Keystone logo

6 Право Програми в Правни науки Обучение по бизнес право Спортно право 2024

Филтри

Филтри

  • Правни науки
  • Обучение по бизнес право
  • Спортно право
Области на обучение
  • Правни науки (6)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Право Програми в Правни науки Обучение по бизнес право Спортно право

Какво е Законът за спорта?

Спортното право е област на правото, занимаваща се с правни въпроси в професионалния спорт. Адвокатите, участващи в тази област, се занимават с дела като трудови отношения и отношения между играчи, договори за спортен маркетинг и излъчване, тестване на наркотици, търговски марки и авторски права, интелектуална собственост, финансиране на стадиони, договори за излъчване, както и проблеми с феновете. Спортното право е описано като „област на практика, която използва правни умения за защита на спортни или развлекателни компании от възникващи правни проблеми“.

Защо да изучавате спортно право?

Дипломите по спортно право в университетите обикновено са мултидисциплинарни. Това означава, че студентите ще вземат курсове по различни дисциплини. Например програма по спортно право може да изисква от студентите да вземат уроци в области като закон за непозволено увреждане, бизнес управление, договори, антитръстов закон, трудови отношения и данъчно право. Обичайна кариера за тези, които имат диплома по спортно право, е да извършват юридическа работа в спортна организация като Асоциацията на играчите на NFL или други търговски асоциации, преди в крайна сметка да преминат към агент, представляващ професионални спортисти.

Какви работни места има с диплома по спортно право?

Работа по спортно право се намира в професионални спортни отбори. Те могат да работят с генерални адвокати и мениджъри по трудови отношения. Спортните адвокати могат да представляват спортисти, треньори, рефери или собственици в правни спорове. Те могат също да извършват анализ на договори или да предоставят експертни показания в случаи, които включват действия срещу професионални спортни лиги. Други възможни работодатели са адвокатски кантори, специализирани в спортното право, както и Националната колегиална атлетическа асоциация (NCAA).