The Hebrew University of Jerusalem

Представление

Прочетете официалното описание

HUJI - Международно въздействие

The Hebrew University of Jerusalem е постоянно класиран като най- добрият университет в Израел и сред първите 100 в целия свят. В допълнение, Университетът беше класиран сред най-добрите израелски университети и 201-205 от най-добрите 800 институции в световната класация на университетите за 2016-17 на Times Higher Education World University, публикувана от британското списание Times Higher Education. HUJI беше единственият израелски университет, който се класира в топ 200 на университетите в класацията.

Също така, The Hebrew University of Jerusalem е класиран на първо място в Израел и на 88- мо място в световен мащаб в Топ 100 на Reuters от най-иновативните университети в света.

Произвеждайки несравними постижения в научните изследвания, преподаването и изучаването, световноизвестните учени на Еврейския университет са постигнали изключителни пробиви в дисциплини, вариращи от земеделие до мозъчни изследвания, от икономика до образование и много други. Тези постижения се отразяват на впечатляващия брой конкурентни стипендии за научни изследвания, получени от неговия факултет, както и чрез регистрацията на непропорционално голям брой международни патенти.

Статии и проучвания от университетски учени често се появяват в престижни научни и академични списания и техните изследвания са им спечелили изключителни награди в Израел и в чужбина. До този момент преподавателите и възпитаниците са спечелили седем Нобелови награди, един Fields медал (еквивалентът на Нобелова награда по математика), една международна награда на Канада Гаърднер за биомедицински науки и 14 награди Wolf.

Еврейският университет е особено горд със своята компания за трансфер на технологии „Startup Nation“, Yissum , която се нарежда сред най-продуктивните и успешни рамки за инкубатори в света:

 • От основаването си през 1964 г. Yissum е лицензирал над 530 технологии
 • Той регистрира повече от 50 нови патента всяка година
 • Yissum генерира 2 милиарда долара приходи годишно

142205_pexels-photo-2087387.jpeg

Глобална активност: Числата

Цифрите говорят сами за себе си:

 • 265 академични споразумения с институции в 45 държави
 • Споразумения за студентски обмен с над 90 институции в над 30 държави
 • 90 курса за изучаване на около 30 езика
 • 308 изследователи след докторантура от 34 държави
 • Годишен прием на почти 2000 ученици от 80 страни в Международното училище Ротберг.
 • През септември 2012 г. Еврейският университет стана една от първите институции, присъединили се към Coursera , която си партнира с водещи университети, за да предлага безплатни онлайн курсове за хората навсякъде.

Въздействието се усети по света

Еврейският университет е лидер в активното стимулиране на постиженията, които едновременно подобряват живота - и спасяват животи - по целия свят, в сектори като земеделие, качество на околната среда и обществено здраве. Студенти от развиващите се страни са извършили напреднали проучвания в Еврейския университет и след това са се завърнали в своите страни, оборудвани с ноу-хау, за да приложат знанията и уменията, които са им необходими, за да променят реалността към по-добро.

Международното училище за чуждестранни студенти в Ротберг с гордост посочва сред своите възпитаници: актрисата Натали Портман, журналистът Томас Фридман.

Amigos em campus universitário

Защо да уча в Еврейския университет?

 • Класиран на първо място по високи постижения в Израел и сред топ 100 университета по света
 • Осем носители на Нобелова награда през последните години са възпитаници или изследователи от HU
 • HU изследователи са печелили множество престижни награди
 • Предлагат се над 150 области на изследване , включително много интердисциплинарни програми
 • Иновации и творчество в преподаването и научните изследвания (невронни изчисления, познание, изчислителна биология, изследване на рационалността)
 • Четири кампуса приемат студенти от цял свят
 • Студентски услуги от най-високо ниво, включително съвременни спортни съоръжения и студентски жилища във всички кампуси
 • Невероятна панорамна гледка към 3000-годишния град Йерусалим от прозорците на класната стая.

Места

Йерусалим

Address
Mt. Scopus 9190501 Jerusalem
Йерусалим, Йерусалимски окръг, Израел

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия