Europa-Institut

Представление

Прочетете официалното описание

Europa-Institut на Саарландския университет е вторият по рода си институт по рода си в Европа и заема повече от шест десетилетия отлично образование и изследвания в областта на европейското и международното право. Още през учредителната година на 1951 г. първият директор на Института проф. Joseph-François Angelloz, визията да научим научно в Europa-Institut "Европа на бъдещето", да предадем на Европа тази младост, образована според традиционните методи на преподаване в различните страни, да бъде за всички тези страни европейски мислители и скоро може би да обучаваме водещите сили на Европа ". Тази визия не само стана реалност в Европейския институт; По-скоро тя се е превърнала в световен институт през последните години.

В продължение на повече от три десетилетия институтът, който се намира в три страничния ъгъл на Франция , Люксембург и Германия , предлага международно известна магистърска програма по европейско и международно право. Оттогава над 5000 студенти са завършили успешно и сега заемат ръководни позиции в европейски и международни институции, международни правни кантори, корпорации и национални правителства и администрации. Всяка година добре известни преподаватели от цял ​​свят учат студенти от повече от 30 държави, за да ги подготвят оптимално за предизвикателствата на европейския и международния пазар на труда.

В допълнение, международно признати учени и гост-лектори от цял ​​свят използват отличните условия за изучаване в Europa-Institut със собствена библиотека, която е и Европейският документационен център. Новосъздадената мрежа Югоизточна Европа, множество европейски летни курсове и зимни школи подкрепят международното значение на института в областта на изследванията и обучението. Самите публикации на института подчертават изследователския характер на института, а неговият практически ориентиран фокус се отразява в постоянно разширени оферти в областта на продължаващото обучение, както и в обширни кариерни услуги. Europa-Institut винаги е бил надежден партньор във всички свои дейности в EVER eV, асоциацията на възпитаниците на Europa-Institut , с широка мрежа в цял свят.

сертифицирана постижения

В Europa-Institut е подкрепена от Министерството на външните работи, на Федералното министерство на образованието и науката, на Европейската комисия и служба за академичен обмен немски език. Тя се характеризира с високи образователни стандарти, близки контакти и редовен обмен с институциите на Европейския съюз, Съвета на Европа и с Министерството на външните работи от.

Като част от системната акредитация на Университета в Саарланд, Europa-Institut широко оценена и сертифицирана от международната акредитационна агенция ACQUIN. Europa-Institut програмите официално удостоверява, че Europa-Institut представлява изключителни изследвания, както и висококачествено обучение. Europa-Institut получи и "Сертификат за качество на интернационализацията (CeQuInt)" за успешната си стратегия за интернационализация в магистърската си програма.

Места

Саарбрюкен

Address
Universität des Saarlandes
Campus, Building B2. 1

66123 Саарбрюкен, Саарланд, Германия