магистър на законите в междукултурните човешки права (lm.m.)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Добре дошли!

Тази новаторска LL.M. Програмата е предназначена да предложи задълбочени указания за критичния проблем на нашето време: защитата на човешкото достойнство в политически, социални, икономически и културни граници. Адвокати, държавни чиновници, учители, активисти по правата на човека и бизнесмени и жени, ангажирани с правата на човека и социалната справедливост, са поканени да получат висше образование в една от най-динамичните области на международното право право: междукултурни човешки права.

Превъзходството на инструкциите, излъчвани от световноизвестния факултет на Организацията на обединените нации и висшите центрове на стипендиите, създава силно стимулираща среда за обучение и обещава най-предизвикателния академичен опит в кариерата ви. Забележителните гостуващи лектори включват:

 • Професор Ги С. Гудуин-Гил, Д. Фил. (Оксон.), Професор по международно бежанско право (1998-2014 г.) и оркестър, All Souls College, Oxford University, Великобритания
 • Почетният Фаусто Покар, апелативен съдия и бивш председател на Международния наказателен трибунал за бивша Югославия (МНСБЮ)
 • Професор Жозе Мигел Виванко, директор на отдел "Американска" на Human Rights Watch, Ню Йорк
 • Професор Вивиана Кръстичевич, изпълнителен директор на Центъра за правосъдие и международно право (CEJIL), Вашингтон
 • Професор Нора В. Демлийтнър, Рой Щайнхауер, професор по право, Университетско училище във Вашингтон и Лий

Студентите развиват способността да оценяват основните теории, практики и основни понятия в международното право и политика в областта на правата на човека, както и да провеждат практически и интерактивни ефективни изследвания и застъпничество в областта на правата на човека.

Досега LL.M. Програмата за междукултурни човешки права е завършила 400 студенти от 85 страни по целия свят и от всички американски щати. Те са нашите посланици в борбата за защита на човешкото достойнство, като работят със Службата на ООН на Върховния комисар за правата на човека, Организацията на обединените нации Доброволци, Върховния комисар на ООН за бежанците, Съвета на Европа, Африканския съюз, Международната организация по миграция, Световната банка, OXFAM, Форум "Отворено общество", Парламентаристите за глобално действие, Червения кръст и други; успешно съдебни дела в съдилищата; работещи за правителствата и в академичните среди; или ръководейки собствените си неправителствени организации.

LL.M. степен се получава в една година при завършване на 24 академични кредити. Програмата предлага повече от 20 учебни дисциплини за междукултурни човешки права. Ще се обърне внимание на закона за правата на човека и процедурите за жалби, международното право, хуманитарното право, правата на човека и тероризма, правата на човека и околната среда, както и въпросите за бежанците, жените и децата, местното население, религията, наказателното право и международната търговия , Нашите курсове, които изследват теоретични въпроси и практически приложения, гарантират, че програмата, която вече е на повече от десетилетие, продължава да бъде отлична.

Завършва отличие на LL.M. могат да кандидатстват за прием в програмата " Доктор на науката по право/?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListing" в областта на междукултурните права на човека.

Магистър по право Изисквания за приемане и кандидатстване

Условия за участие

Записване за LL.M. степента е отворена за притежатели на степен Juris Doctor (JD) или подобни чуждестранни квалификации в областта на правото.

На изключително селективна основа признаването може да бъде дадено и на притежатели на бакалавърска степен или на чуждестранен еквивалент, които са показали изключителен ангажимент към причините за човешките права и човешкото достойнство. Не-адвокатите, участващи в тази програма, са посъветвани, че програмата не подготвя или не квалифицира своите студенти да се занимават с практиката на закона и че програмата не е предназначена да подготви студентите да се явят на баротен изпит.

Студентите могат да кандидатстват за статут на пълно или непълно работно време.

Студенти на пълен работен ден

Студент на пълно работно време се определя като човек, който е записан в поне шест кредита за всеки един семестър. Обикновено студентите ще бъдат допуснати като редовни студенти, за да завършат програмата в рамките на една академична година.

Студенти на непълен работен ден

По изключение, кандидатите могат да бъдат допуснати до програмата като студенти на непълен работен ден. След консултация и одобрение от програмния директор, те могат да избират курсовете си и да ги завършат за период до четири години. Удължаването на този период може да бъде разрешено в необичайни случаи от декана на Училището по право. Ако в този период настъпят промени в учебната програма, програмният директор ще определи, след консултация със студента, кои класове на изменения LL.M. учебна програма, на която студентът ще трябва да се запише, за да постигне пълното попълване на 24 академични кредити.

