Прочетете официалното описание

Основана през 1909 г., Университета на Оклахома колеж по право е един от най-големите публично право училища в Съединените щати с малки участъци и класове, които насърчават по-силно чувство за общност, извършено преподаватели с международен опит и съоръжение за състоянието на най-съвременните с участието на учебни стаи, съдебни зали и класни стаи оборудвани с най-новите технологии.

Тъй като само правно училище общественото Оклахома, OU закон в момента е академичен дом на около 500 студенти, приети в Juris Doctor, магистър по право, Магистър по правни науки и различни програми за двойна степен.

В университета в Оклахома Закон Center е образувание-майка на Колежа по право. Адвокатското център включва и Доналд Е. Молете Закон Library, OU Правна клиника, Катедра по Legal Assistant Образование, Оклахома Law Review и индианец Law Review.

Мисия

В университета в Оклахома колеж по право, като част от правото на Центъра за Оклахома, се стреми да осигури динамична интелектуална общност, посветена на преподаването и обучението, научните изследвания и услуги в преследването на правото и правосъдието, както на своите студенти да включват тяхното правно обучение в подготовка за практика на закона, съдебната обслужване и други лидерски позиции в Оклахома, нацията и света.

история

Юридическия колеж е напреднала доста малко, тъй като Julien C. Моне я е основал и през 1909. От скромното му начало на Dean Моне, двама членове на факултета, и 47 студенти, Колежа по право е нараснал да стане виден правна институция в държавата. През 1914 г., благодарение на непрекъснато лобиране пред държавни законодатели от студенти по право за финансиране на изграждането му, колежът се премества в първия си постоянен дом, зала Моне.

The 47 000 квадратни фута Закон Barn, тъй като тя е галено, е бил дом на колегията за 62 години. Тъй като в дома на Колежа по право, беше свидетел на много събития в Оклахома (и американски) история, включително приемането на тогавашния бъдещ OU Regent Ada Lois Sipuel Fisher, първата чернокожа жена, приета в Колежа по право, през 1948 г. . Други забележителни възпитаници включват бивш американски сенатор и настоящ OU президент Дейвид Л. Борен, бивш Oklahoma гуверньорите Франк Кийтинг и Брад Хенри и бивш Оклахома Каунти окръжен прокурор и настоящ декан заслужилия Andrew M. Coats.

Въпреки допълнителната квадратен метър построен върху задната част на Hall Моне, Юридическия център, който Колежа по право и свързаните с него лица, започва да се нарича през 1971 г., надрастват сградата, принуждавайки преместване в сегашния си дом на Timberdell Road през 1976 година. Но нещата не спряха до там. Добавянето на индианец Закон преглед да се допълни установения Oklahoma Закон преглед, разширяване клинична юридическо образование, и като цяло се стреми да отговори на нарастващите изисквания на юридическото образование в края на 20 век, причинени OU право отново да надрасне своите съоръжения.

През октомври 1999 г. бе направена първата копка на 19 милиона щатски долара строителството и обновяването на проекта, която в крайна сметка добавя 80 000 квадратни фута до съоръжението, с участието на 58 000 квадратни подножието Donald E. Молете Библиотека закони и 250-местния Dick Bell съдебната зала. Новата библиотека разполага стаята Chapman Reading, моделирани след читалнята в зала Моне, с паркет на пода, напомнящ на етажите в Лувъра. The Доналд Е. Молете Закон Library, която е отворена за обществеността, се слави с най-голямата колекция право, публично или частно, в държавата. Заседателна зала The Dick Bell е един от най-големите и най-технологично напреднали съдебните зали в региона, ако не и на нацията, и домакини живеят проучвания от различните съдилища в Централна Оклахома. Съдебната зала Bell е домакин на апелативните случаи, както от Оклахома апелативен съд (включително смъртно наказание обжалване) и на Апелативния съд на САЩ за 10-ти схема, както и граждански дела от Окръжния съд на САЩ за Западна област на Оклахома.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

LLM

The University of Oklahoma - College of Law

Разположен в сърцето на оригиналния територията на Индия, OU Закон осигурява идеална среда за изучаване на Native American право и въпроси относно коренното население ... [+]

Разположен в сърцето на оригиналния територията на Индия, OU Закон осигурява идеална среда за изучаване на Native American право и въпроси, свързани с местното население. Оклахома съдържа почти четиридесет племенните народи и вторият по големина Native American населението в Съединените щати. С оглед на тяхното присъствие и историята на региона, индийски закон засяга почти всички области на юридическата практика, което я прави жива и разрастваща се сфера.... [-]

Съединени Американски Щати нормандски
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
The University of Oklahoma - College of Law

САЩ правни изследвания специализация позволява адвокатите чуждестранни образовани да получат общо образование в законодателство на САЩ и правни въпроси. Студентите са нас ... [+]

САЩ правни изследвания специализация позволява адвокатите чуждестранни образовани да получат общо образование в законодателство на САЩ и правни въпроси. Студентите са насърчавани да се изготвят учебната програма да отговаря на техните индивидуални нужди и курсове могат да бъдат избрани, за да се помогне на студентите се подготвят за вземане на изпит бар в Съединените щати.

... [-]
Съединени Американски Щати нормандски
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
The University of Oklahoma - College of Law

OU закон е в челните редици в предлагане на юридически курсове, фокусирани върху енергията и природните ресурси. С много енергия и природни ресурси компании със седалище ... [+]

OU закон е в челните редици в предлагане на юридически курсове, фокусирани върху енергията и природните ресурси. С много енергия и природни ресурси компании със седалище в Оклахома, OU Закон изпраща голям брой от завършилите висше образование в области, свързани с енергетиката и практики всяка година. OU Закон подготвя студентите да бъдат лидери в областта на енергетиката и на правото и политиката на природните ресурси, подпомагане в областта на устойчивото развитие на всички форми на енергия и природни ресурси по щадящ околната среда начин.... [-]

Съединени Американски Щати нормандски
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски

Experience OU Law