Juris магистърска степен

Общ преглед

Описание на програмата

Магистърската степен по правосъдие осигурява на професионалистите основополагащо юридическо обучение, специфично за техните области на интереси, като им помага да развиват своята кариера. Налице са нови онлайн формати на обучение в законодателството в областта на здравеопазването и търговското право за записването през август или януари.

Правно обучение за не-адвокати

Програмата Juris Master на Emory Law магистърска степен по право от 30 кредита, е предназначена да помогне на не-адвокатите да подобрят познанията си за закона и да развият кариерата си. Учителят по право може да помогне на опитни професионалисти или колежани да разширят влиянието си в избраната от тях област.

Проучване в "Кампус"

Курсът на изучаване на Emory Law може да бъде завършен на пълен работен ден за девет месеца или на непълно работно време до четири години. Има широка гама от концентрации или програмата може да бъде персонализирана съобразно специфичните интереси на студентите.

Онлайн проучване

Emory Law предлага 18-месечен онлайн формат в две концентрации - Закон за здравното обслужване, политика и регулиране; и бизнес право и регулиране. Програмата се състои от 10 последователни 7-седмични асинхронни курсове с 3 тридневни кратки резиденции.

Изисквания за прием

За да бъдат разгледани за приемане в програмата JM на Emory Law , кандидатите трябва да са получили поне бакалавърска степен от акредитиран колеж или университет към момента на записване на JM. Лица, които вече притежават първа степен по право, трябва да разгледат програмата "Магистър на законите" (LLM).

Всички кандидати се считат за холистично и допускането се основава на академичното обучение на кандидата, професионален опит, лично изявление и професионални и академични справки. Две препоръчителни писма от настоящи / бивши надзорници или настоящи / бивши преподаватели или академични съветници.

Интервю с един или повече членове на комисията за приемане на JM (лично или чрез телеконферентна връзка) също се изисква от кандидатите. Ще се свържат квалифицирани кандидати, за да насрочат интервюто след първоначален преглед на попълнено заявление. Студентите също могат да кандидатстват за програмата JM чрез одобрена програма с две степени.

Способност за английски език

Студентите в програмата JM трябва да притежават английски език на ниво, което им позволява да четат и дискутират в клас, трудни технически материали. Ежедневната подготовка на класовете е трудна и студентите с ограничения по английски език може да имат затруднения. Само студенти, които се чувстват уверени в способностите си за английски език, трябва да кандидатстват.

По тази причина се изисква TOEFL (Тест за английски език като чужд език) или IELTS (International English Testing System) за чужденци, чийто роден език не е английски. Ще се очаква TOEFL резултат от 600 на хартиен тест, 100 по интернет базиран тест, 250 по компютърно тестуване или IELTS резултат от 7.0. Разглеждат се всички аспекти на всяко приложение и езиковите умения се оценяват допълнително чрез интервюто и като такива могат да се вземат под внимание кандидатите с по-нисък резултат.

Кандидатите, чийто роден език не е английски, но са придобили степен от институция, в която английският е езика на обучение, може да поиска отказа от това изискване. Заявленията могат да бъдат изпратени по електронна поща на jmadmission@emory.edu »Въпреки това, чужденци, които не са местни англоговорящи, се тестват отделно от местните англоговорящи в курсовете си и понякога имат допълнително време за изпити. Ако отказът от TOEFL / IELTS бъде предоставен по време на процеса на допускане, студентът ще бъде освободен от това настаняване и ще бъде тестван като английски език. Поради това молбите за отказ трябва да бъдат разгледани внимателно и ако има някаква несигурност относно езиковата способност, подадена оценка TOEFL или IELTS.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

In 1916, Emory University established a law school with a faculty of great teachers with degrees from the most highly regarded institutions of the era, a library of over 5,000 volumes, and a class of ... Научете повече

In 1916, Emory University established a law school with a faculty of great teachers with degrees from the most highly regarded institutions of the era, a library of over 5,000 volumes, and a class of twenty-seven students. Свиване