Keystone logo

2 Право Програми в Правни науки Обучение по административно право Управление на правни рискове 2024

Филтри

Филтри

  • Правни науки
  • Обучение по административно право
  • Управление на правни рискове
Области на обучение
  • Правни науки (2)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Право Програми в Правни науки Обучение по административно право Управление на правни рискове

Какво е управление на правния риск?

Управлението на правния риск е процес на предвиждане, смекчаване и планиране на правни проблеми, които могат да възникнат в бизнес или друга организация. Управлението на правния риск помага на компаниите да избегнат финансови загуби, правни такси и лоши връзки с обществеността. Целта на управлението на правния риск е проактивно предотвратяване на ситуации, при които може да има правни проблеми. Правните рискове могат да засегнат лица, отдели, екипи или цели организации. Някои примери за бизнес области, които използват техники за управление на правния риск, включват създаване на договори, писане на политики и наемане на служители.

Мениджърите на правни рискове са запознати както с публичните закони, така и с фирмената политика. Те могат да идентифицират проблемите, преди да възникнат, да разработят стратегии за предотвратяване на проблеми и да създадат планове за справяне с правни проблеми, когато се случат. Мениджърите на правни рискове помагат на организациите да работят в съответствие със закона по всяко време, като същевременно преследват бизнес цели. Крайната цел на управлението на правния риск е да се избегнат правни проблеми. Въпреки това, когато има правни проблеми, ефективният мениджър на правни рискове ще осигури най-добрия възможен резултат за тяхната организация.

Какви са ползите от изучаването на управление на правния риск в университета?

Студентите по право, които изучават управление на правния риск, се научават как да минимизират и планират рисковете, свързани с управлението на бизнес. Тяхното разбиране на законите и разпоредбите им позволява да станат ценни членове на тяхната организация. Студентите могат също така да научат за правни процеси, съдебна практика и отговорност на правителството, което им позволява да преследват кариера, където се изисква този опит.

Какво ще уча по време на моята степен по управление на правния риск?

Студентите ще научат за правните процеси, съдебната практика, отговорността на правителството и закона, тъй като се отнася до различни индустрии. Студентите по управление на правния риск ще се научат да спазват законите, докато все още работят. Те също така ще придобият практически познания за договори, политики и процедури за наемане.

Какво мога да правя с дипломата си по управление на правния риск?

Много бизнес сектори изискват практически познания за правни процеси, съдебна практика и отговорност на правителството и има много роли, достъпни за лица, които могат да предвидят и смекчат правните рискове. Студентите могат да използват степента си, за да работят в няколко различни области като търговия на дребно, технологии, авиация и недвижими имоти. Те биха могли също така да се занимават с консултации за малък бизнес или да отворят собствена фирма, специализирана в управлението на юридически риск.