Melbourne Law School

Представление

Прочетете официалното описание

Melbourne Law School е лидер и иноватор в областта на юридическото образование и жизнено място за учене, което цени идеи, високи постижения и интелектуален обмен. Нейната богата история обхваща над 150 години. Melbourne Law School и активна общност на Melbourne Law School състои от експерти и всепризнати преподаватели, силна мрежа от възпитаници, специализирани наставници, гостуващи учени от цял свят, водещи изследователски центрове и институции, както и международни партньорски организации.

Богатата история на Melbourne Law School се преплита чрез австралийската и международната политика и конституционната реформа от Федерацията до наши дни.

От 1857 г. MLS обучава министър-председатели, генерални управители, съдии, адвокати и университетски преподаватели, а нейните възпитаници се намират в разнообразни професии в Австралия и света. Изтъкнати възпитаници са министър-председателите Алфред Деакин, Робърт Мензис, Харолд Холт и Джулия Гилард и викторианският премиер Рупърт Хамер, както и генерал-губернаторите сър Ниниан Стивън и сър Зелман Коуен. Четири дипломанти са служили като главни съдии в Австралия, включително сър Оуен Диксън, смятан за най-великият юрист в Австралия, сър Исак Исак, първият еврейски главен съдия и настоящият съдия на Върховния съд на Австралия. Джефри Нетъл QC. Подкрепата и управлението на всичко в Melbourne Law School в Melbourne Law School е нейната траен традиция и ангажимент към иновациите.

MLS с един поглед

Класация Melbourne Law School се нарежда на първо място в Азиатско-тихоокеанския регион на класацията на Quakquarelli Symonds (QS) на световните университети по тема (2016). Класацията на QS подчертава най-големите университети в света в 36 отделни теми, базирани на академичната репутация, репутацията на работодателите и въздействието върху научните изследвания. Международната мрежа за връзки с обществеността Вълнуващата и активна общност на Джон Melbourne Law School състои от международно признат преподавателски състав, силна световна мрежа от възпитаници, посветени наставници, гостуващи учени от цял ​​свят, водещи изследователски центрове и институции, както и много международни партньорски организации. Melbourne Law School може да участва в програми за обмен, да придобие двойна степен в един от нашите партньорски университети в чужбина и да кандидатства за международен стаж по време на своите степени. Melbourne Law School също подготвя завършилите за глобална кариера. Повече от една трета от завършилите ни са работили или работят на международни местоположения.

Ключови факти

факултет

 • Melbourne Law School е създадена през 1857 година
 • Отворено на 2 май 2002 г., сегашната сграда на Юридическия факултет се намира на улица Pelham 185, Carlton, южно от университетския площад
 • Академичните програми включват Мелбърн Джей Джеймс, Мелбърн Мастърс и Завършилите научни степени. Училището също така предлага широк предмет за студенти, както и еднообщностни изследвания
 • Melbourne Law School е еднопрофесионално висше училище, специализирано в изследването и преподаването на широк спектър от правни теми чрез работата на нашите 18 изследователски центъра и института.

Преподаватели

 • Повече от 90 продължаващи академични кадри
 • Повече от 170 гостуващи преподаватели, сътрудници и гостуващи учени от Австралия и по света всяка година
 • Академичния състав в Melbourne Law School се занимава активно с програми за обмен на международни стипендии, лектори и учени.

Възпитаници

 • Melbourne Law School има повече от 18 000 активни възпитаници в над 90 държави
 • Нашите възпитаници са лидери в адвокатските кантори, държавните, обществените, бизнес, академичните, нестопанските и съдебната власт.

Правна библиотека

 • Правната библиотека има една от най-добрите колекции в Австралия
 • Намира се в сградата на Юридическия факултет, юридическата библиотека има исторически богата колекция от правни текстове, включващи приблизително 180 000 отпечатани тома, 30 000 тома в микрофиш или микрофилм
 • В библиотеката има три напълно оборудвани компютърни лаборатории, където студентите могат да работят с изчерпателна колекция от онлайн правни бази данни
 • Библиотеката е предназначена изключително за събиране и представяне на цялата колекция от библиотеки, което я прави изключително достъпна за студенти, изследователи, академици, посетители и широката общественост.
 • Правната библиотека има постоянно изобразяване на рядка колекция от книги, включваща редки правни елементи, датиращи от началото на 1600-те години
 • Правната библиотека е оборудвана с просторни учебни помещения, групови дискусионни зали и кабинети за индивидуална и съвместна работа.

ангажимент

 • Melbourne Law School домакин на стотици студенти, възпитаници и публични ангажименти всяка година, включително големи публични лекции, конференции, семинари и мрежови функции. Вижте календара за събития за повече информация за предстоящи събития
 • Екипът по комуникации в Melbourne Law School предоставя набор от услуги на медиите, които изискват информация за юридическото училище, неговия факултет, изследователска дейност, студенти, персонал и програми. Всички медийни запитвания трябва да бъдат насочени към медиите и комуникационния офис.

grДа, изпратете ми безплатна информация сега!

Места

Мелбърн

Melbourne Law School

Address
185 Pelham Street, Carlton VIC 3053, Australia

3053 Мелбърн, Виктория, Австралия
Телефон
+61 3 8344 4475