Прочетете официалното описание

Кредит за Идея MIPLC семе се дължи на проф. Schricker, бивш директор на Института Макс Планк за интелектуална собственост и право на конкуренцията (сега MPI за иновации и конкуренция). От тази идея семе израства плана да се създаде международен топ-качество LL.M. програма за преподаване на IP право да разнообразна тялото студент. Изпълнението на този план бе подкрепена от проф. Йозеф Щраус, една от наследниците на проф. Schricker като директор на Института Макс Планк, и Макс Планк общество, особено на неговото тогавашния генерален секретар д-р Barbara Bludau.

С учениците от развиващите се и развитите страни, от практиката и академичните среди, от правните, техническите и други образователни среди в ума, беше ясно, че последвалата програмата би трябвало да бъде възможно най-изчерпателна. Така д-р Bludau и проф. Straus възнамеряваше да определи подходящи партньори със силни пълномощия в преподаването на закона за интелектуалната собственост, право като цяло, както и на икономиката и бизнеса.

Те открили, Университета в Аугсбург; Technische Universität München на; и Law School The George Washington University (Washington, DC).

След продължителни преговори, Мюнхен Интелектуална собственост Закон Center (MIPLC) бе открит на церемония Основаване на 17 март 2003 година. С щедрата съдействието на Баварското министерство на науката, изследванията и изкуствата, четирите партньори успяха да спечелят официално одобрение на магистърската програма "Интелектуална собственост и право на конкуренция" за рекордно кратко време. В същото време, ние бяхме заети набиране на преподаватели от всички краища на света, да финализира административните подробности за програмата, и започва да се рекламира за студенти.

До октомври 2003 г., бяхме в състояние да привлече студенти от осем страни, разположени на пет континента. През август 2004 г. тези 13 ученици от първи нашия клас завършили MIPLC, с Университета в Аугсбург, даващ "магистър по право" степен. Нашата първата учебна година - въпреки всички проблеми, никнене на млечни зъби на тази амбициозна ново начинание - е приключила успешно. През втората учебна година, нашата записване нарасна до 18 студенти от 13 страни. Освен това, MIPLC Магистър програма беше избран да допринесе за по-нататъшното обучение на седем АСЕАН учени, които се присъединиха към програмата за зимния план 2004/05 в рамките на програмата за ECAP II.

До 2008 г., ние бяхме в състояние да се запишат 30 нови студенти за първи път и са в средата на процеса на акредитация, който междувременно приключиха успешно. Сегашната класа на 2013/14 има 23 студенти от 15 държави в Европа, Северна и Южна Америка, Африка и Азия.

Задължени сме на много хора за техните критични принос към този нов проект. От самото начало, лидерите на четирите MIPLC партньори показаха твърдия си ангажимент за това уникално сътрудничество и обработват сложни въпроси умело и гъвкаво.

Искрени благодарности се дължат по-специално на проф. Волфганг А. Herrmann и д-р Ludwig Kronthaler, президент и (тогава) на Technische Universität Kanzler München; Професор Вилфрид Bottke, покойния президент на Университета в Аугсбург; Професор Michael K. Young, тогава декан на Юридическия факултет на Джордж Вашингтон (Washington, DC), и проф. Martin J. Аделман на GW закон.

Всички тези лица са били средство за подпомагане създаде MIPLC като силен сътрудничество с множество партньори. Допълнителни благодарности на проф. Томас MJ Møllers от университета в Аугсбург и на покойния д-р Manfred Scholz, бивш член на Борда на настоятелите, който заедно обезпечени значителна финансова подкрепа от Gesellschaft дер Freunde дер Universität Augsburg ЕГ

Последно, но не на последно място, професор Йозеф Drexl, сега председател на Управителния съвет MIPLC, изигра решаваща роля за допринасяне за изготвянето на Правилника за изследване и проучване, към която всички MIPLC студенти са обект.

Без тяхната подкрепа, и без да е удобен и полезен подход на Министерството на науката, изследванията и изкуствата Баварската, ние никога не биха могли да са започнали Магистър програма през есента на 2003 г., са били създадени едва шест месеца след Центъра.

И разбира се, без да ни повече от 65 членове на факултета, ние не би била в състояние да създаде такава разнообразна и многостранна програма. Не на последно място, защото на тяхната постоянна ангажираност към програмата MIPLC, техните специализирани лекции гарантират качеството на образованието оферти MIPLC.

Също така, ние благодарим на нашите академични преподаватели, които, чрез провеждане на обучение сесии едно-към-едно с учениците си, да дадат важен принос за качеството на нашия LL.M. програма.

Въз основа на това ние се радваме на развитието на текущите и бъдещи академични години и се стреми непрекъснато да подобрява качеството на нашата програма от още по-нарастващата взаимосвързаност на курсовете, чрез адаптиране на курсовете към нуждите на студентите, както и, не на последно място, чрез предлагане на нови курсове.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

MIPLC осигурява истински международен и интердисциплинарен опит, благодарение на своите четири партньора, международния факултет и студенти от цял ​​свят. ... [+]

Нашата програма

MIPLC осигурява истински международен и интердисциплинарен опит, благодарение на своите четири партньора, международния факултет и студенти от цял ​​свят.

С едва 38 ученика (максимум) на година, нашата програма е много по-малка от останалите. Това гарантира интензивно взаимодействие между студенти, преподаватели и персонал, както и персонализирана подкрепа. Нашите курсове са предназначени специално за нашата програма и нашите ученици.... [-]

Германия Munich
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 търсене на докторантура по право juris doctor
Кампус
Научете повече на английски
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Munich, Bavaria, Германия
Уебсайт
Телефон
+49 (89) 24246-5321