Karoli Gaspar University

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът Кароли Гаспар е основан от Реформирана църква в Унгария . Този факт се отразява в официалното наименование на институцията: Университетът Кароли Гаспар от Реформаторската църква в Унгария.

Университетът е създаден в настоящето си от 1993 г. но историята му се корени към 1839 г.


Декларация за мисия

В духа на библейското слово мисията на университета е да възпитава младите хора, които съзнателно претендират за морала и духовните ценности на християнството, и да обучава професионалисти с актуални знания за доброто на нацията, да служи на живеещите унгарци в Унгария и извън нашите граници, преди всичко, реформираната система от институции и реформираните общности. Освен това, мисията на университета е да насърчава академичното и социално сътрудничество на протестантските общности в Европа чрез помощта на център в Унгария и да увеличи участието на членовете на унгарската реформирана общност в интелектуалния и академичния живот. Чрез всичко това Университетът допринася за изпълнението на християнската социална мисия на Унгарската реформирана църква.

На университетско ниво студентите от университета Кароли Гаспар са представени от Студентски съюз (EHÖK) . Отговорностите на Студентския съюз включват подпомагане на комуникацията между записаните студенти и университета, представляващи интересите на студентите във висшето образование и академичните въпроси, както и в регионални и национални организации. EHÖK трябва да координира работата на Студентските съюзи на факултетите и също така има членство в международни студентски организации.

Дните на общността в Кароли се провеждат във всеки семестър преди есента и пролетта. По време на тези случаи се организират различни лекции за студентите, свързани с тяхната област на обучение и бъдещи професии, провеждани от техните преподаватели или признати професионалисти от техните области. Например студентите по право имат възможност да присъстват на презентации, провеждани от съдии, адвокати или прокурори, които въвеждат хода на кариерата си. Последният ден на събитието е Денят на спорта, където участниците могат да играят футбол, хандбал, баскетбол, волейбол или да пробват зумба. По-смелите ученици дори могат да се включат в битка с пейнтбол.

Студентите на университета могат да участват в широка гама от аматьорски спортни отбора по футбол, баскетбол, хандбал, волейбол или водна топка. Тези отбори играят в аматьорски първенства, организирани сред други университети и колежи. Възможността да се присъедините е отворена за всички, дори за абсолютни начинаещи. Освен спортните занимания учениците имат възможност да научат и традиционен унгарски народен танц.

Богословският факултет предлага много духовни програми за студентите, тъй като активният религиозен / духовен живот се счита за важен и насърчаван в университета. В зала за студентски резиденции Ráday се провеждат веднъж седмично групи за изучаване на Библията за обитателите. Има подобни случаи, организирани и от пастора на университета. Самият Факултет предлага още повече религиозни програми, например има колективна молитва по обед в делничните дни, а също така има различни молитвени групи, координирани от ентусиазираните студенти на Факултета.

KAPSZLI е организация с нестопанска цел, създадена през 2004 г. Неговите членове, които учат психология в университета, организират и провеждат конференции и събития, за да запознаят науката на психологията с всички. По време на тези презентации, които често се провеждат от известни професионалисти от съответните им области, се обсъждат интересни актуални теми и нови открития в психологията. Освен това KAPSZLI подготвя студентите за техния бъдещ професионален живот.

Места

Будапеща

Károli Gáspár Református Egyetem

Address
H-1091 Budapest, Kálvin tér 9.
Будапеща, Унгария