Свържете се директно с училищата - Сравнете многократни Курс Програми в Административно право в Великобритания 2023/2024

Курс Програми в Административно право в Великобритания 2023/2024

Преглед

Какво е административно право?

Административното право е съвкупността от закони, които уреждат дейността на административните агенции на правителството. Действията на правителствените агенции могат да включват създаване на правила, постановяване на решения или налагане на конкретна регулаторна програма. Административното право се счита за отрасъл на публичното право.

Като съвкупност от закони, административното право се фокусира върху процедурите и процесите, които административните агенции използват, за да изпълняват своите функции. Той също така обхваща правата и задълженията на физическите и юридическите лица, които взаимодействат с административните агенции.

Какво представляват кариерите в административното право?

Има много различни видове работни места, които попадат под шапката на административното право. Съдиите по административно право, например, председателстват заседанията и вземат решения по административни спорове. Други работни места в административното право включват политически анализатори, които разработват и оценяват правителствени политики; регулаторни адвокати, които съветват клиенти как да спазват държавните разпоредби; и лобисти, които се опитват да влияят на правителството от името на своите клиенти.

Защо е важно да се изучава Административно право?

Административното право е важно, защото управлява действията на административните агенции, които играят голяма роля в нашето ежедневие. Административните агенции са отговорни за прилагането на законите и разпоредбите и често имат голяма свобода на преценка как го правят. В резултат на това разбирането на административното право може да ни помогне да разберем как работят тези агенции и какви са нашите права, когато взаимодействаме с тях.

Какво ще уча по време на дипломирането си по административно право?

За да получите степен по административно право, вероятно ще изучавате теми като конституционно право, договорно право и граждански процес. Ще научите също за процедурите и процесите, които административните агенции използват, за да изпълняват своите функции, и ще придобиете опит в провеждането на правни проучвания и писането на правни справки.

Обединеното кралство, Великобритания е повече от 300 години и се състои от четири съставни нации: Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Обединеното кралство е бил център на ученето през последните хиляда години и притежава много древни и се отличават университети. Чуждестранни студенти съставляват значителна част от общия брой на студентите в университетите във Великобритания.

В курсовете по право се изучават такива дисциплини и теми като търговско право, теория на нормативните актове, право на интелектуалната собственост и много други. Повечето на тези специализации включват лекционни курсове, които повдигат проблеми на регулаторно право и трендове в определена правна област.

Научете повече

Филтри

  • Курс
  • Великобритания
  • Правни науки
  • Обучение по административно право
Области на обучение
  • Правни науки (0)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение