Ghent University Law School

Представление

Прочетете официалното описание

build

Университетът в Гент е инициативен университет с международен призив. Нашето мото е "Дръжте се да мислите": където 37 000 студенти и 8 000 служители се насърчават да възприемат подход на критично мислене. Плурализмът и социалната ангажираност са крайъгълните камъни на нашата философия, точно както разнообразието, участието и независимата мисъл.

Въпреки че участието в програмите LLM и MSc изисква достатъчна финансова подкрепа, решенията за приемане се вземат независимо от личните финансови средства на кандидата. Последващите решения относно финансовата помощ ще позволят на студентите, които се нуждаят от външна финансова подкрепа, да преценят финансовата осъществимост на тяхното прилагане.

Университетът в Гент е една от водещите висши училища и изследователски институции в ниските страни. Разположен в исторически, приятелски настроен град в културния и икономически център на Европа, университетът Гент е активен партньор в голямо разнообразие от национални и международни мрежи за образование, наука и индустрия. Въпреки че университетът в Гент официално е холандско говорящ университет, английският език се говори широко както от студенти, така и от служители. Освен това, международните студенти могат да избират голямо разнообразие от курсове и програми по английски език, като нашите LLM и MSc програми.

11 факултета на университета в Гент се състоят от 125 катедри, предлагащи висококачествени, изследователски базирани програми в широк спектър от академични дисциплини. Международното студентско население (11,5%) свидетелства за качеството и разнообразието на образованието и научните изследвания на университета в Гент. Гентският университет е 61-ият най-добър университет в класацията на Шанхай през 2018 г. Всички тези фактори, съчетани със силен международен фокус, правят Гентския университет най-високопоставения университет в Европа.

Юридическия факултет

peoppe

Юридическият факултет се намира в историческия център на град Гент. Заемайки редица исторически сгради от седемнадесети и деветнадесети век, той разполага с модерни учебни съоръжения, включително отлични библиотеки и добре оборудвани компютърни съоръжения.

Официалният език за преподаване е холандски, с изключение на специални програми за следдипломна квалификация по английски език, като например LLM

Факултетът се състои от повече от 80 преподаватели и около 90 асистенти, които, освен преподаването, се занимават широко с изследвания, писане, преподаване и обществено обслужване. Много от нейните членове имат международна репутация в своята област на специализация, участват в национални и международни проекти и са привлечени като експерти в подготовката на публичната политика. В програмите LLM няколко чуждестранни преподаватели с международна репутация подсилват факултета за специфични курсове.

Юридическият факултет на Гент е „Център за върхови постижения“ „Жан Моне“ на ЕС, признат за своя опит и наличните ресурси за правото на Европейския съюз. С институциите на ЕС в близост до него, юридическото училище в Гент предлага всички необходими условия за задълбочено изучаване на правото и практиката на Европейския съюз и международното бизнес право. Студентите могат да се възползват и от отличната библиотека, която се удвоява като Европейски документационен център.

С студентско население от около 4000 студенти, Ghent University Law School в Ghent University Law School момента е едно от най-големите юридически училища в Фландрия и Белгия. Много от нейните възпитаници играят важна роля в правната система като държавни служители, съдии, членове на местни и международни правни кантори или като преподаватели по право в други белгийски и чуждестранни университети.

Ghent University Law School брои сред своите възпитаници бившия белгийски премиер Гай Верхофстад и други видни министри на белгийското федерално правителство и фламандските правителства, членове на Касационния съд, Конституционния съд и Държавния съвет в Белгия.

За повече информация относно Ghent University Law School в Ghent University Law School , моля посетете www.ugent.be/re.

Програма LLM

llm

Програмата LLM се състои от три специализирани LLM, от които могат да избират бъдещи студенти, които: \ t

 • Магистърска степен по международно и европейско право; или
 • Магистърска степен по международно бизнес право; или
 • LLM по правото на Европейския съюз.

Специализираният характер на програмата позволява на студентите да развиват специфични умения и компетенции в бързо развиващите се области на правото на ЕС. Трите програми LLM дават възможност на студентите да разработят собствен курс на обучение в съответствие с техните кариерни приоритети. Тя им дава възможност да придобият експертен опит по много актуални и актуални въпроси на международното право. Независимо от това, макар че курсовете може би са специализирани и съобразени с нуждите на учениците, те споделят общото, че всичките три програми LLM са идеални за студенти от страни извън ЕС, които се нуждаят от задълбочен опит в регулирането на ЕС и за тези от в ЕС, които искат да избегнат проучването на националното законодателство в провинцията.

Накратко, програмата LLM за Ghent University Law School в Ghent University Law School формира значителен етап за адвокати и професионалисти, които се нуждаят от познаване на правото на ЕС и / или институциите на ЕС за тяхното кариерно развитие. За допълнителна информация, отнасяща се до всяка от специализираните курсове, се препоръчва студентите да посетят официалния уебсайт на програмата LLM.

