SMU Dedman School of Law

Представление

Прочетете официалното описание

относно

Основана през 1925 г., SMU Dedman School of Law е най-високо класираното частно юридическо училище, разположено в Далас, Тексас, и се намира в квартал с дървета, само на минути от центъра на града. Основана през 1949 г., програмите за право за висшето образование на юридическото училище са изиграли важна роля в обучението на някои от водещите световни лидери. Гордеем се с нашата глобална мрежа от възпитаници - над 2000 дипломирани от 80 страни, които заемат водещи позиции в управлението, правната практика, бизнеса, съдебната система и правното образование в световен мащаб. SMU Dedman Alumni Network

Изключителни програми за дипломиране

SMU Dedman School of Law предлага програми за завършено висше образование за американски и чуждестранно обучени адвокати. LL.M. и програмите на SJD повишават кариерата си в частната практика на правото, преподаването и обществените услуги чрез преподаване на анализи и умения за решаване на проблеми, за да посрещнат сложните изисквания на нашия свят. Програмите увеличават разбирането на студентите за правната теория и политики, разширяват правните хоризонти на студентите и насърчават развитието на правни научни и писмени умения.

Учи в закръглен Далас, Тексас

SMU Dedman Law предлага на чуждестранните студенти възможност да станат част от една жизнена, разнообразна научна общност с предимството да учат в Далас - не само международен бизнес център, но и динамичен културен център, разположен по средата между източното и западното крайбрежие на Обединеното кралство Държави в регион, известен със своя мек, слънчев климат. Далас е деветият по големина град и Далас / Фт. Worth metroplex съставляват четвъртата по големина градска част в САЩ. Това е сложен град с процъфтяващ пазар на труда, високо качество на живот и сравнително ниски разходи за живот. Това е чудесно място за живеене и обучение!

Глобално признат факултет

Факултетът включва учители и новатори в различни области, включително конституционно право, корпоративно право, наказателно право, екологично право, здравно законодателство, интелектуална собственост, национално законодателство за сигурност, нефтено и газово законодателство, закон за публичното право и данъчно право. Тези учени редовно участват в света, като се явяват пред комисиите в Конгреса, работят с държавни и федерални регулаторни агенции, обсъждат държавни и федерални съдилища, работят с корпоративни ръководители и организации с нестопанска цел и редовно се появяват в медиите, за да преведат изследванията си или да коментират важни истории на деня. Изучаването на право в SMU дава на студентите достъп до изключителен факултет, ангажиран с навременни и авангардни научни изследвания, често информирани от дългогодишния опит.

Опит в обучението

В допълнение към нашата разнообразна учебна програма студентите се приканват да се възползват от многото дейности извън класната стая. В SMU Dedman Law вашият учебен опит ще бъде обогатяван чрез целогодишни международни конференции и лекции, в които водещи международни фигури ще бъдат обсъдени в университета, за да обсъдят актуални глобални правни въпроси. International LL.M. студентите учат курсове с американски студенти по JD и участват в нашата програма Inns of Court - програма, която се въвежда по време на ориентация, където студентите се свързват в малки групи с колеги съученици, преподаватели, студентски лидери, съветници в кариерата и възпитаници за общностно преживяване през цялото време в SMU Dedman School of Law на SMU Dedman School of Law . Факултетен член ще служи като личен академичен съветник. Практикуващите адвокати от секцията за международно право в адвокатската колегия на Далас също служат като ментори за нашите студенти.

Международно изтъкнати възпитаници

Международните дипломирали се от SMU Dedman School of Law на SMU Dedman School of Law оказват влияние в цял свят. Нашата международна мрежа от възпитаници включва над 2000 завършили в повече от 80 страни. Тези професионалисти могат да бъдат намерени на най-високо ниво на управление, правна практика и бизнес. Международните възпитаници на SMU представляват широк спектър от правни системи, включително тези от Централна и Южна Америка, Мексико, Канада, Европа, Африка, Индия, Югоизточна Азия, Китай, Близкия изток и Тихия океан. Ние се стремим към глобалното географско разнообразие в нашите студентски записвания и осигуряваме висока степен на индивидуално внимание и подкрепа за всеки международен студент. Sobchok Sukharomna '81 Президент на Върховния съд, Тайланд Д-р Шен Шиоминг '81 Международен правен консултант за Макензи

Студентски живот

Юридическото училище се намира в северозападния ъгъл на главния кампус на МУС - класна стая, административна сграда и юридическа библиотека, формиращи това, което се нарича "Law Quad". Това идеално местоположение осигурява лесен достъп до много от прекрасните студентски ресурси на SMU, включително фитнес център и здравен център.

Допустимост на изпитите в бар

Международните студенти, които желаят да практикуват в Съединените щати и отговарят на условията за приемане в бара в една от държавите или в окръг Колумбия, трябва да се запознаят с изискванията за приемане на адвокатска колегия в конкретната юрисдикция, където планират да практикуват. Изискванията за приемане на бара се различават в различните държави. Някои държави изискват от кандидатите да получат JD степен, а други ще изискват само определен брой курсови кредити от училище по право в тази страна. Тексас сега разрешава квалифицирани чуждестранни образовани адвокати, които са завършили LL.M. степен, за да се явите на изпита по Тексас Бар. В библиотеката за подзаконови нормативни документи се помещава най-голямата частна колективна колекция в югозападната част на страната. Известни завършили право ALUMNI SMU са съдиите от Върховния съд на Тексас, членове на Конгреса на САЩ, посланик, управител, външни министри и членове на най-високите съдилища по целия свят, както и партньори във водещи адвокатски кантори и общи съветници в големите корпорации. Като първото юридическо училище в Далас имаме късмет, че сме в град с процъфтяваща икономика, много корпоративни щабове и изключителна правна общност. SMU Dedman School of Law продължава да се стреми да развие следващия век на лидерите.

Места

Далас

Bobbye Heine, Assistant Director for Graduate Legal Programs, Email: bheine@smu.edu

Address
3315 Daniel Avenue


75205 Далас, Texas, Съединени Американски Щати
Телефон
+1 214-768-2658