Преглед

Страстни за правата на човека и равенството?

Направете първата стъпка към кариерата си като адвокат по човешките права с нашата LLB (Hons) степен по право, включваща специализация в областта на социалната справедливост и година на сандвич в индустрията.

Ще изградите здрава основа на юридическите знания, която ще ви позволи да работите за кариера като адвокат или адвокат.

Също така ще развиете широка гама от умения за работа в други области, ако решите да не продължите с професионална квалификация по право.

Програмата се преподава от смесица от академични експерти и практикуващи адвокати, които поставят реалния клиничен юридически опит в сърцето на програмата. Ще развиете критично схващане за закона и неговия политически, социален и икономически контекст.

След успешно завършване на бакалавърската степен по Право на Брадфорд можете да продължите курса по юридически практики (за кандидатстващи адвокати) или Bar Professional Training Course (за адвокати).

Професионална акредитация

Органът за регламентиране на адвокатите и Бордът за стандарти на адвокатите са акредитирани като квалификационна степен по право в Брадфорд.

Това означава, че ако успешно завършите оценките и изпитите в седемте основи на обучение по правни знания и юридически умения, ще имате право на освобождаване от академичните степени на обучение и ще можете да продължите следдипломно обучение и практическо обучение е необходимо да станете адвокат или адвокат в Англия и Уелс.

Изисквания за вход

112 тарифни точки на UCAS.

Нива

Няма конкретни изисквания за темата.

Разширена диплома за BTEC

DMM - няма конкретни изисквания за темата.

Кандидати по програми за достъп

Няма конкретни изисквания за темата.

Международни изисквания за бакалавър

112 точки за включване на поне 2 HL субекти плюс HL 3 или SL 4 в Математика.

Плюс минимум от

GCSE английски и математика в степен C или 4 (приети еквиваленти).

Изисквания на английски език

Минимална IELTS при 6.0 или еквивалента.Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Какво ще проучите

Тази програма на LLB Law и нейните Pathways са специално разработени, за да ви дадат пълно юридическо образование, като в същото време ви позволяват да се специализирате в определена област на юридическото обучение.

Моля, обърнете внимание, че за въвеждането през 2019 г. информацията за модула подлежи на промяна.

Сандвич година

Тази 4-годишна програма Ви дава възможност да заемете една трета година работа в бизнеса.

Разположенията са реални, платени работни места в широк спектър от организации в частния, държавния и нестопанския сектор и ви предлагат ценна възможност да изпитате от първа ръка как се прилагат на практика бизнес и управленски концепции и да ви предоставим директно излагане на реални проблеми на работното място. Може да се направи и в чужбина.

Година на настаняването е жизненоважна част от вашето обучение и ще допринесе значително за вашето личностно развитие, самочувствие, планиране, комуникация и бизнес умения. Статистиката показва, че студентите, които са завършили курс на обучение, се възползват от по-добра диплома, по-висока степен на завършване на заплата и по-добър резултат. На конкурентен пазар на завършили студенти, ценният опит и уменията за намиране на работа, придобити от една година стаж, ще ви отличат от хилядите други завършили, които търсят работа.

Разположенията не са гарантирани, а студентите ще трябва да инвестират значително време и усилия във втората си година в осигуряването на такава, с подкрепата на специалния екип от кариери.

Имаме връзки с редица най-добри организации в Брадфорд и околностите. Освен това, Факултета по управление и право има отлична мрежа от организации, които предлагат стажове, включително:

 • IBM
 • Vauxhall
 • NHS
 • GE Money
 • ARRIS (преди Pace)
 • Предприятие Rent A Car
 • Cummins
 • Peugeot

Чрез вашето настаняване можете да приложите знанията си на практика и да имате реално и положително въздействие върху бизнеса. Вашият опит ще бъде наблюдаван като част от степента ви.

Ние откриваме, че учениците се връщат от годината на настаняването си с повишено доверие и лични умения и са готови да реализират своя фокусиран план за бъдещето.

Обучение и оценка

Програмата се предоставя чрез комбинация от интерактивни лекции, уроци и семинари, използващи най-съвременните ИТ, групова работа и индивидуално обучение.

Оценката до голяма степен включва комбинация от оценки на курсовете и официални изпити, проведени в края на всеки семестър.

Правната клиника

Правната ни клиника дава възможност на студентите да приложат теорията на практика. Като част от степента си, студентите работят в нашата правна клиника, консултирайки членове на обществото съвместно с Бюрото за съвети на гражданите и CHAS @ StVincent's.

