LLM в международното право по правата на човека

Общ преглед

Описание на програмата

Мнозина смятат, че международният закон за правата на човека е едно от най-големите ни морални постижения. Въпреки това съществуват огромни пропуски между теорията и практиката на прилагане на правата на човека.

Юридическото училище в Съсекс осигурява международна, стимулираща и ангажираща учебна среда. Ще изучавате взаимовръзките между международното право за правата на човека и регионалните и националните системи за защита на правата на човека. Изучавайки правни текстове като договори, декларации и съдебна практика, ще разгледате правния контекст зад съвременните проблеми и предизвикателства.

Ще изградите богата база от знания в областта на правата на човека. Много от нашите служители предприемат интердисциплинарни изследвания на правата на човека, което се отразява в нашето преподаване и е изследователска сила в Съсекс. Ще се ангажирате с този нарастващ екип от утвърдени изследователи на човешките права и ще се включите в Центъра за изследвания на правата на човека в Съсекс.

Ще ви подготвим и за бъдещата ви кариера, а вие можете да се възползвате от възможностите, предоставяни от Клиника по правата на човека.

Изисквания за вход

Британските изисквания

Изисквания за степен: Обикновено трябва да имате висше второкласно (2.1) ниво на бакалавърска степен или по-високо.

Специфични изисквания за предмета: Вашата квалификация трябва да бъде по закон. Можете също да бъдете обмислени за курса, ако имате друга професионална квалификация или опит с равностойно положение.

Международни изисквания

Вашата квалификация обикновено трябва да бъде в законодателството или в подходящ предмет като международни отношения, политология, криминология, наказателно правосъдие или социология. Все още може да бъдете обмислени, ако имате квалификация в друга предметна област. Можете също да бъдете обмислени за курса, ако имате друга професионална квалификация или опит с равностойно положение.

Информация за приемане на кандидатите

Как да кандидатствате: Кандидатствате в Съсекс, като използвате нашата система за кандидатстване за следдипломна квалификация.

Лично изявление: Да. Трябва да подадете лично изявление като част от молбата си.

Срокове за кандидатстване

 • 1 август 2020 г. (международен)
 • 1 септември 2020 г. (Великобритания / ЕС)

Детайли на курса

Проучване на пълен и непълен работен ден

Изберете да изучавате този курс на пълен работен ден или на непълно работно време, за да се впишете в работата и личния си живот. По-долу са изброени модулите за редовен курс.

За подробности относно задочния курс се свържете с нас на lps@sussex.ac.uk

модули

Тези модули се изпълняват през учебната 2020/21 година. Възможно е обаче да има промени в тези модули поради наличността на персонала, търсенето на ученици или актуализациите в учебната ни програма. Ние ще направим така, че да уведомяваме нашите кандидати за промените в модулите при първа възможност.

Основните модули се вземат от всички ученици в курса. Те ви дават солидна основа в избрания от вас предмет и ще ви подготвят да изследвате темите, които ви интересуват най-много.

 • LLM Дисертация
 • Разширено правно изследване и писане
 • Критикуване на международното право
 • Международен закон за правата на човека
 • Принципи на международното право

Настроики

Наред със своите основни модули можете да избирате опции за разширяване на хоризонтите и приспособяване на курса към вашите интереси.

 • Антропология на правото
 • Граждански и политически права: съвременни предизвикателства
 • Клиника по правата на човека
 • Права на коренното население и малцинствата
 • Международен бизнес и права на човека
 • Международни престъпления
 • Международно право в областта на околната среда
 • Закон за въоръжените конфликти
 • Закон, религия и права на човека
 • Права на LGBTQI: Международна и сравнителна перспектива
 • Миграция, права и управление
 • Социално-икономически права: икономическо насилие, социална справедливост и закон за правата на човека
 • Жени и права на човека

Клиника по правата на човека

Ще имате възможност да кандидатствате за опцията Клиника за правата на човека. Изборът се основава на процеса на кандидатстване и успешното завършване на основния модул на Международното право за правата на човека.

Клиниката ви дава шанс да надграждате върху правото и теорията чрез подготовка на про bono правни становища за реални клиенти, включително международни организации и неправителствени организации. Ще получите практическа информация, ще работите върху научните изследвания и ще формулирате съвети и препоръки относно съвременните предизвикателства, свързани с правата на човека.

Колко струва?

Такси

 • Студенти от Великобритания и ЕС: 9 250 британски лири годишно
 • Студентите на Каналовите острови и остров Ман: 9 250 британски лири годишно
 • Международни студенти: 18 500 британски лири годишно

Допълнителни разходи

Моля, обърнете внимание, че всички разходи са най-добрите оценки въз основа на текущите пазарни стойности. Разходите се заплащат в началото на курса, освен ако не е посочено друго. Преглеждаме прогнозите всяка година и те могат да варират в зависимост от инфлацията.

Текстове на международното право на правата на човека

Препоръчваме ви да закупите определени незадължителни текстове за около £ 30 до £ 35. Тези текстове са достъпни от университетската книжарница, онлайн и от други търговски обекти.

По желание екскурзия

Този курс предлага незадължителна екскурзия до Хага веднъж годишно. Ако желаете да присъствате, това ще струва около 100 до 180 британски лири.

Препоръчителни текстове

Незадължителните, но препоръчани текстове за този курс струват между 20 и 50 британски лири.

Как мога да финансирам курса си?

Докторантски заеми

Можете да вземете назаем до 11 222 британски лири, за да помогнете с таксите и разходите за живот, ако курсът ви започне на или след 1 август 2020 г. Заемите са на разположение от Студентската кредитна компания, ако сте от Великобритания или ако сте гражданин на ЕС, който учи за а Мастърс.

Стипендии

Нашата цел е да гарантираме, че всеки студент, който иска да учи с нас, е в състояние въпреки финансовите бариери да продължи да привлича талантливи и уникални личности.

Кариери

Тази LLM е идеална, ако искате да постигнете право, ориентирана към следдипломна квалификация по правата на човека и искате да продължите към кариера в областта на правото или застъпничество за правата на човека.

Международният и сравнителен характер на този курс означава, че ще бъдете в добра позиция да търсите работа във Великобритания и в чужбина в организации като:

 • международни юридически фирми
 • правителства
 • международни организации
 • Неправителствени организации.

Завършилите дестинации

Последните възпитаници на Юридическото училище в Съсекс продължиха работа, включително:

 • юридически консултант, LLP Global Rights Compliance LLP
 • бежански изследовател, Amnesty International UK
 • стажант по административно право, ООН (Ню Йорк).

(База данни за кариерата на юридическото училище в Съсекс )

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Sussex is a leading research-intensive university near Brighton. We have both an international and local outlook, with staff and students from more than 100 countries and frequent en ... Научете повече

The University of Sussex is a leading research-intensive university near Brighton. We have both an international and local outlook, with staff and students from more than 100 countries and frequent engagement in community activities and services. Свиване