LLB (Hons) в правото

Общ преглед

Описание на програмата

Най-добрата подготовка за юридическата професия е да мисли като адвокат от първия ден. Нашият подход, базиран на практика, означава, че ще се научите да разбирате закона в контекста на ежедневието и правната практика и ще прилагате обучението си по много начини.

Тази специалност по право е разработена от опитни учени и практици с участието на нашия международно известен Център за правата на човека и социалната справедливост. Той е създаден специално, за да се фокусира върху кариерното ви развитие.

През цялата си степен ще работите с практикуващи от правния сектор. Ще придобиете практическия опит от прилагането на закон чрез нашите про боно дейности с Бюрото за съвети на гражданите и ще имате възможност да работите на работа.

От самото начало ще бъдете насърчени да се занимавате с правни въпроси и да разсъждавате върху това, което научавате като неразделна част от вашия опит. Голяма част от вашето време ще бъде прекарано работейки лице в лице с преподаватели и развивайки вашето разбиране за правни въпроси, особено основните умения и компетенции, които юристите трябва да притежават. Според Националното проучване на студентите за 2019 г. юридическото училище на Роухтптън е класирано номер едно в сектора за академична подкрепа.

Ще развиете разбиране за различните области на законотворчество и правна практика, като посетите историческите съдилища на централния Лондон. Тази година студентите наблюдават дела във Върховния съд, посещават други съдилища и трибунали като част от модула „Практика на практика“ и посещават и палатите на Парламента.

В момента наличните модули включват Правни системи, етика и умения, които обхващат структурата и функцията на английската правна система; Публично право и права на човека, което изследва гражданските свободи и правата на човека; и нашите модули „Закон в практиката“ през първата година, с акцент върху правната комуникация, а през втората година - върху бизнес и търговската осведоменост.

Нашият специализиран съветник по правни кариери е установил връзки с дипломирани набиращи служители и може да ви даде идеи и съвети, които да ви помогнат да получите добра дипломирана работа. Заедно ще очертаете вашите способности и ще създадете план за кариера. Ние също така предлагаме персонализирани сесии в писане на CV и молби, презентации, макетни интервюта и обучение за повишаване на осведомеността, както и даваме възможности да развиете вашите умения за работа в мрежа.

съдържание

Година първа

 • Разбиране на ключовите функции на английската правна система, проучване на нравственото измерение на практиката на правото, схващане на наказателното право и правата на човека и се научете да представя аргументирани и логични аргументи.
 • Изучете закон на практика 1: Правна комуникация, интерактивен модул, предназначен да изгради вашите умения и увереност в правната комуникация и да ви помогне да разберете как да приложите закона в практиката и в по-широкото общество.

Година две

 • Право в практика 2: Търговската осведоменост ще ви запознае с търговския свят и ролята на адвокатите в него, включително концепцията за правото като бизнес (как адвокатските кантори правят пари) и ролята на финансовите пазари.
 • Надграждайте своите юридически умения, като изучавате различни видове договорно право и развивате разбиране за правото на деликт и способността си да прилагате закона за решаване на правни проблеми.
 • Научете за закона на бизнес предприятията и разгледайте правните теории, правила и търговски двигатели, които влияят на практиката на закона, касаеща дружества с ограничена отговорност, партньорства и други бизнес модели.
 • Други модули включват правото на ЕС и правото на собственост.

Трета година

 • Изберете от опции, включително Закон за заетостта, Корпоративни финанси и придобивания, Семейно право, Международни права на човека и Медицинско и данъчно право.
 • Натрупайте практически опит в юридическата практика на настаняване или в Бюрото за съвети на гражданите.

Кариерни пътища към правната професия

За да станете адвокат:

Органът за регулиране на адвокатите (SRA) променя процеса на превръщането в адвокат.

Квалификационният изпит за адвокати (SQE) ще бъде централизирана оценка за всеки, който иска да се квалифицира като адвокат в Англия и Уелс. Вероятно ще бъде въведена през 2020 г.

Това означава, че от 2020 г. вашият квалифициращ път за получаване на адвокат ще трябва да включва:

 • Преминаване на етапи 1 и 2 от SQE. Първият се фокусира върху правните знания, а вторият - върху практическите правни умения.
 • Имайки степен (по всеки предмет) или еквивалентна квалификация.
 • Имате значителен период на работа.
 • Преминаване на изискванията за характера и пригодността.

За да станете адвокат:

Адвокатите се регулират от Съвета за адвокатски стандарти. Няма да е необходимо да завършите SQE, за да станете адвокат (тъй като SQE се прилага само за намерените адвокати), въпреки че има някои промени в квалификационния маршрут.

Квалификационният път за придобиване на адвокат понастоящем включва:

 • Изискването за степен на право на квалификация 2: 2 или по-добре (или диплома по право).
 • Необходимостта от преминаване на компютърен базов тест за способност за обучение.
 • Завършване на Барния професионален курс за обучение.
 • Прием в хан на съда и завършване на ученето.

Опции за кариера

Този курс ще ви подготви добре за редица правни кариери, включително да работите като практикуващ адвокат, адвокат или адвокат, да работите в академичното право или да работите в кариера, която изисква умения за критично разсъждение.

Нашият екип в кариерата е на разположение, за да ви подкрепи от началото на обучението, докато не завършите. Те ще ви помогнат да изградите автобиографията си, да се подготвите за интервюта и да се срещнете и да се научите от успешните висшисти, работещи на върха на кариерата си. Освен това ще имате възможности да работите с нашите партньори в Лондон и извън него и да присъствате на събор на работни места в Ройхтън, където можете да научите за възможностите за завършилите студенти и да срещнете работодатели.

Изисквания за вход

Специфични изисквания за влизане:

 • Предпочита се ниво в хуманитарните, социалните науки и бизнеса. Изискване за GCSE: английски и математика, степен C
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the wor ... Научете повече

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the world and change it for the better. Свиване