LLM в международното право и глобалното управление

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Международното право и глобалното управление предоставя възможност да се ангажира с динамичен и отзивчив подход към съвременните глобални проблеми чрез правото и правните институции. В него са разгледани области като използването на сила, изменението на климата, глобалната миграция, ролята на съдебното уреждане и правото на развитие, които всеки поставят спешни въпроси относно ефективността на настоящите управленски и регулаторни режими.

Международното право все повече предизвиква безпокойство за широк кръг заинтересовани страни, независимо дали са публични или частни органи и на международно, национално и местно равнище. Предвид съвременните и бъдещи глобални предизвикателства - например защита на правата на човека и сигурността и опазването на ресурсите - значението на глобалното управление нараства в многополюсен свят.

125955_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c73d59e4bc459_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Заедно с международни учени и студенти ние ще разгледаме критично и ще приложим политиките, теориите, принципите и правилата на международното право, за нови проблеми, реални и хипотетични сценарии и ще разгледаме въздействието на правните и политически институции като ООН Съветът за сигурност и Международният съд.

Тази програма ще подобри вашето разбиране и оспорва предразсъдъците на сложния правен и политически характер на международното законодателство и управление и ще изследва често конкуриращите се концепции, които вливат предмета на международното право.

Проучване и професионално прозрение

Ще се възползвате от опита на водещи учени в стимулираща изследователска среда. Нашите изследователски групи включват:

 • Център за бизнес право и практика (CBLP)
 • Център за изследвания в областта на наказателното правосъдие (CCJS)
 • Център за правна и социална справедливост (CLSJ)
 • Център за иновации и изследвания в юридическото образование (CIRLE)

Съдържание на учебната дисциплина

Тази програма включва глобално управление чрез право като задължителен модул и предлага много незадължителни модули по специализирани теми от международното право. Критично ще се ангажирате с богата колекция от съвременни теми, зададени на фона на тревогите и дейностите на държавите и недържавните участници в международната общност.

Ще разгледате и противоречивите области на международното право, включително как се разработват закони за правата на човека, как се приемат международните закони и до каква степен се прилагат, структурата на съответните институции като ООН, разработването на правни норми и мониторинга на състояния.

Програмата ще ви даде възможност да:

 • Изследвайте правната природа на международното право на глобално, регионално и местно ниво.
 • Изследвайте влиянието на международното право върху съвременните проблеми.
 • Помислете как международното право не успява да реши някои въпроси и може да бъде използвано за справяне с бъдещи проблеми.
 • Изследвайте принципите, свързани със суверенитета, универсалността, юрисдикцията, територията, самоопределянето и правата на човека.
 • Меценирайте своите юридически умения за изследване и писане, които ще демонстрирате в дисертацията си.

Ще се възползвате и от програмата ни за подкрепа в академично и личностно развитие. Това е продължение на вашата учебна академична програма в семестър един и е специално предназначена да допълни въвеждането на училищната дейност и продължаващата академична подкрепа на студентите, както в страната, така и в чужбина.

Широкият списък от незадължителни модули означава, че можете да изследвате смес от свързани с вас теми.

Ако сте студент на непълно работно време, ще вземете три задължителни модула през първата си година и два незадължителни модула. На втората си година ще изпълните дисертацията си и ще изучите един или два незадължителни модула.

Структура на курса

Списъкът, показан по-долу, представя типичните модули / компоненти, които се изучават и може да се променят от време на време.

модули

Година 1

Задължителни модули

 • Следдипломна квалификация за правни изследвания
 • дисертация
 • Глобалното управление чрез закон

Допълнителни модули (избор на типични опции, показани по-долу)

Ще изберете 75 кредита от по-долу:

 • Финансова престъпност
 • Сигурност, конфликт и правосъдие
 • Европейски права на човека
 • Cyberlaw: Регулиране на киберпространството
 • Алтернативно разрешаване на спорове
 • Глобализация и престъпност
 • Неравенства, закон и справедливост
 • Закон за социалните грижи: национален и международен контекст
 • Корпоративна социална отговорност
 • Международен банков закон: регулаторната рамка
 • Международен банков закон: капиталови пазари и заеми
 • Международно данъчно право и политика
 • Международното право на чуждестранните инвестиции
 • Закон за Световната търговска организация
 • Дигитална среда: закон, технологии и права на човека
 • Съвременни проблеми в интелектуалната собственост: генетични ресурси, традиционни знания и културни изрази
 • Съвременни проблеми в интелектуалната собственост: здраве, храна и биотехнологии
 • Международно икономическо право
 • Международни права на човека
 • Права на човека и хора с увреждания 1
 • Права на човека и хора с увреждания 2
 • Глобално застъпничество за правата на човека
 • борбата с тероризма

Учене и преподаване

Преподаването е чрез семинари и лекции, в които се очаква високо ниво на ангажираност и дискусия на студентите. Вие се насърчавате да извършвате значително напреднали нива на независими правни изследвания.

Оценяване

Повечето модули се оценяват чрез есета. Това обикновено е най-ефективният метод за показване на съвременни правни изследвания.

Изисквания за вход

Бакалавърска степен с 2: 1 (отличие) по право или съответна социална наука.

Изисквания на английски език

IELTS 6.5 общо, с не по-малко от 6.0 във всички компоненти.

Подобрете английския си език

Международни студенти, които не отговарят на изискванията за английския език за тази програма, може да са в състояние да учат нашия курс за следдисциплинарен курс по английски език, за да ви помогнат да подобрите английското си ниво.

Този председаен курс е проектиран с прогресивен маршрут към вашата дипломна програма и вие ще научите академичен английски език в контекста на вашата област.

Как да кандидатствам

Крайни срокове за кандидатстване:

 • Студенти от Великобритания / ЕС: 31 юли
 • Международни студенти: 30 юни

Ако възнамерявате да кандидатствате за финансиране, трябва да подадете заявление за място по избрания от вас курс поне един месец преди определен срок за стипендия.

Такси

Вижте нашия уебсайт за най-новата информация за таксите.

Допълнителна информация за разходите

Може да има допълнителни разходи, свързани с вашия курс или програма за обучение или свързани с това да сте студент в Университета в Лийдс.

Стипендии и финансова подкрепа

Ако имате таланта и шофирането, искаме да можете да учите с нас независимо от вашите финансови обстоятелства. Може да има помощ за студенти под формата на заеми и безвъзмездни средства от университета и от правителството.

Кариерни възможности

Студентите, завършили тази степен, често избират кариери, които се фокусират върху или включват разбиране и прилагане на международното право и разработване на политики на организационно ниво. Необходимо е допълнително обучение, но много от тях продължават да практикуват като адвокати или юридически съветници.

Наскоро завършилите студенти продължават да работят в редица сектори и професии, включително адвокатски кантори, правителството, висши учебни заведения и други. Мнозина също продължават да учат чрез започване на докторско изследване.

Нашите други възпитаници работят в Европейската комисия, ООН, неправителствените организации и в правителствения сектор.

Кариери подкрепа

Юридическото училище предлага подкрепа за кариерно и личностно развитие чрез специализираните служители на училището по заетостта. Можете да резервирате срещи с един на друг с нашите служители по заетостта през цялата година, за да обсъдите вашите стремежи за кариера и да получите съвет как да се възползвате максимално от времето си с нас.

Училището също така организира редица ангажименти в общността (pro bono) и възможности за трудов опит, семинари за кариерно развитие, събития на гост-лектори и панаири за кариера през цялата година. Тези възможности ще ви позволят да развиете нови умения, да подобрите перспективите си за кариера и да се свържете с бъдещи работодатели.

В допълнение към специфичната за училището кариерна подкрепа, вие ще имате достъп и до спечеления от университета център за кариери. Центърът за кариери предлага индивидуални срещи, съвети за стартиране на собствен бизнес, кариерни събития, схеми за наставничество и поддръжка с вашето CV, кандидатури и интервюта.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Свиване