Adekunle Ajasin University

Представление

Прочетете официалното описание

За Университета Adekunle Ajasin

Историята на Adekunle Ajasin университет, Akungba-Akoko (AAUA), Ондо, Нигерия, е по-подходящо, каза в две фази. За първи път е създадена като Обафеми Awolowo университет март 1982 от правителството на старата държава Ondo, начело с покойния главен Adekunle Ajasin.

Непосредственото военно правителство на Военноморския комодор Бамидле Отико промени името си в Държавния университет "Одо" през 1985 г. Преместването му в Akungba-Akoko в новата държава Ondo става императивно през 1999 г., след създаването на нова държава от старото Ondo три години по-рано през октомври 1996 г. Законопроектът, подкрепящ преместването, бе подписан в закона от тогавашния губернатор на държавата, началникът на Adebayo Adefarati, през ноември 1999 г., и това даде началото на движението на работниците от старата площадка в Адо-Екити до Akungba-Akoko на 1 декември 1999 година.

Нашата визия и мисия

За да бъде всичко институция, която се движи развитие на работната сила в посока на самостоятелността, чиракуване, първокласен университет в научните изследвания, знания, характер и служба на човечеството.

Нашата мисия

За да се осигури знания и умения за самостоятелност в благоприятна среда, в която преподаването и научните изследвания може да се осъществи.

студентски организации

Студентските организации са създадени и управлявани от студенти с подкрепата на Службата на декана на студентски въпроси. Над 1000 ученици от Adekunle Ajasin университет участват в студентски организации, които включват НПО и религиозна организация. Тези студенти повлияят на университетската общност и живота си.

Лого на Varsity

Логото AAUA

Преамбюл

Логото на всяка корпоративна институция, която си заслужава името, е явен символ на душата на институцията. Това е камео представителството на визията, стремежа и надеждата на институцията.

Символиката на LOGO се съсредоточава върху бъдещето и се осмелява да се надява да издържи цялото време.

Това е подложката, върху която е стартирана LOGO на университета Adekunle Ajasin, Akungba-Akoko, Ondo State, Нигерия.

Симболизмът

Символите на LOGO на университета разказват своята история в три медии: картини, цветове и текст.

Наблюдавайте, че центърът на LOGO се възприема от отворена книга - ясно напомняне, че основната функция на институцията е свързана с отварянето на книгата на знанието за младите нетърпеливи и творчески умове.

Издигайки се от Изтока, младото слънце с блестящи жълти лъчи, излъчващи откритата книга, осветяващо знанието, което институцията се стреми да отвори за своето протеже.

Споделянето на централната сцена с книгата са символите на икономическото наследство на държавата, което създава тази жизнена институция. Символите на какаото и коланутите напомнят на институцията, че нейната централна цел е да използва знанията си за повишаване на икономическите възможности на държавата. Тези първични символи се наслагват върху леко плискащите вълни, символизиращи човечеството, и заявяват, че докато съществува човечеството, тази цел стои постоянна, неизменна. Представлявана в черна вълнообразна линия е символ на битум и нефт - жизненоважни аспекти на икономиката на държавата и области, върху които университетът трябва да има правдоподобно въздействие.

Разгъването на тези първични символи е кръг от две половини: горната половина носи името на университета в царски пурпурен, докато долната половина носи името на общността, в която се помещава институцията - ясно послание, означаващо симбиотичното единство на града и роклята Общото съгласие, че съвместно тази силно достойна цел ще бъде постигната и постигната в дух на любов (символизиран от син цвят) и единство.

Подкрепата за тази сфера е двойката преплетени хвор, символизиращи културното наследство на държавата. Това означава, че параметърът на мисията на институцията включва и се утвърждава от мандата да обогатява, подобрява и демонстрира културното наследство на държавата, в частност, и нацията като цяло. Последно, но най-малкото е банер Съдържащ текста, който посочва посланието на LOGO в несъмнени термини: ЗА УЧЕНЕ И ОБСЛУЖВАНЕ. Забележете, че текстът е вграден в богат кафяв цвят, което означава, че този мандат се засажда в богата плодородна почва, в която ще расте и ще процъфтява.

Нека бъде така, Боже!

Места

Нигерия Онлайн

Address
Adekunle Ajasin University, P. M. B. 001, Akungba-Akoko, Ondo State,
Нигерия Онлайн, Нигерия