Emory Law

Представление

Прочетете официалното описание

През 1916 г. Университетът "Емори" създава юридическо училище с преподаватели от велики учители с дипломи от най-високоценните институции от епохата, библиотека с над 5000 тома и клас от двадесет и седем ученици.

Днес Училището по право на Университета "Емъри" съчетава практическа и дисциплинирана гледна точка към изучаването на закона, като се ангажира да предостави на своите ученици възможности за учене чрез опит, които да ги ангажират в разнообразните и неразделни роли, които законът играе в нашата общност, общество и света. Фокусът , насочен към студентите към " Emory Law " , иновативните програми, външните работи и ангажираността към научни изследвания гарантират, че нашите завършили студенти са готови да окажат непосредствено въздействие след дипломирането.

Мисия

Чрез стипендия, преподаване и потапяне в света и в неговите общности, мисията на Emory Law е:

  • Извършване на стипендии и образоване на студентите относно ролята на закона при определянето и решаването на социалните проблеми; структуриращ конфликт; проектиране на ефективни правни, политически и пазарни институции; информиране и ограничаване на правителствата; и помпориране на обществените ангажименти.
  • Подкрепете върховенството на закона и произтичащите от него ползи от отчетността, индивидуалните права, социалната справедливост, процъфтяващите пазари и икономическото развитие.
  • Да се ​​култивират лидери, които служат на общността чрез роли в съдебната власт, в правителството, в правното образование, в закона за обществените интереси, в корпорациите и в адвокатските кантори.
  • Подгответе студентите за различни кариери и непрекъснато променящите се правни, политически, социални и пазарни условия, като осигурите строго образование, което обединява теорията, доктрината и ученето в опит.
  • Насърчавайте високите постижения, като се стремите към разнообразие на студентското тяло, факултета и персонала и като улеснявате научната производителност и интердисциплинарния обмен с членовете на университета, с по-широката академична общност в Съединените щати и в чужбина и с юридическата професия.

история

Основните години

Професор Хершел У. Арант и епископ Уорън А. Канлер, канцлерът на университета "Емори", се стремяха да създадат юридическо училище, което да се присъедини към юридическите школи на национално признатите университети, да подчертае "етиката и идеалите на древна и почтена професия , "и насърчаване на службата на закона.

През 1916 г. Emory Board of Trustees назначава новото училище LQC Lamar School of Law. Ламар завършва колеж "Емори" през 1845 г. и има отлична кариера като държавник, учен и адвокат. Първоначалното местоположение (сега "Карлос Хол") беше една от оригиналните сгради на квартал Емори. Сградата с елегантно централно стълбище и мраморна фасада в Грузия е проектирана от високопоставения архитект Хери Хорнбосъл от Beaux-Arts. Двадесет и осем студенти се записват през есента на 1916 г.

Под ръководството на Самюъл К. Уилямс, първият декан, юридическото училище беше първото в Грузия, за да получи членство в Асоциацията на американските правни училища. Американската адвокатска асоциация класифицира "Емори" като училище "клас А" през 1923 г. Единствените други училища в Югоизточна Азия, които трябва да бъдат почитани с това наименование, са Университетът на Вирджиния и Университетът Уошингтън и Лий.

Д-р Смит Гамбрел, завършил Харвардското юридическо училище, се присъединява към помощния факултет през 1924 г. Той служи на факултета до навечерието на Втората световна война и по-късно осигурява подаръка, който позволи изграждането на днешната сграда на училището по закон - Gambrell Зала, кръстена в памет на родителите си.

Места

Атланта

Address
Clifton Road,1301
30322 Атланта, Грузия, Съединени Американски Щати