EIT RawMaterials Academy - SINReM

Представление

Прочетете официалното описание

От желязото и желязото на железопътните ни мрежи, необходими за транспортиране на хора и стоки, до златото и среброто, използвани в веригите на мобилните телефони, необходими за предаване на информация, материалите са жизненоважни за съвременния живот. Материалите също са от решаващо значение за превръщането им в икономика, която излъчва по-малко парникови газове. Електрическите превозни средства се нуждаят от кобалт и литий за акумулаторни литиево-йонни батерии, фотоволтаици и слънчеви панели, които разчитат на силиций, а безвредните вятърни турбини изискват елементи от редкоземни елементи за генериране на възобновяема енергия.

Материалите също са ограничени. Използват се интелигентни, кръгови, ресурсно ефективни начини за осигуряване на доставките на първични и вторични материали за европейската промишленост и икономика. Нуждаем се от хора с правилните знания, умения и нагласи да провокират този преход. Нашите EIT Labeled програми подготвят студентите да бъдат част от решението!


EIT RawMaterials е в състояние да предложи на студентите уникална възможност да учат в динамична среда, съсредоточена върху реални предизвикателства.

EIT RawMaterials се инициира и финансира от EIT (Европейски институт за иновации и технологии), орган на Европейския съюз. Етикетът на EIT е сертификат за качество, който се присъжда само на отлични образователни програми на магистърска и докторска степен.

Като студент на програма EIT RawMaterials Labelled, ще бъдете част от най-голямото европейско партньорство за суровини - с над 120 основни партньори и 180 партньори по проекта от над 22 европейски страни, идващи от висшето образование, изследователските институции и отрасъла. Като студент на EIT Label ще имате възможност да станете част от това ангажирано партньорство, както и шампион и да допринесете за целта на EIT RawMaterials да откриете нови, иновативни решения, които да осигурят устойчиво снабдяване със суровини в цялата верига на стойността - , добив и добив, минерална обработка, рециклиране и разработване на стратегии за циркулярната икономика.

EIT RawMaterials има за цел да създаде ново поколение иноватори в Европа, оборудвани с необходимия предприемачески подход за проектиране и предоставяне на решения. Също така ще получите шанса да си сътрудничите в международен план, за да развиете творчески и устойчиви решения на належащите предизвикателства за ресурсите и обществото.

Накратко, това е чудесна възможност да станете световен играч, да придобиете знания, умения и опит, които работодателите търсят в бъдещи висшисти и да станат част от студентската общност на RawMaterials Academy Label.


EIT RawMaterials Ви предлагат етикетирани програми

 • Стажантски практики на водещи европейски компании
 • Знанието да се превърне в експерт в определена суровинна дисциплина, съчетано с преглед на цялата верига на суровините
 • Европейска мобилност - проучване в най-малко две европейски държави
 • Иновативни курсове, базирани на предизвикателства, които се съсредоточават върху реални проблеми
 • Членство в общността на възпитаниците на етикетите на EIT
 • Курсове, предназначени да подхранват идеи за стартиране в ускорители и инкубатори
 • Проучвателни обиколки и посещения на място в компании и промишлени обекти
 • Нови начини на обучение - онлайн курсове, виртуална и разширена реалност и MOOCs
 • Модули за курсове, посветени на предприемачеството и иновационните умения и компетенции
 • Подкрепа за иновации в EIT RawMaterials: конкурси за бизнес планове, иновационни обучителни кампании, финансиране за семена
 • EIT RawMaterials летни училища и интердисциплинарни курсове


Финансова подкрепа за студентите

Академията RawMaterials предлага стипендии до 9,000 евро на студент, който желае да премине магистърска програма, с допълнителна финансова подкрепа за участието на студентите в конференции, летни школи и други събития. Допълнителни възможности за стипендии са налице за избрани програми чрез национални или европейски финансиращи органи.


EIT RawMaterials Alumni Association

Основна полза от изучаването на програмата EIT RawMaterials е членството в изключителната асоциация на Alumni EIT RawMaterials. Това събира участници от пълната гама от дейности на EIT RawMaterials, включително магистърски и докторски програми, стартиращи фирми, конкурси за бизнес идеи и курсове за професионално развитие. Асоциацията се опира на разнообразните таланти и опит в общността на EIT RawMaterials, за да даде на членовете си възможност за работа в мрежа и професионално развитие не само в рамките на суровини, но и чрез предоставяне на връзки чрез EIT на по-широките възпитаници на EIT. Това обединява колеги от иновационните общности в областта на суровините, климата, иновациите, цифровите технологии, храните и здравето, за да разработи новаторски решения на обществените предизвикателства и да подкрепи професионалното развитие на своите членове.

Места

Еспоо

Address
Еспоо, Финландия

Столберг (Рейнланд)

Address
Столберг (Рейнланд), Северен Рейн-Вестфалия, Германия

вид холандски фаянс

Address
вид холандски фаянс, Южна Холандия, Холандия

Бордо

Address
Бордо, Nouvelle-Аквитания, Франция

Дармщат

Address
Дармщат, Хесен, Германия

Гренобъл

Address
Гренобъл, Оверн-Рона-Алпи, Франция

Лиеж

Address
Лиеж, Регион Валония, Белгия

Мец

Address
Мец, Гранд Ест, Франция

Luleå

Address
Luleå, Окръг Норботен, Швеция

Фрайберг

Address
Фрайберг, фина прежда, Германия

Гент

Address
Гент, Фландрия, Белгия

Упсала

Address
Упсала, Окръг Упсала, Швеция

Льовен

Address
Льовен, Фландрия, Белгия

Леобен

Address
8700 Леобен, Щирия, Австрия

Тренто

Address
Тренто, Трентино-Южен Тирол, Италия

Милан

Address
Милан, Ломбардия, Италия

Програми

Това училище също предлага: