LLM в глобалното наказателно право

Общ преглед

Описание на програмата

Как се предотвратяват, разследват и преследват международни и транснационални престъпления? Дали наказателното право е ефективен инструмент в настоящия контекст на глобализираната престъпност?

Тези въпроси ще представляват някои от най-големите предизвикателства на наказателното право през следващите години и са в центъра на проследяването на LLM на глобалното наказателно право, което изследва прилагането на наказателното право - както материално, така и процесуално - в контекста на глобалната престъпност, като напр. организирана, транснационална и международна престъпност.

Защо да изучаваме тази програма в Гронинген?

Тази програма има силен акцент върху прилагането на наказателното право в глобализиран и интернационализиран контекст. Следователно тя черпи от сравнителното наказателно право и международното наказателно право, както и от правилата, регулиращи международното сътрудничество по наказателни дела, за да се изследват конкретни видове глобална престъпност: организирани и финансови престъпления, киберпрестъпления и международни престъпления.

програма

Година 1

Студентите ще трябва да участват в шест задължителни курса и задължителния семинар по тази програма. Подобно на всички магистрати, тази програма също се завършва с писане на магистърска дисертация на стойност 18 ECTS.

курсове

 • Сравнително наказателно право (6 ЕО)
 • Наказателна процедура и права на човека (6 ЕО)
 • Организирана и финансова престъпност (6 ЕО)
 • Киберпрестъпност и киберсигурност (6 ЕО)
 • Международни наказателни трибунали и съдилища (6 ЕО)
 • Семинар Международно сътрудничество по наказателни дела (6 ЕО)
 • Магистърска теза (18 EC)
 • Международни престъпления (6 ЕО)

Уча в чужбина

 • Изучаването в чужбина е по избор

Изисквания за вход

Изисквания за прием

Специфични изисквания Повече информация
среден клас Освен да предоставят на приемния съвет преписи и дипломи, студентите трябва да имат еквивалентна минимална GPA (степен на средно ниво) от 7/10 (холандска степенуваща скала).
минимум знания Основни познания по наказателно право и елементарни познания по международно публично право
езиков тест

Носителите на английски език могат да поискат освобождаване от предоставяне на доказателство за владеене. В противен случай ще трябва да представите доказателство за владеене на английски език:

 • TOEFL: 100 (всички секции трябва да са най-малко 21; секцията за писане трябва да е поне 23)
 • IELTS: 7 (всички секции трябва да са поне 6,0; секцията за писане трябва да бъде най-малко 6,5)
 • Кембридж C2 владеене (CPE, сертификат за владеене на английски език в Cambridge);
 • Cambridge C1 Advanced (CAE, Cambridge Certificate of Advanced English)
 • Кандидатите, които приемат / са завършили бакалавърска програма за преподаване на английски език в холандски изследователски университет, могат да бъдат освободени от полагане на тест за владеене на английски език.

Резултатите от теста не могат да бъдат по-стари от две години.

предишно образование LLB или еквивалент
референция Кандидатите трябва да предоставят едно референтно писмо от академичен рефер, който има подробни познания за техните академични записи.
писмено искане Кандидатите трябва да изпратят мотивационно писмо (максимум 650 думи). Писмото трябва да бъде написано от самите кандидати; не е позволено да се представи (официален) превод.
други изисквания за прием Автобиография

Срокове за кандидатстване

Тип ученик Краен срок Начален курс
Холандски студенти 01 май 2020 г. 01 септември 2020 г.
Студенти от ЕС / ЕИП 01 май 2020 г. 01 септември 2020 г.
студенти извън ЕС / ЕИП 01 май 2020 г. 01 септември 2020 г.

Такси за обучение

националност година Такса Програма форма
ЕС / ЕИП 2019-2020 2083 евро пълен работен ден
извън ЕС / ЕИП 2019-2020 € 14650 пълен работен ден
ЕС / ЕИП 2020-2021 2143 евро пълен работен ден

Перспективи за работа

Програмата за глобално наказателно право е специално пригодена да обучава студентите да станат добре оборудвани юридически специалисти както с академични умения, така и с практически познания в областта на наказателното право.

Завършилите програмата могат да прилагат своето специализирано разбиране на материалното и процесуалното наказателно право във вътрешния, регионалния и международния контекст. По-специално, програмата е предназначена да отговори на изискванията за кариера в рамките на международни организации и съдебни институции, както и в междуправителствени и национални правителствени агенции.

изследване

Изследванията на факултета се провеждат под чадъра на Гронингенския център за право и управление, в който участват всички катедри на факултета. Където е възможно, преподавателите ще използват и включват това изследване в курсовете, които се преподават.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Научете повече

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Свиване