европейски магистър по право и икономика (emle)

Общ преглед

10 locations available

Описание на програмата

Европейска магистърска програма по право и икономика (emle)

Този европейски магистър по право и икономика (EMLE) предлага уникалната възможност за интердисциплинарни изследвания на правото и икономиката в два или дори три европейски и неевропейски университета . Всеки партньорски университет дава магистърска степен (LL.M. / MA / M.Sc. или съвместна степен). Програмата предвижда студентите с напреднал разбиране на икономическите ефекти от различаващите закони и подготвя студентите за професионална кариера, например, в обществени организации, в многонационални адвокатски кантори и консултантски фирми. Завършилите също са добре подготвени за докторска изследвания в програма д-р като Европейския докторат по право и икономика (EDLE). The EMLE е призната от Европейската комисия като + програма Еразъм на "отлично академично качество". Еразъм + етикет позволява на програмата EMLE да ежегодно да предоставят на значителен брой стипендии (включително няколко пълни стипендии за студенти от "партньорски страни"). За студенти по право, познаването на специфичните разпоредби на родната им страна е твърде тясна основа за консултантски фирми, които са активни в международната търговия. Освен това, по-близки отношения с икономическите последици от правни норми, се превърна в незаменим за разбиране на търговските нужди на своите клиенти. По същия начин, икономика студенти ще се възползват от правилното разбиране на институционалната правна рамка на пазарните икономики. За адвокати, така и икономисти, знанието на другата дисциплина и международни контакти са от решаващо значение за успеха на бъдещата кариера. Програмата EMLE е институционалната Отговорът на тези предизвикателства.

Особености на програмата EMLE

Програмата EMLE предлага следната уникална комбинация от функции: Един истински интердисциплинарен подход: - Лекции по право и икономика - Програма, отворена за завършилите право или икономически факултети - Голям факултет, състоящ се от водещи академици и практици в областта на правото и икономиката международен учебен план, преподаватели и студентски тяло - възможността да учат в три различни университети от седем европейски партньори и няколко неевропейски университети-партньори - мрежа от високо квалифицирани студенти от над 30 нации малка студент по тялото на всеки партньорския университет, за да се осигури интензивно обучение

Структура на програмата

Програмата обхваща една академична година , за която успешните студенти ще получат 60 ECTS точки . Курсовете започват в началото на октомври и края на месец юни. Академичната година е разделена на три класа . Уникалният международен и интердисциплинарен характер на програмата EMLE се осигурява чрез интензивно сътрудничество между адвокати и икономисти на не по-малко от осем европейски университета и двама неевропейски партньори.

Студентите могат да се обучават в до три различни университети, но не могат да прекарат всички термини в едно и също място. В първите две условия, учениците могат да избират между три учебни центрове. Това води до среден размер клас до 35 ученици, даде максимум от 105 приетите студенти в цялата програма. -

- В първия мандат ще се предлагат курсове в университетите в Ротердам, Хамбург и Хайфа. Класовете обикновено започват през първата седмица на октомври; изпитите завършват в края на декември.

- Във втория мандат студентите ще учат в университетите в Гент, Хамбург или Ротердам. Класовете обикновено започват през първата седмица на януари; изпитите завършват в края на март.

- В третия срок има повече учебни центрове и по-нисък среден клас. Курсовете се предлагат в Екс-ан-Прованс, Барселона, Рим, Хамбург, Мумбай, Варшава и Виена. Класове обикновено започват през първата седмица на април; изпити завършат в края на юни.

Главното ниво на програмата е документирано чрез използването на конститутивен метод (икономически анализ) по конкретен предмет (закон) в съчетание с факта, че този икономически анализ се основава на непрекъснато правно сравнение.

Първият и вторият термин включват въвеждащи курсове, както и основни курсове по основните теми в икономическия анализ на правото, докато в третия мандат студентите вземат специализирани курсове и пишат своята дипломна работа.

Програмата се състои от три вида курсове . За да се направи студентите по право по-запознати с основните икономически аргументи, някои курсове са по-икономически ориентирани. Някои курсове се занимават със сравнително право, за да интернационализират правния контекст на студентите. Повечето курсове се отнасят директно до икономическия анализ на най-важните отрасли на частното, публичното, международното и европейското право. Позоваванията на закона в курсовете ще бъдат на сравнителен вид, поради общоевропейския характер на програмата и на международния състав на публиката. Студентите ще се сблъскат с примери за тяхната собствена, и други правни системи.

За следващия прием на ученици 2018-2019 програмата EMLE ще въведе възможността за специализации в три писти:

1) Обществената и международна писта,

2) пътеката за иновации и интелектуална собственост (IP); и

3) Проследяване на пазарите, корпорациите и регулаторите (MCR).

Изисквания за прием

The EMLE е следдипломна разбира се. С предимство ще се дава на кандидати, които вече имат първата магистърска степен. Минималното изискване за допускане е бакалавърска степен , стига тази степен да доведе до пригодност за заетост на съответния пазар на труда. Кандидати с бакалавърска степен само трябва да предостави доказателство, че тази степен е подходящо ниво на квалификация на пазара на труда в родната си страна. Освен завършили юридическо или икономическо, студенти с първа степен по бизнес администрация или в други обществени науки могат да се прилагат, ако учебната програма включва значителен брой курсове по закон и / или икономика. Горното изискване по отношение на пригодността за заетост на пазара на труда в еднаква степен важи.

Процедура за кандидатстване

Процедурата за кандидатстване е различно в зависимост от това дали кандидатът се счита за "Програма-за страната ученик" или "Partner-Country-студент" в съответствие с критериите на Европейския съюз. "Държава-студенти по програмата" са тези, които - притежават паспорт на държава-членка на ЕС или бивша Югославия, Република Македония, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария или Турция - и т.н.) за повече от общо 12 месеца през последните пет години във всяка от горепосочените държави. Всички кандидати, които се характеризират с нито едно от тези условия се считат за "страните партньори-студентите. Обърнете внимание, че студентите с множество националности, които са граждани на една от изброените в дефиницията държави, както и на "страна-партньор" и които не са прекарали 12 месеца в Европа, могат да изберат дали да кандидатстват за " Държава-студенти или "партньори-държави-студенти".

Продължителност и цена

Цена € 5,500.- за "Програма-страната- студенти"; € 9,500.- за "страните партньори-студентите.

Последна актуализация Ян. 2018

За учебното заведение

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a ... Научете повече

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a broad disciplinary spectrum with numerous interdisciplinary opportunities and pursues cooperation with an extensive network of top regional, national and international institutions. Universität Hamburg is devoted to long-term scholarship and science and promotes sustainability research in all schools. Свиване
Хамбург , Виена , Гент , Екс ан Прованс , Мумбай , Хайфа , Рим , Ротердам , Варшава , Барселона + 9 Още По-малко