Студентите се обучават да интервюират и да съветват обществеността по всеки аспект от закона. Работейки като част от екип, студентите обсъждат случая и решават дали клиентът се нуждае от правен съвет. Под ръководството на директора на клиниката студентите след това подготвят съвети за своя клиент.

Студентите също така имат възможност да получат формално обучение по въпросите на имиграционното законодателство, което води до присъждане на квалификации на ниво 1 и 2 на OISC (Служба на комисаря по имиграционните услуги) чрез сътрудничество с CHAS @ StVincent's. Това дава възможност на учениците да участват в предоставянето на съвети в областта на имиграцията, като същевременно печелят признати квалификации.

Mooting

Нашите студенти имат възможност да се включат в редица вътрешни и външни състезания по игри.

Стрелбата допълва юридическото образование на учениците и е чудесен начин да се научите как да използвате закона, за да създадете убедителни правни аргументи. Учениците трябва да анализират проблемите, да изследват закона, да изготвят писмени изявления и да представят своите аргументи на обучен адвокат или съдия.

Конкурсът имитира процедурите, които се следват в апелативните съдилища и е чудесен шанс студентите да приложат своите умения и знания на практика.

Подкрепа за кариера

Университетът се ангажира да помага на студентите да развиват и повишават пригодността за заетост и това е неразделна част от много програми. Специализирана подкрепа е на разположение през целия курс от услугите за кариера и заетост, включително помощ за намиране на работа на непълен работен ден по време на обучение, настанявания, ваканция и завършване на свободни работни места. Студентите се насърчават да получат достъп до тази поддръжка на ранен етап и да използват обширните ресурси на уебсайта Кариери.

Обсъждането на възможностите със специалисти съветници помага да се изяснят плановете чрез проучване на възможностите и усъвършенстване на уменията за търсене на работа. В повечето от нашите програми има пряк принос от съветниците за развитие на кариерата в учебната програма или чрез специално организирани семинари.

Кариера бустер

По време на обучението ви във Факултета по мениджмънт и право ще имате възможност да участвате в нашата отличителна програма за кариерно развитие по време на курса. Програмата е предназначена да ви даде необходимите умения и атрибути на завършилите, за да сте готови за работа, когато търсите работа с водещи иновативни организации. Програмата за кариерно стимулиране ви дава възможност да получите сертификати за:

 • Европейският лиценз за компютърно шофиране (ECDL) - еталон за цифрова грамотност
 • Sage 50 Счетоводство и Sage 50 ТРЗ - обучение, което ще ви позволи да развиете водещи софтуерни и счетоводни умения
 • Ръководител на проекта Професионални сертификати - дава ви предимство, когато се опитвате да станете сертифициран ръководител на проекта
 • Големи анализи на данни и умения за отчитане - използване на софтуер и услуги (SAS), което ще доведе до сертифициране.

В допълнение, програмата ще включва и дейности за насърчаване на работа в екип, доверие, комуникация и много други умения, търсени от работодателите.

Разработването на портфейл от сертификати за продължаващо професионално развитие (CPD) ще покаже на работодателите, че сте не само амбициозни, но и да поемете отговорност за собственото си професионално развитие.

Кариерни перспективи

Нашата степен LLB Law ще ви позволи да преминете към втория етап на обучение, за да станете адвокат или адвокат.

Той е създаден, за да ви даде необходимите ви правни инструменти за кариера като адвокат или адвокат, както и да ви предостави възможност за работа в други области, ако решите да не продължите професионалната си квалификация по право.

Във всеки случай, нашият курс по LLB вероятно ще увеличи възможностите ви за заетост и заетост в широк кръг от други професии, като например общо ръководство, юридически изпълнителни длъжности, пробационна служба, полиция или преподаване.

Статистика за заетостта

86% от завършилите училище по право от 2017 г. намериха работа или продължават обучението си в рамките на шест месеца от завършването си.

Очакванията за заплатите

Средната начална заплата за завършилите училище по право през 2017 г. беше £ 18,333. *

* Тези статистически данни за DLHE са извлечени от публикуваните всяка година данни от Агенцията за статистика на висшето образование (HESA), базирана на тези завършили в Обединеното кралство възпитаници, които са на разположение за работа или по-нататъшно обучение и чиито дестинации са известни.

Програма с обучение на:
 • Английски

Прегледайте още 4 курсове в University of Bradford »

Последна актуализация Юни 26, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 21, 2020
Duration
Редовно обучение
Price
9,250 GBP
Начало: £ 9,250 (сандвич година: £ 925) International: £ 15,320
По място
По дата
Start Date
Септ. 21, 2020
End Date
Май 24, 2024
Крайна дата за записване

Септ. 21, 2020

Location
Крайна дата за записване
End Date
Май 24, 2024