Кандидатствайте за Академична година 2020-2021 от 1 октомври 2019 г. чрез http://www.law.ugent.be/alt="llm/application-form!

Основни моменти от програмата LLM

12883_program_highlights.png

Програмите на LLM в Гентското училище гарантират, че ежегодно се добавят нови кариерно ориентирани извънкласни дейности в магистърските програми в университета в Гент, за да се засили автобиографията ви (за да осигурите интересна работа в европейски или международни институции и организации, известни юридически и консултантски фирми).

12880_3.png

Практически курс "Умения за адвокати"

Този основен курс по LLM първоначално е бил предназначен да развие уменията на студентите по право и да подобри тяхното владеене и грамотност при четене, консултиране, използване и писане на юридически английски език, както и развиване на комуникационни и презентационни умения. Днес този курс става все по-вълнуващ и практичен!

Модернизираният курс „Умения за адвокати” се състои от следните блокове:

 • Овладяване на юридически английски и юридически изследователски и презентационни умения за адвокати
 • Практикуване като международен адвокат и запознаване с живота в адвокатска кантора
 • Краш-семинар по изготвяне на търговски договори
 • Преговори и медиация
 • Поредица от лекции от водещи юристи, политици и икономисти от цял свят.

Даваме ви знания, умения и техники, за да впечатлите вашия работодател още от първия ден на работа - това е целта, към която се стремим!

Участие в съдилища

Наскоро нашите студенти са получили изключителна възможност да участват в Moot Courts като част от техните официални учебни програми.

Вземете някакъв опит от първа ръка в молбата и докажете, че сте мотивиран и посветен студент, като участвате в един от следните състезания на Moot Court:

 • Съд за европейско право
 • Willem C. Vis Международен търговски арбитражен съд
 • Международен конкурс по съдебен процес в д-р Джесуп.

"Правна клиника: човешки права" като избираем курс

Студентите работят в така наречената „правна клиника“ в реални проекти, в малки групи. Проектите могат да включват проучвания, доклади или съвети, които да бъдат предоставени на организация, която е активна в областта на правата на човека. Те могат да се отнасят и до подготовката на преписка, която ще бъде заведена пред съд. Правната клиника подготвя записани студенти за бъдещата им работа във все по-разнообразна и конкурентна национална и международна професионална среда.

Схема за летен стаж

Нашите LLM програми се опитват непрекъснато да служат като платформа за стъпка напред в кариерата на нашите студенти: предлагаме някои кариерно ориентирани лекции и коучинг за нашите студенти LLM, за да ги подготвим по-добре за различни процеси на кандидатстване и интервюта, водещи до потенциална международна заетост , Също така предлагаме на нашите студенти възможности за работа в мрежа по време на различни гостуващи лекции и събития.

Неотдавна въведохме 1-месечна лятна (неплатена) стажантска програма за най-добрите завършили LLM. Целта ни е да отговорим на интересите на най-добрите възпитаници и тези на потенциалните работодатели и да предложим на трудолюбивите студенти, които са постигнали най-високи резултати и впечатлиха професорите с тяхната мотивация да успеят да стажуват в юридическия факултет на Гент. фирми и неправителствени организации!

Програма за менторство

Ние стартирахме тази програма, за да обсъдим кариерните си планове и да получим съвет от нашите светли и опитни възпитаници, които ще дойдат и споделят своите знания и практически опит с вас, адвокатите по време на формирането, чрез различни лекции и коучинг сесии!

Изисквания за вход

Студентите са допустими за допускане, ако отговарят на следните критерии за прием:

 • Да има юридическа степен, т.е. степента, в която в страната на произход дава право на упражняване на юридическите професии. Студентите в последната им година от бакалавърското обучение могат да кандидатстват и могат да бъдат приети условно, при условие че успеят да завършат образователната си степен.
 • По изключение след изпит по учебната програма и с оглед на придобитите им компетенции могат да бъдат допуснати и кандидати, които нямат юридическа степен. В такъв случай допускането може да бъде обвързано с ограничения по отношение на курсовете, които трябва да се следват.
 • Да представите доказателство за достатъчна владеене на английски език (приложимо за всички, които не говорят английски език. Ние изискваме минимум 560 точки за хартия TOEFL, 95 за интернет TOEFL или 7 за IELTS. Въпреки това, има възможност за получаване на освобождаване за потенциални кандидати, които са завършили курс за обучение от минимум една година (равен на 60 ECTS кредита) на английско-говорящо висше учебно заведение (при представяне на съответния документ, доказващ завършването на такава програма)).
 • Да има достатъчно финансова подкрепа, както е посочено във формуляра за кандидатстване, или чрез лични финансови средства или чрез финансова помощ. Моля, обърнете внимание, че таксата за обучение за LLM програма е 5624,30 Евро.
 • Да кандидатства за допускане до програмата LLM с всички необходими документи.

