложна система и има набор от различни работни места, които са включени в неговото администриране. Някои от най-често срещаните професии в английското право включват адвокати, адвокати, адвокати, съдии и съдебни служители.

Защо изучаването на английско право е важно?
Английското право е една от най-влиятелните правни системи в света. Развива се в продължение на много векове и сега се използва в редица различни страни, особено тези, които някога са били колонизирани от Британската империя. Изучаването на английско право може да ви осигури задълбочено разбиране на тази сложна система и може да ви подготви за кариера в юридическата професия.

Какви степени има по английско право?
Има набор от различни степени, които можете да изучавате, за да станете адвокат или адвокат по английско право. Най-често срещаната степен е бакалавър по право (LLB), но има и редица специализирани степени, които можете да вземете, като курса за професионално обучение на адвокатите (BPTC) или курса по правна практика (LPC). Някои университети също предлагат бакалавърски/бакалавърски степени по английско право, които са насочени повече към академично обучение и могат да се комбинират с други предмети.

Какво ще уча по време на моята степен по английско право?
Типичната степен по английско право ще обхваща набор от различни теми, включително договорно право, деликтно право, вещно право и наказателно право. Ще научите и за историята и развитието на английското право, както и за структурата на правната система в Англияи Уелс.