Admissions

Кандидатите могат да кандидатстват за допускане на ролева основа. Пространството е ограничено; за да увеличим шансовете им, насърчаваме бъдещите студенти да кандидатстват възможно най-рано.

Кандидатът ще получи решение за прием в рамките на две седмици след приключване на досието. При приемане студентите трябва да представят заплащане на депозит от $ 300, за да резервират своето място. Тази сума се кредитира за обучението на студентите, които се записват в програмата, и се задържа за тези, които не успеят да го направят. На международните студенти се заплаща такса от $ 200 SEVIS с издаването на формуляр I-20. За по-подробна информация вижте по-долу международните кандидати.

Приложение

Пълният Ви формуляр за кандидатстване трябва да включва:

 • Попълнено и подписано заявление.
 • Текущо резюме (автобиография).
 • Лично изявление.
 • Официални преписи от всички университетски и / или сертифицирани чуждестранни дипломи или сертификати трябва да бъдат изпратени директно от издаващата институция в Юридическия факултет на St. Thomas University, LL.M. Програма за междукултурни човешки права. Всички чуждестранни дипломи и преписи трябва да бъдат преведени на английски и сертифицирани или нотариално заверени. Всички чуждестранни удостоверения трябва да бъдат оценени от одобрена агенция в САЩ. Ние препоръчваме World Education Services или Josef Silny & Associates.
 • Две препоръчителни писма, за предпочитане един от настоящия си работодател и един от професор.
 • Две снимки с размер на паспорта [по избор на този етап].
 • Интервю в лично или конферентно обаждане.
 • Такса за кандидатстване от $ 50.

Международни Кандидатите

Студентска виза (F1)

Международните студенти се определят като студенти, нуждаещи се от студентска виза, т.е. не от гражданите на САЩ или от постоянните жители. Те трябва да отговарят на същите критерии за приемане като американските студенти. Освен това те трябва да получат документ от I-20 от Университета за международни студенти и да заплатят такса от $ 200 SEVIS за обработката на заявлението I-20. Също така, преди да влязат в страната, те трябва да получат подходящо статут на студентски визи. Те могат да работят в университета (в зависимост от наличността) за период, не по-дълъг от 20 часа седмично, и могат да кандидатстват за незадължително практическо обучение след завършване на обучението си в LL.M. програма. Учениците, които се интересуват от този вариант, се съветват да кандидатстват за одобрение от USCIS възможно най-бързо, след като започнат обучението си с директора на Службата за международни студенти на университета. За повече информация относно кандидатурите за имиграция и виза, моля, посетете страницата "Международни студентски услуги" на университета "Свети Тома". Международните студенти се насърчават да кандидатстват по-рано, за да продължат своевременно кандидатстването за виза. Международните кандидати се насърчават да преглеждат Студентския университет "Студентски университет" за международни студенти, преди да подадат попълненото си заявление.

Магистър по право учебна програма

Магистърската степен по междукултурни човешки права е завършена в 24 кредита за два семестъра и предлага голямо разнообразие от курсове, от които студентите могат да избират. Деветнадесет от 24 кредита, необходими за LL.M. степен са необходими кредити. Освен това студентите избират два семинарни кредита и три допълнителни избираеми кредита от различни международни и сравнителни юридически курсове, както и други подходящи курсове, предлагани в учебната програма на JD, както е признато от директора на LL.M. Програма. Тези курсове включват семинари, като например върховенството на закона, международното право през 21-ви век, природното право, сравнителното право, бедното право и икономическото правосъдие, законът за киберсигурността, правната история, сексуалната идентичност и закона, канонското право и жените и законът , както и курсове като Закона за трафик на хора, Имиграционното право, Семейното право, Висшето право, Избирателното право, Здраве и човешки права, Право и литература, Право и биомедицина и Юриспруденцията. Задължителните курсове се предлагат в съответствие с настоящата LL.M. график на курса. Студентите трябва да преразгледат графика на курса на юридическото училище, за да определят семинарите и избираемите курсове, които се предлагат в момента.

Контакт

За допълнителна информация за нашата LL.M. и ССД в рамките на междукултурните права на човека, моля, свържете се с:

Професор Роза Пати, изпълнителен директор

Телефон: +1 305 474 2403

Email: humanrights@stu.edu

Уебсайт: www.stu.edu/humanrights

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university an ... Научете повече

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university and a law school where values matter. Свиване