Процесът на кандидатстване за Академична година 2020-2021 е отворен от 1 октомври 2019 г.! Кандидатствайте тук: http://www.law.ugent.be/llm/application-form

Процедура за кандидатстване

Процесът на подбор се координира от Комитета по международни отношения на Юридическия факултет. При избора на студенти, Комитетът взема под внимание академичния потенциал, сериозността на целите и мотивацията. Селекцията е почит, не само към миналото представяне на кандидата, но и към неговата / нейната вярваща способност да се представя добре в една взискателна LLM програма и да допринася за LLM групата.

Правното училище в Гент не дискриминира всеки кандидат въз основа на раса, цвят на кожата, националност или етнически произход, религия, възраст, пол, сексуална ориентация, брачен или родителски статус, недъг, доход или лични финансови средства.

Въпреки че участието в програмата LLM изисква достатъчна финансова подкрепа, решенията за приемане се вземат независимо от личните финансови средства на кандидата. Последващите решения относно финансовата помощ ще позволят на студентите, които се нуждаят от външна финансова подкрепа, да преценят финансовата осъществимост на тяхното прилагане.

Обучение и такси

Университетът в Гент е държавен университет и неговата политика е да свежда до минимум обучението (за LLM програмата е 5624,30 евро). Университетът обаче предоставя няколко безвъзмездни средства за доплащане, подробности за които можете да намерите на уебсайта на университета.

Самата програма LLM няма финансиране за стипендии, които да подкрепят разходите за живот в Гент. От друга страна, програмата LLM предлага ограничен брой стипендии или частични / пълни откази от обучение, в зависимост от бюджетните ограничения и от необходимостта на кандидатите.

Важно е обаче да се разбере, че финансовите ограничения обикновено намаляват броя на стипендиите / освобождаванията до ниво, което е доста под търсенето им. Затова кандидатите са силно призовани да бъдат финансово самоподкрепяващи се, или чрез лични средства, или чрез намеса на трета страна.

Решенията за финансова помощ за университетите се вземат след решенията за приемане.

Финансова помощ

Кандидатите за LLM се насърчават да проучат възможностите за финансова помощ извън програмата LLM. Трябва да се подчертае обаче, че програмата LLM не може да предложи никаква техническа или логистична подкрепа за тези външни процеси на кандидатстване, освен препоръчителни писма и / или потвърждения за кандидатстване или подбор, когато е необходимо.

местоположение

grad

Да учиш в Гент е вярно да работиш в сърцето на Европа! Брюксел и неговите много европейски институции са само кратко, удобно и удобно пътуване с влак. В Хага, Люксембург и Страсбург всички основни институционални столици са по-малко от еднодневна екскурзия оттук, а заедно с Брюксел ще посетим повечето от тях по време на престоя ви. И разбира се, за тези от вас, които искат да проучат големите метрополиси на Европа, Гент е фантастична врата.

С директен достъп до високоскоростната железопътна мрежа на Европа и с голямо международно летище почти можете да посетите Париж, Лондон, Берлин и много други вълнуващи дестинации в шапката. Ние ще ви държим заети, но ще имате и време да откриете някои от най-големите европейски градове със собствено удобство и ще имате минимум суетене.

Юридическият факултет на Гент се намира в Universiteitstraat 4-6, 9000 Ghent, Белгия. Главната административна сграда на Университета в Гент, Ректората, се намира в Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent, Белгия.

Настаняване

Със своите университети и други висши учебни заведения град Гент приютява около 50 000 ученици. Следователно пазарът на жилища е разгърнат. За пристигащите чуждестранни студенти намирането на подходящо настаняване е напълно осъществимо, но може да изисква известно усилие и гъвкавост. По същество съществуват два начина за намиране на подходящо жилище: чрез частния пазар или чрез университетското жилище.

Можете да поискате настаняване в университетските резиденции след приемането ви в програмата LLM.

Студентски живот

12884_student_life.png

Нашето университетско и юридическо училище има програми за обмен с многобройни университети по целия свят. Юридическото училище привлича всяка година стотици чуждестранни студенти. Вашият LLM клас ще отразява това културно многообразие. Вашите преподаватели и преподаватели от LLM ще включват международни експерти. Вашият LLM опит в Гент ще бъде много повече от академично образование. Тя ще бъде и културно преживяване веднъж в живота. Ще се срещате, изучавате и живеете с интересни и талантливи хора от цял свят. Ще оставите това място обогатен и просветлен човек с по-добро разбиране на днешния свят и с връзки и връзки, които пресичат много граници. За повече фото импресии, моля посетете нашата FB страница, където често актуализираме с ценни съвети и текущи дейности - академични и извънкласни: www.facebook.com/llmugent.

Места

Гент

Ghent University

Address
Ghent University Law School
Universiteitstraat 4

BE-9000 Гент, Фландрия, Белгия
Телефон
+32 (0)9 264 97 00