Keystone logo

68 Право Програми в Правни науки Обучение по международно право Международно бизнес право 2024

Филтри

Филтри

  • Правни науки
  • Обучение по международно право
  • Международно бизнес право
Области на обучение
  • Правни науки (68)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Право Програми в Правни науки Обучение по международно право Международно бизнес право

Какво е международно бизнес право?
Международното бизнес право е изследване на това как законите и разпоредбите влияят на бизнес отношенията между компании, базирани в различни страни. Може да включва теми като договорно право, право върху интелектуалната собственост и регулиране на търговията.

Работи по международно бизнес право
Специалистите по международно бизнес право работят в различни индустрии и роли. Някои често срещани позиции включват мениджър по договори, служител по съответствието и митнически брокер. Те могат да работят за частни компании, държавни организации или агенции с нестопанска цел.

Защо да изучавате международно бизнес право?
Международното бизнес право е важно, защото помага на бизнес професионалистите да разберат правната среда, в която работят. Това може да им помогне да избегнат правни проблеми и също така им позволява да се възползват от възможностите на чуждестранните пазари.

Дипломи по международно бизнес право
Съществуват различни опции за степен за студенти, които се интересуват от изучаване на международно бизнес право. Някои често срещани програми включват бакалавър по бизнес администрация, доктор по право или магистър по бизнес администрация.

Какво ще уча по време на дипломата си по международно бизнес право?
Някои от темите, които може да изучавате по време на степента си по международно бизнес право, включват договорно право, право върху интелектуалната собственост и регулиране на търговията. Вероятно ще научите и за правните системи в различните страни и как да правите бизнес в глобален контекст.