Прочетете официалното описаниеИмайки предвид студенти от развиващите се и развитите страни, от практиката и академичните среди, от правни, технически и други образователни среди, беше ясно, че следващата програма трябва да бъде възможно най-всеобхватна. Така д-р Блудо и професор Щраус си поставят за цел да идентифицират подходящи партньори със силни умения в преподаването на правото на интелектуална собственост, правото като цяло, както и икономиката и бизнеса.

Откриха университета в Аугсбург; Technische Universität München; и Юридическата юридическа школа на университета Джордж Вашингтон (Вашингтон, окръг Колумбия).

След продължителни преговори Мюнхенският център за правата на интелектуална собственост ( MIPLC ) бе открит на учредителна церемония на 17 март 2003 г. С щедрото сътрудничество на баварското Министерство за наука, изследвания и изкуства четиримата партньори успяха да получат официално одобрение на магистърската програма „Закон за интелектуалната собственост и конкуренцията“ в рекордно кратки срокове. В същото време бяхме заети с набирането на преподаватели от цял свят, финализирането на административните детайли на програмата и започнахме да рекламираме за студенти.

До октомври 2003 г. успяхме да привлечем студенти от осем държави, разположени на пет континента. През август 2004 г. тези 13 ученици от нашия първи клас завършиха MIPLC , като Университетът в Аугсбург MIPLC степен „Магистър по закони“. Първата ни учебна година - въпреки всички проблеми със зъбите от това амбициозно ново начинание - приключи успешно. През втората академична година нашият запис се увеличи до 18 студенти от 13 страни. Освен това, MIPLC LL.M. Програмата беше избрана да допринесе за по-нататъшното образование на седем учени от АСЕАН, които се присъединиха към програмата за зимния мандат 2004/05 в рамките на програмата ЕКП II.

До 2008 г. успяхме да запишем 30 нови студенти за първи път и бяхме в процес на процес на акредитация, който междувременно беше успешно приключен. В сегашния клас 2013/14 има 23 ученици от 15 държави в Европа, Северна и Южна Америка, Африка и Азия.

Дължим на много хора за критичния им принос към това ново начинание. От самото начало лидерите на четиримата партньори на MIPLC проявиха твърдия си ангажимент към това уникално сътрудничество и обработиха сложни въпроси умело и гъвкаво.

Искрените благодарности се дължат по-специално на проф. Волфганг А. Херман и д-р Людвиг Кронталер, президент и (тогава) Канцлер от Техническия университет Мюнхен; Професор Уилфрид Ботке, покойният президент на университета в Аугсбург; Професор Майкъл К. Йънг, тогава декан на Юридическата юридическа школа на Джордж Вашингтон (Вашингтон, окръг Колумбия) и професор Мартин Дж. Аделман от GW Law.

Всички тези личности помогнаха за създаването на MIPLC като силно партньорство за много партньори. Освен това благодаря на професор Томас MJ Möllers от Аугсбургския университет и покойния д-р Манфред Шолц, бивш член на Настоятелството, които заедно осигуриха значителна финансова подкрепа от Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Не на последно място, професор Йозеф Дрексл, който сега е председател на Управителния съвет на MIPLC , помогна в изготвянето на Правилата за проучване и изпити, на които се подчиняват всички студенти от MIPLC .

Без тяхната подкрепа и без дружелюбния и полезен подход на баварското Министерство за наука, изследвания и изкуства, ние никога не бихме могли да започнем LL.M. програма през есента на 2003 г., само шест месеца след създаването на Центъра.

И разбира се, без нашите повече от 65 преподаватели, не бихме могли да създадем толкова разнообразна и многостранна програма. Не на последно място поради постоянната си ангажираност с програмата MIPLC , техните специализирани лекции гарантират качеството на образованието, което предлага MIPLC .

Също така благодарим на нашите академични преподаватели, които, провеждайки учебните занятия едно към едно със своите студенти, дават важен принос за качеството на нашата магистратура. програма.

Въз основа на това ние очакваме развитието на настоящите и бъдещите академични години и се стремим непрекъснато да подобряваме качеството на нашата програма, като още повече увеличаваме взаимосвързаността на курсовете, като приспособяваме курсовете към нуждите на студентите и, не на последно място, предлагайки нови курсове.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

MIPLC осигурява истински международен и интердисциплинарен опит, благодарение на своите четири партньора, международния факултет и студенти от цял ​​свят. ... [+]

Нашата програма

MIPLC осигурява истински международен и интердисциплинарен опит, благодарение на своите четири партньора, международния факултет и студенти от цял ​​свят.

С едва 38 ученика (максимум) на година, нашата програма е много по-малка от останалите. Това гарантира интензивно взаимодействие между студенти, преподаватели и персонал, както и персонализирана подкрепа. Нашите курсове са предназначени специално за нашата програма и нашите ученици.... [-]

Германия Мюнхен
Октомври 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Мюнхен, Бавария, Германия
Уебсайт
Телефон
+49 (89) 24246-5321