LL.M. Международно търговско право

Общ преглед

Описание на програмата

В продължение на 20 години LL.M. Международното търговско право предлага уникален и ценен опит на завършилите право, като се вземат предвид сложните правни нужди на световната икономика, желаещи да продължат напреднали изследвания. С над 200 години опит Юридическият факултет на университета в Цюрих е известен в цял свят с отличните постижения на своя факултет и своите програми за юридическо образование. Местоположението на училището, Цюрих, е икономическата столица и най-оживеният град на Швейцария и се намира в сърцето на Европа, което позволява на учениците лесно да откриват европейските страни и да изследват зашеметяващата природа на Швейцария.

Продължаващото търсене и положителните отзиви от завършилите програми отразяват привлекателността и практическата приложимост на тази завършила програма. Следващият курс ще продължи от 2019 до 2020 г. Както и в миналото, курсът ще включва изключително предизвикателна, свързана с практиката програма за обучение. Международен екип от преподаватели гарантира, че тематиката на курса не е ограничена до национални проблеми, а обхваща нарастващ набор от международно бизнес право. Академичните модули, проведени в САЩ, както и в Китай и Женева, допринасят за международния характер на програмата.

Сред силата, която аспирантите намират в Университета в Цюрих, са възможността да продължат широк курс на обучение и възможността да изследват областите си на интерес в специализираните курсове. Студентите ще се възползват от нашата LL.M. програма, специално разработена и разработена за адвокати, работещи в международна област.

Участниците

LL.M. Програмата „Международно търговско право“ е насочена предимно към адвокати, които се стремят да придобият по-задълбочени познания по международно бизнес право за настоящата или бъдещата си кариера.

Структура на програмата

LL.M. Програмата се провежда в продължение на една година (8 месеца лекции плюс дипломна работа) и се провежда на пълен работен ден. Програмата се състои от основни курсове и курс за специализация. За да получите LL.M. заглавие, всички основни лекции, курс за специализация и дипломна работа трябва да бъдат успешно завършени.

Целият курс обхваща около 410 лекции. Заниманията се провеждат от понеделник до петък сутрин, петък следобед и събота сутрин (присъствието е задължително). Лекциите се провеждат на английски език.

Основните курсове преподават основите на международния бизнес и важни чужди области на правото. Освен това фокусът е върху европейското и международното търговско право (особено търговското право на ЕС, конкурентното право, правото на СТО, корпоративното право, данъчното право, търговското наказателно право, гражданското процесуално право, договорното право, арбитража).

Възможни са следните специализации:

 • Международно банково, финансово и застрахователно право
 • Международно спортно право

Непълно работно време LL.M. Програми

Програми
 • Международно икономическо и търговско право
 • Международно банково, финансово и застрахователно право
 • Международни бизнес транзакции и трансфер на технологии
 • Азиатско бизнес право
 • Сливания и придобивания и корпоративно право
 • Международно спортно право
Начална дата Записване всеки възможен семестър
Продължителност на курса 2 години базирани на работа
Лекции работна програма (класовете участват петък следобед и събота сутрин)
Екскурзии
 • Екскурзия в ЕС, екскурзия в САЩ и екскурзия в Китай (не е включена в таксата)
Език на обучение Английски и немски

Пълно работно време LL.M. Програми

Програми
 • Международно банково, финансово и застрахователно право
 • Азиатско бизнес право
 • Международно спортно право
Начална дата Есенен семестър
Продължителност на курса Една година
Лекции Програма на пълен работен ден. Уроците участват от понеделник до събота
Екскурзии
 • Екскурзия до ЕС (включена в таксата)
 • Екскурзия в САЩ и Китай (не е включена в таксата)
Език на обучение Английски

Кандидатстване и допустимост

Следните изисквания трябва да бъдат изпълнени за прием в програмата за обучение:

 • Степен на право на ниво магистър (изключенията ще се разглеждат за всеки отделен случай)
 • Професионален опит
 • Добро устно и писмено владеене на езика за преподаване (английски)

Разходи

Приблизително 32 800 швейцарски франка

Включени в разходите за обучение са разходите за учебни материали, таксите за изпит, както и всички интензивни уикенди и някои допълнителни събития. Не са включени разходи за екскурзии, допълнителна литература и разходи за живот.

Локацията

Швейцария може да предложи много: културно многообразие, многоезичие, зашеметяваща природа и, разбира се, своите хора. Понастоящем в Швейцария живеят приблизително 8,1 милиона души, които говорят четири официални езика: немски, френски, италиански и реторомански. Въпреки факта, че на Швейцария липсват природни ресурси и че швейцарската икономика е силно зависима от износа, нейното икономическо положение е много стабилно през годините; нейният БВП на жител е по-висок от този в повечето индустриализирани страни. Швейцарското население като цяло се радва на високо ниво на живот и Швейцария заслужава репутацията си на висококачествени стандарти и услуги във всички сектори (здравеопазване, промишленост, обществен транспорт, образование и др.).

Студентски живот

Да учиш в Цюрих означава да живееш в оживената и вълнуваща културна столица на Швейцария, която е много повече от бизнес и финансов център. Известен като „малкият голям град“, Цюрих предлага всички предимства на градския живот и в същото време атрактивна зона за отдих със зашеметяващо красивото си езеро и близките планини.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

With its 28,000 enrolled students, the University of Zurich (UZH) is Switzerland's largest university. Founded in the year 1833, UZH was Europe's first university to be established by a democratic pol ... Научете повече

With its 28,000 enrolled students, the University of Zurich (UZH) is Switzerland's largest university. Founded in the year 1833, UZH was Europe's first university to be established by a democratic political system; today, UZH is one of the foremost universities in the German-speaking world. Свиване